Page content

Jojoba olie

Jojoba olie (eigenlijk is het een was) is verzachtend en geschikt voor elk huidtype.De olie word gewonnen door het persen van de zaden, is zeer licht, rijk aan onverzadigde vetzuren, wordt niet ranzig en kan lang bewaard worden.

Jojoba olie is goudgeel van kleur en wordt door alle huidtypen goed opgenomen. De olie bezit esters die bij de huid passen. Daarom wordt ze veel toegepast in de huidverzorging.

De olie wordt goed opgenomen door de huid, blijft stabiel en hydrateert de bovenste huidlagen zeer goed. Vertraagt de afgifte van talg en is daarom ook bijzonder geschikt voor de vette huid.

Het is een dikke olie die niet vet aanvoelt en daardoor een perfecte basis voor make-up. Kan zonder bezwaar rond de ogen gebruikt worden. Het is ook een goede basisolie om in combinatie met etherische olie reuma en artritis te bestrijden aangezien hij anti-ontstekend werkt. Jojoba bevat namelijk ontstekingremmende stoffen, myristinezuur en werkt helend op de huid.

INCI: Simmondsia chinensis

Jojoba olie kan je ook kopen in de Aromalifestyle shop

  Comment Section

  2 reacties op “Jojoba olie


  Door Sonja op 1 december 2019

  Hallo Monica, is dit een zogenaamde drogende olie?


  Door sonja op 1 december 2019

  Nog even er achteraan….Mocht het niet het geval zijn, zou je me kunnen vertellen welke oliën wel drogend zijn? Alvast bedankt! Fijne dag! Sonja

  Plaats een reactie


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.