Wecken en inmaken

Recepten om voedingsmiddelen op een natuurlijke manier langer houdbaar te maken.

Zoetzure augurk schijfjes

Deze zoetzure augurk schijfjes worden niet gemaakt met suiker maar met agave siroop. Dat maakt ze iets gezonder dan de variant met suiker. Door de appelazijn krijgen de augurkjes nog een frisse fruitige noot.

Lees meer

Blauwe bessen in honingsiroop

Blauwe bessen in honingsiroop zorgen het hele jaar door voor een zomergevoel. Want bij de zomer horen ook blauwe bessen. Blauwe bessen zijn heerlijk friszoet van smaak en ook nog eens zeer gezond. Geen wonder dat ze steeds populairder worden. Om buiten de zomer ook van de blauwe bessen te kunnen genieten kan je ze inmaken in een lekkere honingsiroop.

Lees meer

Zuurkool wecken

Zuurkool wecken is een handige manier om je zuurkool extra lang houdbaar te maken.

Als je zuurkool lang in het vat bewaard wordt het steeds zuurder en het kan ook bitter worden. Als je de zuurkool weckt dan stop je dit proces en blijft de zuurkool goed van smaak.

Lees meer

Winterjam met rode wijn en kruiden

winterjam

De winterjam brengt je helemaal in kerststemming en is heerlijk verwarmend in de koude en natte winter- en herfsttijd.

Lekker bij het kerstontbijt op een knapperig (zelfgebakken) broodje of op het kerstbrood. Ook lekker door de yoghurt. De winterjam is ideaal als origineel cadeautje.

Lees meer

Pagina 1 van 212