Page content

Een pressure canner kopen

Een pressure canner kopen

Ga je een pressure canner kopen, dan kan de hoeveelheid informatie overweldigend zijn. En bijna alle informatie is in het Engels. Waar je allemaal op moet letten kan je hier gewoon in het Nederlands lezen ;-).

Wil je weten hoe een pressure canner werkt lees dan eerst dit artikel.

Regelmatig krijg ik de vraag waar ik mijn pressure canner heb gekocht. Daarom heb ik alle informatie voor je op een rijtje gezet.

Een pressure canner in Nederland kopen!

Een pressure canner is in Nederland (en eigenlijk in heel Europa) niet makkelijk te verkrijgen. Alhoewel het wecken met een pressure canner hier ook langzamerhand steeds populairder wordt.

Het makkelijkste is om een pressure canner in Amerika te bestellen en dan naar Nederland of Belgie te laten versturen. Ondanks de hoge verzendkosten is dit nog steeds de goedkoopste manier om in het bezit van een pressure canner te komen. Maar waar moet je allemaal op letten als je een pressure canner wilt kopen?

Waar moet je op letten als je een pressure canner gaat kopen?

Allereerst is het belangrijk om te weten hoe groot je pressure canner moet zijn. Pressure canners zijn er in verschillende maten en afhankelijk van hoeveel je wilt gaan wecken, en voor hoeveel personen, kan je beslissen hoe groot je pressure canner moet zijn.

De inhoudsmaat van een pressure canner wordt altijd in quarts (qt) weergegeven. Het belangrijkste is echter hoeveel weckpotten er in een pressure canner kunnen.  De meest gangbare weckpotten zijn quart of 32 0z. (945 ml, dus vergelijkbaar met onze 1 liter potten) en pints of 16 oz. (475 ml., vergelijkbaar met halve liter weckpotten).

De Presto pressure canner kopen

De modellen van Presto die vanaf 2015 gemaakt worden zijn volgens de fabrikant veilig voor gebruik op glazen kookplaten (zoals een keramische of inductie kookplaat. Voor een inductieplaat heb je altijd nog een extra tussenplaatje, een inductie adapter,  nodig).

Ik heb zelf een keramische kookplaat en weck met mijn Presto zonder problemen op deze kookplaat.

Mijn pressure canner is een 23 qt. (dat is dus bijna 23 liter inhoudsmaat) presto  en daarin passen 7 quart (liter) potten of 2 x 9 pint (halve liter) potten. De kleinere potten kan je met een rek er tussen (zo’n zelfde rek als op de bodem van de pressure canner ligt) dubbel in de pressure canner kwijt. Daarvan gaan er dus 18 tegelijk in de pressure canner. Hieronder zie je een overzicht van de potten die je in een 23qt pressure canner kwijt kan. Alleen de quart en liter potten kunnen maar 1 laag maar met alle andere potten kan je met een rekje ertussen een tweede laag maken. Zodat je de dubbele hoeveel potten kwijt kunt.

potten-23qt-presto

Er is ook een kleinere 16 qt. Presto canner. In de prijs zit niet zoveel verschil maar als je niet zoveel tegelijk wilt wecken of niet zoveel ruimte hebt om een pressure canner op te slaan dan is dit misschien interessant voor je.

Hier het overzicht van de hoeveelheid potten die in een 16 qt. pressure canner passen.

potten-16qt-presto

De All American pressure canner kopen

All American pressure canners zijn veel zwaarder en robuuster en hebben iets afwijkende maten. Een All American pressure canner kan je niet op een glazen kookplaat gebruiken, daarvoor zijn ze te zwaar. Hier kan je meer lezen over de verschillen tussen All American en Presto

Je hebt All American pressure canners in de volgende maten:

10,5 qt voor 4 quart jars of 7 pint jars

15,5 qt voor 7 quart jars of 10 pint jars

In de twee bovenstaande canners kan je geen dubbele laag potten wecken.

21,5 qt en 25 qt voor 7 quart jars of 19 pint jars (in een dubbele laag)

30 qt voor 14 quart jars of 19 pint jars (beide in een dubbele laag)

41,5 qt voor 19 quart jars of 32 pint jars (beide in een dubbele laag)

Als je interesse hebt in een hele grote pressure canner van All American, zoals de 30 qt of 41,5 qt hou er dan wel rekening mee dat deze canners gevuld heel zwaar zijn en let er ook op of ze op je gasfornuis nog onder de afzuigkap passen.

Als je een keus hebt gemaakt voor de pressure canner die bij jou past dan kan je hem gaan bestellen. Omdat ik zelf mijn pressure canner bij Amazon in Amerika heb besteld en dat heel erg makkelijk was beschrijf ik hier de procedure zoals die via Amazon gaat. Maar je kunt natuurlijk ook via Ebay een pressure canner bestellen.

 

pressure canner kopen

Een pressure canner bestellen bij Amazon.com

Het voordeel van het bestellen via Amazon.com is dat je bij je bestelling meteen alle verzendkosten en douanekosten ziet en dat zij de hele afhandeling voor hun rekening nemen. Je betaald dus 1 keer aan Amazon en krijg meestal binnen 2 weken je pressure canner netjes thuis bezorgd. Zonder dat je dan nog een keer invoerrechten moet betalen. Dus je weet bij bestelling meteen waar je aan toe bent.

Om te bestellen via Amazon heb je wel een creditcard nodig. Je kunt hiervoor natuurlijk ook een prepaid creditcard nemen, die heb je tegenwoordig zelfs special voor online betalingen zoals de nieuwe prepaid creditcard van Visa.

De verzendkosten en douanekosten worden meteen getoond op het moment dat je een account aanmaakt bij Amazon.com en Amazon kan zien in welk land je woont. Ik reken er meestal op dat bijna hetzelfde bedrag van je bestelling er ook nog een keer bijkomt aan verzend- en douanekosten. Dat lijkt veel maar het is nog altijd goedkoper dan het in Europa bestellen.

Mijn bestellijst van Amazon

Om het overzichtelijk te maken heb ik hier een lijst gemaakt van de producten die ik heb besteld bij Amazon en een kleine beschrijving erbij. Ik heb de producten meteen klikbaar gemaakt met een link naar Amazon om het nog makkelijker te maken 😉

  1. 23 qt Presto Pressure canner
  2. Speciaal gewicht om de druk te regelen
  3. Extra rek voor de pressure canner om een dubbele laag potten te wecken.
  4. Pressure canner set bestaande uit: pottentang, een spatel om luchtbubbels uit de potten te halen en aan de andere kant een magneetje om de deksels makkelijk uit het hete water te halen, een timer, een trechter, een voedseltang en een tang om de (hete) deksels vast te draaien.
  5. Ik heb ook meteen ball mason jars en extra deksels mee besteld maar dat is natuurlijk optioneel. In dit artikel lees je meer over de weckpotten.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik er in eerste instantie een beetje tegenop zag om dit allemaal in Amerika te gaan bestellen. Ik had het nog nooit gedaan en dan is het toch een drempel die je over moet. Maar ik ben blij dat ik het gedaan heb en gebruik mijn pressure canner regelmatig naar volle tevredenheid.

Ik kan me dus goed voorstellen dat het voor jou ook allemaal nog nieuw is. Daarom probeer ik in deze serie artikelen alles zo duidelijk mogelijk uit te leggen.

Heb je nog vragen over het bestellen via Amazon, stel ze dan hieronder (zodat anderen hier ook weer van kunnen leren) of stuur me een berichtje via het contact formulier.

 

 

Comment Section

12 reacties op “Een pressure canner kopen


Door henk schots op 19 mei 2017

excuses was te snel met mijn mail heb de informatie inmiddels al gelezen


Door Sandra op 6 juni 2017

Welke ring heb je nodig voor presto 23 qt?


Door 10a op 19 oktober 2017

Ik vind het ook wel prettig dat dit een hogedruk-/snelkookpan-combi is, want normaliter zijn dit twee verschillende pannen. Denk er dus aan om (een van) de kleinere te kopen, die vervolgens ook heel goed voor een pan erwtensoep te gebruiken is 😉


Door Kinda op 27 november 2017

Ik kan niet zo’n pan bestellen via amazon. Wordt niet naar nederland verscheept geen enkele advertentie


Door Monica-Can op 5 december 2017

Dat is jammer, dan is dat waarschijnlijk verandert want een tijd geleden kon dat nog wel.


Door peter op 29 juni 2018

Op marktplaats zijn ze soms ook wel te vinden. Gewoon zoeken op presto pressure canner


Door Carly op 26 september 2018

Kan je ook weckpotten van weck, oude en nieuwe versie hiermee wecken?


Door Becky op 10 april 2019

Vind de all Amerikaan ook wel erg prijzig, maar ben bang dat ik mij aan de pesto eerder zal verbranden..
Of valt het wel mee hoe onhandig de handvaten zitten?


Door Hayco op 13 augustus 2019

Je geeft onder punt 5 aan dat je Mason Jars hebt meebesteld en Deksels. Klopt het dat je dan nog geen ringen (‘bands’) hebt? Als ik de twee links naar Amazon bekijk, die je hebt geplaatst, krijg ik de indruk dat je dan wel potten en de dekseltjes (plaatjes) hebt, maar geen ringen…


Door Metroosje op 15 oktober 2019

Is er ergens beschreven hoelang bepaalde producten in de pan moeten, het liefst in het Nederlands? In heb wat Amerikaanse recepten gelezen maar die komen weinig overeen met onze recepten.


Door Meta op 16 oktober 2019

Ik heb inmiddels mijn pan en potten binnen en kan beginnen met cannen. Wat ik ook nog wil weten is waarom je een extra gewicht hebt besteld. Op mijn pressure canner zit al een gewicht. Waar is dit extra gewicht dan voor?


Door GN op 2 mei 2020

De pressure canner waar de link naar verwijst wordt helaas niet naar Nederland verstuurd. 🙁

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.