Wecken en inmaken

Recepten om voedingsmiddelen op een natuurlijke manier langer houdbaar te maken.

Zuurkool wecken

Zuurkool wecken is een handige manier om je zuurkool extra lang houdbaar te maken.

Als je zuurkool lang in het vat bewaard wordt het steeds zuurder en het kan ook bitter worden. Als je de zuurkool weckt dan stop je dit proces en blijft de zuurkool goed van smaak.

Lees meer

Winterjam met rode wijn en kruiden

De winterjam brengt je helemaal in kerststemming en is heerlijk verwarmend in de koude en natte winter- en herfsttijd.

Lekker bij het kerstontbijt op een knapperig (zelfgebakken) broodje of op het kerstbrood. Ook lekker door de yoghurt. De winterjam is ideaal als origineel cadeautje.

Lees meer

Inmaken met een pressure canner , deel 1

Momenteel ben ik op zoek naar een pressure canner. Voordat ik mijn verhaal ga vertellen zal ik even uitleggen wat een pressure canner is.

Vertaald naar het Nederlands is het een hoge druk inmaakketel. Eigenlijk een grote snelkookpan die je heel gecontroleerd onder druk kunt brengen. Hierdoor kan je op veel hogere temperaturen inmaken (producten langer houdbaar maken )

Lees meer

Pagina 1 van 212