Kruidenmixen-extracten

Maak je eigen natuurlijke kruidenmixen en extracten.

Kruidenolie makkelijk zelf maken

In luxe delicatessenwinkels en in het delicatessenvak van de supermarkt zie je ze vaak staan. Mooie flesjes met kruidenolie, bijvoorbeeld olijfolie met citroen of knoflook, Of olie met een kruidensmaak zoals basilicum, salie of rozemarijn. Meestal in een mooie flesje en voor een net zo mooie prijs.

Kruidenolie kan je echter heel makkelijk zelf maken en is ook een ontzettend leuk cadeautje.

Lees meer

fix mix voor sladressing

Misschien ken je ze wel, de kant en klare zakjes fix mix voor sladressing die je in de supermarkt kunt kopen, water, olie en azijn toevoegen en je dressing is op smaak en klaar.

Super handig maar niet echt milieuvriendelijk die kleine zakjes. En het is zo makkelijk om deze zakjes te vervangen door je eigen fix mix voor sladressing.

Lees meer

Zelfgemaakte kip- en gehakt kruidenmix

Vandaag een aantal lekkere recepten om zelf kruidenmix te maken voor kip en gehakt. Deze kruidenmixen bevatten veel minder zout dan de kant en klare mixen in de winkel en geen chemische toevoegingen.

Niet alleen lekker voor vlees maar ook ideaal voor vleesvervangers.

Lees meer

Natuurlijke extracten kan je zelf maken!

natuurlijke extracten

Maak je eigen natuurlijke extracten met alcohol of glycerine. Zoals koffie extract, vanille extract, citroen extract, sinaasappel extract, chocolade extract en  pepermunt extract.  Met alcohol of met glycerine als je geen alcohol wilt gebruiken.

In veel zoete gerechten wordt, voor een extra lekkere smaak, vaak een smaakmaker in de vorm van een extract toegevoegd. Het meest bekende is wel vanille extract.

Lees meer

Pagina 1 van 212