Page content

Rixy en July, even voorstellen

Rixy en July, even voorstellen

Miauuww, ik wil mij hier graag even voorstellen. Mijn naam is Rixy (ik ben de rood-witte kater links op de foto) en samen met mijn vriendinnetje July hebben wij van ons vrouwtje deze blogpagina ‘ Rixy Plaza’ gekregen om leuke tips en recepten op kattengebied met je te delen. Misschien gaan we later ook nog recepten voor andere dieren schrijven maar dat moet ik eerst nog even met mijn vrouwtje bespreken.

July (mijn vriendinnetje, de zwarte poes op de foto) is heel erg lief maar een beetje verlegen dus vandaar dat ik het woord doe op deze pagina. Ik durf namelijk alles.

rixy-plaza

Rixy en Jluy

Ik zal ons eerst even voorstellen: Ik (Rixy dus) komt uit Turkije, daar ben ik geboren in Belek in de tuin van het Rixos hotel vandaar mijn naam dus, die is afgeleid van Rixos. In de tuin was ik een kleine zwerfkater en afhankelijk van het eten wat de hotelgasten mij gaven. De meeste tijd zat ik echter bij de dames in het beveilingshuisje van het hotel. Die hadden vaak wel wat te eten voor mij. Maar deze dames zaten altijd in angst dat ik een keer door zo*n grote toeristenbus overreden zou worden omdat ik toen al geen angst kende en overal wilde spelen.

De vrouw van de general manager van het Rixos was bevriend met mijn vrouwtje en zij heeft ervoor gezorgd dat ik bij mijn vrouwtje in Turkije terecht kwam. En het was meteen liefde op het eerste gezicht zowel met het vrouwtje (ik noem vrouwtje altijd mama, dus dat doe ik in het vervolg hier ook) als met papa (de man van vrouwtje). Ik voelde me daar meteen thuis.

Hieronder zie je een paar foto’s van mij. In het begin was ik maar een klein mager katertje maar nu ben ik uitgegroeid tot een echte grote, stoere kater en ik hou van spelen met mijn mama, lekker bij mijn papa en mama slapen op het bed en achter July aanrennen.

rixy5

rixy4

 

 

 

 

 

 

 

Toen papa en mama besloten om naar Duitsland te verhuizen wilde ik natuurlijk ook mee.  Mama was ook niet gegaan als ik niet mee was gekomen. Daarvoor moest ik eerst naar de dierenarts voor injecties en dat vond ik dus echt niet leuk, miauuuuw.

Gelukkig was dat alles snel voorbij en toen verhuisden mama en ik naar Duitsland, papa kwam 6 weken later.

Omdat mama het zo zielig vond dat ik in Duitsland helemaal alleen was heeft ze voor mij July uit het dierenasiel gehaald. Maar dat was in het begin helemaal niet leuk want July was enorm bang en zat alleen maar weggekropen onder het bed. Ze heeft me nog nooit willen vertellen wat ze meegemaakt heeft voordat ze bij ons is gekomen maar het is vast verschrikkelijk geweest want ze heeft het er nog steeds moeilijk mee.

Gelukkig hebben mama, papa en ik met veel geduld het vertrouwen van July gewonnen en nu komt ze wel gezellig bij ons op de bank zitten, mag ik samen met haar slapen en kunnen papa en mama haar ook aaien en ze speelt heel graag met de laser pointer. Soms ben ik nog wel een beetje jaloers op July en dan jaag ik haar snel weg als je bij papa en mama op het bed wil slapen, dat is namelijk mijn plaatsje.

Hieronder ook een paar leuke foto´s van July. O ja, July is een poes en we zijn beiden in het jaar 2010 geboren.

 

july1

july3

Wat voor informatie kan je hier verwachten?

Hier komen binnenkort lekkere recepten om zelf kattensnoepjes te maken, andere leuke diertips en informatie over de clickertraining die mama met mij en July gaat doen.

Tot later, kopje en pootje van Rixy en July. Miauuuwwwww.

 

july-rixy1