Druivenpit olie

Druivenpitolie is een drogende olie die goed door de huid wordt opgenomen en heeft een neutrale geur. Het kan gebruikt worden voor massage en als huidverzorging voor de gemengde, vette en onreine huid en bij acne.

Druivenpitolie is een bijproduct van de wijnproductie. De overgebleven druivenpitten worden geperst waardoor de olie vrijkomt.

Druivenpit olie  bevat zeer veel linolzuur. Druivenpitolie hydrateert en voedt de huid, werkt tevens als een krachtige antioxidant.Het is een uitstekende voedende en verzorgende olie, die snel door de huid wordt opgenomen.Voorkomt uitdroging, stimuleert de celstofwisseling en verfrist de huid.

De olie is niet vet en voelt prettig aan op de huid. Druivenpitolie is zeer goed voor de vette en onzuivere huid, maar is ook uitermate geschikt als massageolie.

Het bevat een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren en bevat ook de stof pycnogenol. Deze stof heeft een antioxidante werking en versterkt bovendien de haarvaatjes. Druivenpitolie bevat verschillende mineralen en een hoog gehalte aan vitamine E.

Druivenpitolie kan gebruikt worden met bijv. etherische olie als massageolie. Puur als huidverzorging of als onderdeel van creme, lotion e.d.

Let op: Druivenpitolie heeft een  sterk huiddoorbloedende werking en kan daardoor in sommige gevallen een lichte huidirritatie geven. Deze lichte irritatie verdwijnt meestal weer snel.

INCI: Vitis Vinifera

Druivenpit olie vind je ook in de Aromalifestyle shop

 

druivenpit olie
Reactie plaatsen