Page content

Kokos olie

Kokos olie

Kokosolie wordt gewonnen door persing van vers of gedroogd vruchtvlees. Wanneer het verse vruchtvlees en volwassen kokosnoten wordt gebruikt, krijg je olie met de karakteristieke en zachte kokos geur en smaak. Kokos olie heeft een smeltpunt tussen de 24°C en 25°C en kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt.

Omdat kokos olie goed is voor je gezondheid, voor gewichtsverlies en voor je huid is het een zeer goede investering om een pot biologische kokosolie aan te schaffen. Het is multifunctioneel en kan gebruikt worden als huidverzorging product maar natuurlijk ook als gezond vet voor het koken en bakken. Kokos olie kan zonder problemen tot een hoge temperatuur verhit worden.

Kokos olie is bijzonder omdat het in tegenstelling tot de meeste vetten vooral vetzuren met middellange ketens bevat.

Het zijn vooral deze middellange vetzuren (MCT= Medium Chain Triglyceriden) waaraan kokosolie zijn bijzondere werking en vele toepassingen (inwendig en uitwendig) dankt.

  • MCT’s worden gemakkelijk door de darmen geabsorbeerd en zorgen dat andere voedingstoffen zoals vetoplosbare vitaminen, mineralen en eiwitten eveneens beter worden opgenomen.
  • MCT’s leveren snel energie en worden in mindere mate gebruikt voor vetopslag.
  • Een voordeel voor o.a. sporters is dat deze vetzuren geen carnitine (= een aminozuur) nodig hebben om te worden verbrand, zodat er meer carnitine overblijft voor de energievoorziening van de spieren. Dit leidt tot een grotere spieropbouw.
  • Daarnaast zorgen de MCT’s voor een extra energiebron wanneer de bloedglucose na ongeveer een uur of twee is verbruikt. MCT’s leveren dan een snelle energiebron, zodat het lichaam niet hoeft over te schakelen op de inefficiënte verbranding van lichaamsvet of de afbraak van spierweefsel.
  • MCT’s hoeven niet door de lever te worden verwerkt en hebben geen gal nodig om geëmulgeerd (van grote vetbolletjes, kleinere vetbolletjes maken) te worden.
  • Ze zijn daarom een ideale energiebron voor mensen met spijsverteringsproblemen en mensen met leverproblemen die gevoelig reageren op vet.
  • De alvleesklier verbruikt minder enzymen voor de vetvertering en wordt daardoor tijdens de maaltijd, wanneer de insulineproductie op zijn hoogst is, minder belast en kan efficiënter werken.
  • Verder draagt het gebruik van kokos olie bij aan een stabiele bloedsuikerspiegel, waardoor hypoglycemie en hongeraanvallen verminderen.

 

Waarom kokosolie zo goed is als huidverzorging.

Kokosolie  heeft bijzonder goede eigenschappen voor de huid.

Het is gezond verzadigd vet en bevat laurinezuur. In koudgeperste extra vierge kokos olie zijn alle vitaminen en mineralen behouden.

Omdat kokos olie veroudering tegengaat is het één van ‘s werelds beste middelen voor het jong en gezond houden van je huid.

Wereldwijd zijn er miljoenen mensen die kokosolie als gezichtscreme gebruiken om hun huid jong te houden .

Kokos olie is daarmee waarschijnlijk de meest natuurlijke gezichtscrème die te verkrijgen is, en waarschijnlijk nog de goedkoopste ook!

Kokos olie kan je puur als gezichts- en body crème gebruiken maar nog beter is het om een speciale gezichtscreme te maken door een paar druppeltjes vitamine E aan je kokos olie toe te voegen.

INCI: Cocos nucifera

Biologische kokosolie kan je ook bestellen in de Aromalifestyle shop

Lipscrub met kokosolie

1 theelepel kokos olie mengen met 1 theelepel suiker en ¼ theelepel zeezout.

Hiermee je lippen scrubben en daarna afspoelen met lauw water.

Voor heerlijke zachte lippen.

Wil je nog meer doen met kokosolie, kijk dan hier een voor 10 beautytips met kokosolie

    Comment Section

    0 reacties op “Kokos olie

    Plaats een reactie


    *