Ahorn koekjes zonder geraffineerde suiker
Deze heerlijke ahorn koekjes zijn lekker, gezond en vrij van geraffineerde suiker. Makkelijk zelf te maken.
Deze koekjes zijn heerlijk krokant en doen een beetje denken aan bastogne koeken maar dan de gezondere variant. Ze worden gemaakt van volkoren (spelt) meel en gezoet met ahorn siroop en oerzoet of kokosbloesemsuiker.
En…. ze zijn lekker snel gemaakt want je kneed het deeg met de hand en ze hoeven maar 15 minuten in de oven.
Wat heb je nodig voor je krokante ahorn koekjes
- 100 gram (plantaardige) boter (of kokosolie)
- 100 gram oerzoet (ongeraffineerde ruwe rietsuiker) of kokosbloesemsuiker
- 125 ml. ahornsiroop
- 250 gram volkoren (spelt) meel
- 1 theelepel bakpoeder
- snufje zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe alle ingrediënten in een ruime kom en kneed het geheel tot een mooie deegbal. Dek deze af met een bijenwasdoek (of eventueel folie) en laat 20 minuten rusten in de koelkast.
Bekleed een bakplaat met bakpapier
Maak nu van het deeg balletjes ter grootte van een walnoot en druk deze een beetje plat, leg zo alle koekjes op de bakplaat. Het deeg is voldoende voor ongeveer 25 koekjes.
Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in ongeveer 15 minuten totdat ze lichtbruin zijn.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster en dan genieten maar.
In een afgesloten trommel zijn de koekjes zeker 2 weken houdbaar, maar zo lang houden ze het waarschijnlijk niet uit ;-)