Edelsteenolie, etherische olie met de kracht van edelstenen
Etherische olie composities
Monica Can
Etherische olie composities
5 min
0

Edelsteenolie, etherische olie met de kracht van edelstenen

5 min
0

In een edelsteenolie worden de positieve effecten van edelstenen met die van biologische etherische oliën op een speciale manier gecombineerd.

Deze olie is ideaal in combinatie met een (edelsteen) massage. Ook zijn deze heerlijk zachte oliën zeer geschikt voor gezichts- en lichaamsverzorging, als badolie of als verzorgende bodyolie na het douchen.

Farfalla heeft een serie met 7 verschillende edelsteenoliën. Alle bestaande uit een combinatie van edelstenen en verschillende etherische oliën in een basis van biologishe jojoba olie.

Hoe wordt edelsteenolie gemaakt?

De edelsteen oliën zijn een combinatie van kristalgenezing en aromatherapie.

De edelstenen voor de Farfalla edelsteen olie worden uitgebreid gereinigd met rook (fumigatie) en opgeladen in een amethist geode. Daarna worden ze in biologische jojoba olie geplaatst zodat de energie hierdoor opgenomen kan worden.  Om het effect nog te versterken bevat elk flesje olie een speciaal edelsteentje.

Deze speciale oliën worden afgerond met zacht geurende etherische oliën die de werking van de edelstenen ondersteunen.

Door de combinatie van drie soorten edelstenen met etherische olie krijgt elke olie zijn speciale kracht en uitstraling.

Gebruik van edelsteen olie

Edelsteen oliën kunnen op verschillende manieren bijdragen aan je welzijn:

Ten eerste zijn ze perfect geschikt voor huidverzorging , zowel voor het gezicht als voor het lichaam. Ze worden het beste ingemasseerd op een nog vochtige huid na het douchen of baden, absorberen snel en laten een delicate geur achter.

Als de edelsteen olie wordt gebruikt als gezichtsolie dan heeft ze een balancerend effect op de huid, trekt snel in de huid en zorgt voor een stralende, gezonde huid.

De oliën zijn ook bijzonder effectief in warm water. Daarom zijn ze uitermate geschikt als voedende en ontspannende badolie.

Meng dan 20 ml. edelsteenolie met een eetlepel dode zeezout of epsomzout en voeg dit toe aan het warme badwater.

Ook kan je de edelsteenolie goed als voetbadolie gebruiken omdat de voetzolen de (etherische) oliën goed kunnen opnemen. Meng dan 15 ml. (1 eetlepel) edelsteenolie met een eetlepel epsomzout. Voeg dit toe aan het warme water en laat je voeten hier 20 minuten in weken. Ontspan en geniet van de heerlijke geur.

Edelsteenoliën kunnen ook heel goed worden gebruikt als massageolie, puur, of in combinatie met kristallen of een hot stone massage.

Energetische massage of chakra activering: breng wat olie aan op de energiecentra en masseer in een cirkelvormige beweging.  Een druppel edelsteenolie inmasseren op het voorhoofd (derde oog) heeft een balancerend effect.

Reflexologie: door het stimuleren van de reflexzones met de olie (voeten, handen, rug, etc.) kan je de werking van de reflexpunten extra activeren.

edelsteenolie

Er zijn 7 verschillende soorten edelsteen olie:

1. Anti Stress

Zorgt voor ontspanning, kalmte en rust.

In deze olie zijn de volgende edelstenen gebruikt: aventurijn, magnetiet en rookkwarts aangevuld met de natuurlijke etherische oliën van zoete sinaasappel, rozenhout, lavendel en ylang-ylang.

Ter ondersteuning van de werking bevat elk flesje een kleine aventurijn.

Aventurijn werkt kalmerend en beschermend en bevordert een gevoel van welzijn. De steen werkt in op het hart chakra en trekt voorspoed en geluk aan en motiveert je om je dromen waar te maken.

2. Joy of Life (Levensvreugde)

Ontdek weer de vreugde om te leven!

Een bad of massage met deze olie helpt bij het stimuleren van je vitaliteit, moed, sensualiteit en zelfvertrouwen.

In deze olie zijn de volgende edelstenen gebruikt: granaat, robijn, rozenkwarts aangevuld met de natuurlijke etherische oliën van roosgeranium en bergamot. Ter ondersteuning van de werking bevat elk flesje een kleine rozenkwarts.

Rozenkwarts is bij uitstek de steen van het hart en de liefde. De steen werkt sterk in op het hart chakra en opent het hart om liefde te ontvangen en om liefde te geven. De steen trekt harmonieuze liefdes- en vriendschappelijke relaties aan en bevordert ook eigenliefde en zelfacceptatie. Rozenkwarts heeft een milde, zachte werking en werkt kalmerend bij verdriet en trauma’s en bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid.

3. Security (Geborgenheid)

Geniet van een gevoel van zelfbeheersing en evenwicht!

Deze olie bevordert emotioneel evenwicht en stabiliteit, versterkt zelfvertrouwen en helpt angsten te overwinnen. Versterking van zelfbewustzijn en creativiteit.

In deze olie zijn de volgende edelstenen gebruikt: witte agaat, nefriet (jade) en serpentijn (ofiet) aangevuld met de natuurlijke etherische oliën van vanille, sandelhout, benzoë siam.

Ter ondersteuning van de werking bevat elk flesje een kleine serpentijn.

Serpentijn brengt balans in lichaam en geest en helpt negatieve energie en straling buiten houden. De steen werkt kalmerend bij nervositeit, spanningen en stress en zorgt voor innerlijke rust. Ook bij conflicten bevordert de steen evenwicht en stimuleert tot het sluiten van een compromis.

4. Regeneration

Laat je lichaam en geest herleven!

Deze olie geeft energie, stimuleert en ondersteunt het goed functioneren van de huid.

In deze olie zijn de volgende edelstenen gebruikt: epidoot, ocean-agaat, zoisiet met robijn aangevuld met de natuurlijke etherische oliën van ravintsara, myrrhe en litsea cubeba.

Ter ondersteuning van de werking bevat elk flesje een kleine epidoot.

Epidoot geeft inzicht en brengt lichaam en geest terug naar een gezonde en gebalanceerde toestand. Het helpt je realistisch naar jezelf, je situatie en je capaciteiten kijken. Op basis hiervan worden haalbare eisen gesteld en werk je geduldig naar deze doelen toe. De steen versterkt je gevoel van eigenwaarde en helpt je jezelf en je zwakheden accepteren.

5. Serenity

Geniet van je eigen rust!

Deze olie maakt diepe ontspanning gemakkelijker, en is een hulp voor de rusteloze geest, om van binnen kalm te worden, en een nieuw uitzicht te krijgen.

In deze olie zijn de volgende edelstenen gebruikt: magnetiet, blauw kwartskristal, dumortieriet aangevuld met de natuurlijke etherische oliën van lavendel, rozenhout, mandarijn, kamille.

Ter ondersteuning van de werking bevat elk flesje een kleine magnetiet.

Magnetiet werkt aardend en harmoniserend door de regulatie van energiestromen. Het vergroot de levenskracht en vitaliteit en trekt liefde en loyaliteit aan. Negatieve emoties zoals angst, verdriet en woede worden afgeremd en het stimuleert objectiviteit en een neutrale houding. Lichamelijk werkt magnetiet ook sterk regulerend en stimuleert hierdoor herstelprocessen.

6. Positive Flow (Positieve Stroom)

Deze olie stimuleert positieve energie en maakt innerlijke spanning vrij, waardoor zowel lichaam als geest kunnen ontspannen. Serene gevoelens worden gestimuleerd en je voelt je op je gemak.

In deze olie zijn de volgende edelstenen gebruikt: sodaliet, chalcedoon en amber aangevuld met de natuurlijke etherische oliën van zilverspargeranium, palmarosa.

Ter ondersteuning van de werking bevat elk flesje een kleine sodaliet.

Sodaliet geeft je inzicht in jezelf en helpt je trouw zijn aan jezelf. Het bevordert zelfacceptatie, zelfrespect en zelfvertrouwen. Het helpt beperkende denk- en gedragspatronen doorbreken zoals zelfverdediging mechanismen, angsten en fobieën. Het bevordert vrijheidsdrang, idealisme, waarheid en het uiten van je mening en gevoelens.

Sodaliet versterkt logica, rationeel denken en objectiviteit en verenigt dit met de intuïtie.

7. Fountain of Youth (Fontein der Jeugd)

Roep weer gevoelens op uit je jeugd!

Deze olie helpt om lichaam en geest te zuiveren. Reinigt de huid, vermindert angstgevoelens, frustratie en negativisme, terwijl de vitaliteit en een gevoel van welzijn gestimuleerd worden.

In deze olie zijn de volgende edelstenen gebruikt: groene fluoriet, groene agaat, chrysoliet aangevuld met de natuurlijke etherische oliën van jeneverbes, zoete venkelcitroen.

Ter ondersteuning van de werking bevat elk flesje een kleine fluoriet.

Fluoriet is een beschermende en stabiliserende steen, die het zelfvertrouwen vergroot en helpt structuur te brengen in ons leven. De steen geeft inzicht in beperkende gedrag- en denkpatronen en onderdrukte gevoelens en werkt emotioneel stabiliserend. Fluoriet is een goede steen om te dragen tijdens het studeren. De steen bevordert de concentratie, zorgt voor een snelle informatieverwerking en helpt om verbanden te leggen met al aanwezige kennis.

Farfalla edelsteen olie geschenkset

Om kennis te maken met de verschillende edelsteen oliën heeft Farfalla een prachtige geschenkset samengesteld met daarin 7 flesjes van 10 ml. van elke edelsteenolie. Zodat je op je gemak kan proberen, ruiken en testen.

Natuurlijk ook heel leuk als cadeau.

De Farfalla edelsteen oliën en de geschenkset zijn te bestellen in de Aromalifestyle shop

Reacties
Categorieën