Page content

Amandelolie

Amandelolie is een veel gebruikte olie in de cosmetica. Veel cremes en zalven bevatten amandelolie.

De olie wordt gewonnen door het persen van de pitten van de Prunus Dolcis of de Prunus Amygdalus. Amandelolie is een lichtgele dunne olie met een aangename geur.

Als zuiver product kan het ook als babyolie gebruikt worden, maar het is ook een ideale basisolie voor massage. Hoewel amandelolie traditioneel gebruikt wordt voor een vette en gelrriteerde huid is het geschikt voor alle huidtypen.

Amandelolie vernieuwt de huid, stimuleert de stofwisseling en bevordert de verrijking van weefsels met zuurstof. De olie heeft een enorme dieptewerking en kan je ook goed gebruiken voor de massagebehandelingen van het onderhuidse bindweefsel. Het helpt tegen een jeukende huid, eczeem en psoriasis en helpt ontstekingen te remmen. Ook geschikt voor de gevoelige huid.

Amandelolie behoort tot de niet drogende olien.

Amandelolie maakt de huid zacht en soepel en is geschikt voor ieder huidtype.  Kan goed gecombineerd worden met andere oliën en boters om crèmes en lotions van te maken. Het is een niet-drogende olie en om deze reden ook uitermate geschikt voor de droge en/of rijpere huid. De olie reguleert het vochtgehalte en vermindert huidirritaties.

Amandelolie is rijk aan onverzadigde vetzuren, proteine en carbohydraten. Het bevat ook de vitaminen A en B en mineralen zoals calcium, ijzer en magnesium.

INCI: Prunus Dulcis oil

amandel olie

    Comment Section

    0 reacties op “Amandelolie

    Plaats een reactie


    *


    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.