Page content

Over mij

Niemand kan mijn droom meer stelen!

Is het je wel eens opgevallen dat mensen (vaak onbewust) proberen je dromen te stelen.

Wellicht ben je zelf ook wel eens in de situatie geweest dat je een idee had waar je helemaal vol van was.

Enthousiast begin je te vertellen aan je vrienden of partner en die zeggen dan meteen: Jij met je mooie dromen, kom terug in de realiteit en doe nou maar gewoon je werk.

Zeker met de Nederlandse nuchterheid:

Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg

En “plop” weg is de droom.

Ik heb gemerkt dat “droomstelers”, hoe goed bedoeld ook, erg veel invloed op mij en mijn beslissingen hebben gehad.

En dat ze dit vaak doen uit angst voor het onbekende.

Ze willen niet dat jij verandert want dan moeten zij misschien ook veranderen.

En verandering is eng!

Denk er voor jezelf maar eens over na.

Het zit ook in onze opvoeding

We worden opgevoed met het idee dat we een ‘vak’ moeten leren, moeten studeren en een goed betaalde baan moeten vinden.

Het is belangrijk dat we gewaardeerd en gerespecteerd worden in de maatschappij. En dat we vooral niet uit de maat lopen of opvallen. Status is het codewoord. Als je als kind creatief bent wordt dat meestal niet gestimuleerd omdat je daar geen brood mee kan verdienen.

En ik was zelf ook niet anders. Altijd een ‘goede’ baan gehad, 2 x per jaar op vakantie en af en toe een stedentrip, eigen huis en alles gedaan wat in het sociale patroon hoort.

Maar was ik echt gelukkig?

Ik weet het niet, ik was wel gelukkig maar er was altijd een soort onrust in mij, een gevoel van er moet toch meer zijn.

Totdat ik in 2009 mijn hart heb gevolgd en alles in Nederland heb achtergelaten en naar Turkije ben verhuisd.

In Turkije heb ik 2 heerlijke jaren gehad, geleerd dat ik ook met weinig middelen veel welvaart kan hebben en ik hou nog steeds van dit land en haar gastvrijheid.

De liefde van mijn leven heb ik ook in Turkije ontmoet en wij zijn zeer gelukkig samen.

Maar door omstandigheden hebben wij besloten om in januari 2011 te vertrekken uit Turkije en zijn we in Duitsland terecht gekomen. En de eerste jaren in Duitsland waren niet makkelijk.

Ik heb mijn droom geleefd en hem (bewust) toch weer laten stelen.

The law of attraction

In 2012 heb ik  veel gelezen en geleerd over The Law of Attraction, onder meer de boeken van Esther en Jerry Hicks, Napoleon Hill en Pierre Franck en in het najaar van 2012 kreeg ik van een vriendin een aantal audiobestanden van Louise Hay en dit alles heeft mijn leven totaal verandert.

Ik ben me bewust geworden van mijn eigen verantwoordelijkheid in mijn leven en ik heb mijn droom opnieuw opgebouwd.  

Online werken, vanuit huis, eigen baas zijn, mijn eigen tijd in kunnen delen en in elk land kunnen werken waar ik wil dat is voor mij mijn ideaal.

En daarnaast tijd te hebben om zoveel mogelijk zelf te maken. Van eten tot verzorgingsproducten en huishoudproducten. Mijn droom is mijn eigen homestead en alles wat ik leer en weet te delen via mijn website.

En ik weet nu mijn pad en niemand kan mijn droom meer stelen. Mijn “dream board” hangt boven mijn bureau en elke dag kijk ik erop en voel hoe het is.

Aromalifestyle

Het resultaat is deze website waarin ik mijn kennis over aromatherapie, etherische olie en groen leven kan delen, mensen kan helpen en zelfs kan zorgen voor een beter milieu en betere gezondheid omdat we met deze recepten veel minder afval produceren en geen chemische stoffen gebruiken.

Ik sta 100% achter alle recepten die ik hier publiceer en gebruik ze ook (dagelijks) zelf.

Mijn werk is mijn hobby.  Ik geniet nu elk moment van mijn leven, kan mijn eigen tijd indelen en ben elke dag blij met het pad dat ik ingeslagen ben.

En natuurlijk, ik heb ook mijn tegenslagen. Dat hoort erbij, van tegenslagen wordt je sterker en zij hebben altijd een doel. Het maakt mij sterker en bewust van mijn geluk.

Ik hoop in ieder geval dat je veel plezier beleeft aan de recepten op deze website en dat het misschien voor jou ook een inspiratie is om zelf creatief te worden.

Of het nu is met etherische olie recepten voor jezelf en je familie of dat je ook een eigen website wilt maken over welk onderwerp dan ook.

Neem het heft in eigen handen en haal het beste uit jezelf en je leven. Leven zoals je wilt leven is dichterbij dan je denkt maar…… je moet er wel de tijd voor willen nemen en er iets voor doen.

Ik wens iedereen veel prachtige dromen en laat ze allemaal uitkomen. Dan krijgen we samen een veel mooiere wereld!

Veel plezier op de website en ervaringen, opmerkingen, tips en adviezen hoor ik natuurlijk heel graag. Ik sta open voor alles wat mij in de goede richting helpt.

Met geurende groeten,

Monica

 

Comment Section

32 reacties op “Over mij


Door petra op 15 februari 2016

prachtige site’s Monica…..
ben altijd een tijdje heerlijk zoet hier, herken veel van mijzelf in jouw verhaal, en je hebt mij zeker meer en meer gemotiveerd


Door Monica-Can op 15 februari 2016

Dank je wel, dat is fijn om te lezen. Nog veel plezier op de site’s


Door Mieke op 21 april 2016

Wat een mooi inspirerend verhaal. Leuk wat je allemaal doet dat lijkt mij ook wel wat alleen weet niet goed hoe. Bij het zinnetjes..heb jij nog tips…staat inplaats van ‘heb’, ‘ hij’.

groetjes Mieke


Door Monica-Can op 22 april 2016

Dank je wel. Ik ga het zinnetje even aanpassen.


Door Anja Baas op 22 juni 2016

Hallo Monica, ik heb al 30 jaar een horecabedrijf en leef zo anders dan jou. Maar ik wil deze hectische ongezonde levenstijl achter me laten. Ben me bezig gaan houden met massages en kwam zo op jou site terecht. Ben nu helemaal in de ban. Gebruik geen kant en klare wasverzachter meer, de antitekenolie voor mn zoon gemaakt, de verkoudheidmiddeltjes, en al pakken baksoda en 15 etherische olien in huis. Ook mijn massageolie maak ik zelf maar gebruik druivenpitolie als basis. Ben erg blij met je site en hoop dat je dromen werkelijkheid worden.x Anja


Door Monica-Can op 28 juni 2016

Hallo Anja,

Dank je wel voor je berichtje. Wat leuk om te lezen. Ik wens jou succes met het vinden van een nieuwe levensstijl die bij je past en veel plezier op de sites.

Groetjes,
Monica


Door Geraldine op 28 juni 2016

Fell out of bed feeling down. This has brintheged my day!


Door Sophia op 17 augustus 2017

Leuke site heb je, Monica! Ik heb wat spulletjes bij je besteld en ga je e-book lezen. En ik wens je heel veel succes


Door Monica-Can op 23 augustus 2017

Dank je wel. Veel plezier met het e-book en recepten uitproberen.


Door Helena op 30 augustus 2017

Ik heb tot kort geleden voor jarenlang een acnehuid gehad. Ik heb zoveel producten gebruikt en was nergens tevreden mee totdat ik ontdekte dat er zoveel (veilig) te experimenteren valt met natuurlijke oliën. Een combinatie van het gebruik van deze oliën, gemberthee en saunabezoek heeft mijn huid doen veranderen naar een gezonde huid. Je website inspireert mij om mij bezig te blijven houden met etherische olien voor persoonlijk gebruik maar het zet mij ook tot nadenken over het gebruik van aromatherapie in mijn (toekomstige) werk (counselling). Dankjewel voor de uitvoerige uitleg en informatie mbt de verschillende oliën en de gegeven recepten, het maakt mij helemaal enthousiast om het een en ander te gaan uitproberen.


Door Monica-Can op 30 augustus 2017

Dank je wel voor je bericht. Leuk om te lezen. Veel plezier met het uitproberen. Het werkt verslavend 😉


Door cathy op 30 oktober 2017

Beste Monica. las net het stuk over baking soda. natriumbicarbonaat. Op een site van iemand op FB lees ik over het sodawater Kizilay uit Turkije dat hier ook natriumbicarbonaat inzit. Omdat ik dit ook dronk daar, besteld gewoon sodawater in veronderstelling dat dit soort spa rood is. Gegoogeld net maar kom op maar 1 bedrijf in Nederland dat dit verkoopt. Ken jij dit water? Weet niet hoeveel natrium hierin zit en of je dit kunt blijven drinken. Van natriumbicarbonaar wordt gezegd hier toch mee uit te kijken niet lang te gebruiken. Lees inderdaad in jou art. geen waarschuwing ivm hoge bloeddruk. Hoor graag.


Door Eimo op 6 november 2017

U bent een topper, ga maar door. Bedankt voor de heerlijke recepten


Door Germa op 21 november 2017

Net jou website gevonden wat een mooie site. Kan je ook wat bedenken voor mensen met dementie omdat ik verpleegkundige ben en werk met ouderen. Ik heb bijna een cursus af gerond van bachbloesem therapie en start dan met de etherische olieen bin de Sagho te amersfoort erg leuk om te doen!


Door Karen op 23 november 2017

Ik wilde je gewoon effe bedanken voor de inspiratie en plezier dat je me reeds gaf met al je recepten! Bedankt!


Door Monica-Can op 23 november 2017

Graag gedaan. Leuk om te horen. Nog veel plezier met alle recepten en deze verslavende, maar wel gezonde, hobby.


Door Anny op 24 november 2017

Mooie inspirerende site, Monica. Dank voor het delen.


Door Tanja de Boer op 7 januari 2018

Hoi Monica, Ik herken mezelf in jouw verhaal. Werk nu 28 uur per week aan een pc en begin hier behoorlijk van te balen. Sinds augustus begonnen met een cursus Herborist omdat ik altijd al geïnteresseerd ben geweest in kruiden. Ik kweek ze ook zelf in mijn groentetuin. Straks verder in massage en aromatherapie. Ik wil mensen helpen op een natuurlijke manier. Jouw website is een blije verrassing tijdens mijn zoektocht naar meer informatie over alles wat met kruiden, oliën en aroma’s heeft te maken. Een genot om door te lezen en enorm leerzaam. Geweldige recepten om uit te proberen. Dank je wel. Ik zal t.z.t. zeker van alles gaan bestellen van jouw website.


Door Susan op 24 februari 2018

Dankjewel voor je inspirerende verhaal en voor het delen van je droom. Ik ervaar je recepten als een verrijking van mijn leven.


Door Monica-Can op 26 februari 2018

Leuk, dank je wel voor je berichtje. Dat is fijn om te lezen.


Door Jannie op 28 maart 2018

Monica, vet compliment met deze site. Zoveel mooie en goede informatie bij elkaar: een feestje!! Dank je.


Door Lotte op 29 april 2018

Dag Monica, ik volg je al heel lang en altijd als ik iets zelf wil maken zoek ik een recept op bij jou. Vandaag pas heb ik je bio gelezen. En ik vind het een prachtverhaal. Dát is ontwikkeling in een mensenleven. Ik waardeer je zeer , je bent een bijzondere vrouw en dat ben je 🙂
Ga zo door, met veel inspiratie, die je dan weer aan ons door kan geven.


Door Monica-Can op 30 april 2018

Hallo Lotte, Dank je wel voor het lieve bericht. Dat is fijn om te lezen. Groetjes, Monica


Door Jazz op 28 mei 2018

Dankjewel voor het delen van jouw verhaal en alle waardevolle recepten! Ik gebruik er steeds meer in mijn eigen huishouden (en het werkt aanstekelijk op vrienden en familie!) en ben zelf sinds een aantal maanden ook bezig met mijn eigen website.
Ik streef er naar om net als jij mijn droom te volgen. Dank voor alle inspiratie 🙂


Door Monica-Can op 29 mei 2018

Leuk, dank je wel voor je berichtje. Veel succes met je website en het volgen van je droom.


Door Ellie op 4 juli 2018

Monica, Wat een fantastische site! Veel leuke ideeën opgedaan. Bedankt hoor!


Door Monica-Can op 6 juli 2018

Graag gedaan, veel plezier op de site.


Door Suzanne op 31 juli 2018

Hoi Monica,
Ik wilde een aromalampje bekijken qua prijs ed, maar deze deed het niet (:-…wil het graag!

grts SuzanneDoor Linda op 15 september 2018

Fantastische site, dank je wel voor het delen van alle kennis en ideeën!


Door Karin op 13 januari 2019

Hoi Monica,
Ben erg onder de indruk van je levensverhaal. Wat fantastisch om te lezen hoe je je droom hebt waargemaakt.

Ook herken ik veel van het gevoel om echt iets voor anderen te willen (of eigenlijk van mezelf te moeten) doen, omdat dat pas echt voldoening gaat geven.
Nu nog doorzetten en vormgeven.

Dank je wel Monica voor je inspiratie!!

Lieve groeten, Karin


Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.