Stap in de wereld van aromatherapie en leer hoe etherische oliën je gezondheid kunnen ondersteunen.


Ontdek hoe je jouw eigen natuurlijke producten kunt maken!

Heb je je ooit afgevraagd hoe je etherische oliën veilig en effectief kunt gebruiken? Of misschien zelfs of ze wel echt werken?


Of je nu helemaal nieuw bent in de aromatherapie of je kennis wilt uitbreiden met informatie waarop je kunt vertrouwen, de basiscursus aromatherapie is de perfecte plek om te beginnen.


Begin vandaag nog met het bouwen van een sterke basiskennis over etherische oliën en hun gebruik.


In deze cursus leer je alles over het veilig gebruik van etherische olie.


Stel je eens voor dat

 •  Je niet telkens naar de dokter hoeft te rennen wanneer je kind een loopneus of uitslag heeft.
 •  Je het gebruik van natuurlijke remedies om stress, angstgevoelens en stemming te helpen beheerst.
 •  Je je huis kunt schoonmaken met natuurlijke producten die geld en tijd besparen en je algehele welzijn goed doen.
 •  Je weet dat je in staat bent om etherische oliën veilig en effectief te gebruiken.

Na het volgen van deze cursus heb je de kennis en het vertrouwen die je nodig hebt om:

 • Veilig etherische olie composities te maken om gezonde producten te creëren voor jezelf, familie en vrienden.
 • De juiste etherische olie te kiezen.
 • Zalven en massageolie voor specifieke klachten te maken.
 • Spierpijn te verminderen met etherische olie (zelfs zonder massage)
 • De beste etherische oliën te verdampen in specifieke situaties.
 • Etherische olie veilig in bad gebruikt en hoe je een badolie maakt voor specifieke klachten.
 • Inhalators te maken om klachten te verlichten bij bijv. verkoudheid of spanning.
 • De juiste verdunning te kiezen voor dagelijks gebruik, acute gevallen en waar je op moet letten bij overgevoeligheid.
 • Etherische olie op de beste manier te bewaren en etiketten van flesjes op de juiste manier te lezen.
 • Veilige en effectieve huidverzorgings- en huishoudproducten te maken met etherische olie.
 • En nog veel meer....

En dat alles in je eigen tempo en op het moment dat jou het beste uitkomt.


Dat zeggen mijn studenten:

De aromatherapiecursus van Monica is zeer informatief op allerlei gebieden. Deze cursus heeft mij veel gebracht.


's Nachts had ik regelmatig last van piepende longen waardoor ik moeilijk sliep. Ik kreeg hiervoor een inhaler van mijn huisarts.


Dankzij deze cursus heb ik zelf een inhaler kunnen maken waardoor ik kon stoppen met de allopathische inhaler waar ik vaak van moest kokhalzen, mijn lijf wilde dit middel Budesonide (corticosteroïd), niet. De inhaler van Monica werkt prima en geurt zalig. Nu hoef ik de inhaler van mijn dokter niet meer te gebruiken.


Verder maak ik verschillende geneeskrachtige en heerlijk geurende oliën tbv huidverzorging. Ook de sprayer om muggen op afstand te houden is effectief en prettig in gebruik.


Schoonmaakmiddel-recepten zoals het vloeibare toilet-reinigingsrecept werkt ook uitstekend.

In mijn zangles-praktijk sprenkel ik wat olie op een geursteen voor een ontspannen sfeer.


Ik ben blij dat ik deze cursus gedaan heb en regelmatig zoek ik nieuwe recepten op. Ik kan iedereen, die op een milieuvriendelijke wijze wil leven, deze cursus van harte aanbevelen.

Helena Saelman

10+

etherische olie omschrijvingen

100+

lessen in 16 modules

30+

video instructies

100%

levenslang toegang

Welke onderwerpen komen aan bod?

Neem een kijkje in de modules

 • Basiskennis etherische olie
  Deze module zal precies uitleggen wat een etherische olie is, hoe je ze gebruikt, en waarom je ze in je huis en voor je gezondheid wilt gebruiken. 

 • Veiligheid en bewaren
  Hier gaan we dieper in op de veiligheid van etherische oliën om ervoor te zorgen dat je vanaf het allereerste begin alle do's en don'ts kent.

 • Etherische olie omschrijvingen
  Je krijgt een uitgebreide beschrijving van de volgende etherische oliën inclusief speciale PDF datasheets die je kunt downloaden en uitprinten. 

  - Citroen etherische olie
  - Lavendel etherische olie
  - Pepermunt etherische olie
  - Ravintsara etherische olie
  - Rode ceder etherische olie
  - Roomse kamille etherische olie
  - Sinaasappel etherische olie
  - Vetiver etherische olie
  - Ylang Ylang etherische olie
  - Tea Tree etherische olie
  - Geranium etherische olie

 • Aromatisch gebruik
  Deze module draait helemaal om profiteren van etherische oliën door ze aromatisch te gebruiken. We duiken diep in het zelf composities maken, hoe een diffuser werkt, hoe je inhalators maakt, en nog veel meer!

 • Gebruik op de huid
  Deze module leert je alles wat je moet weten over het topisch gebruiken van etherische oliën op je huid, van hoe je een roll on flesje moet maken tot zalven en verzorgende crème's.

 • Reinigingsproducten met etherische olie
  Zodra je begint met etherische oliën, zul je al snel merken dat ze op allerlei manieren handig zijn in huis. Deze module behandelt het gebruik van etherische oliën voor schoonmaken, wassen etc. Na deze module zul je het vertrouwen hebben om conventionele producten te laten staan en je eigen natuurlijke producten te maken. Om zo de hoeveelheid gifstoffen in je huis te verminderen en geld te besparen!

 • Haarverzorging
  In deze module leer je hoe je etherische oliën kunt gebruiken om gezond haar te bevorderen en de haargroei te versnellen. Na deze module zul je met vertrouwen je eigen haarverzorgingsproducten kunnen maken en etherische oliën kunnen gebruiken voor elk haarprobleem.

 • Masseren met etherische olie
  Leer hoe je jezelf een fijne massage kunt geven met etherische olie en hoe je vrienden en familie kunt masseren. Na deze module heb je een goede basiskennis over de meest gangbare massagevormen binnen de aromatherapie

 • Gebruik van etherische olie bij klachten
  In deze module vind je een overzicht welke etherische oliën je kunt gebruiken bij bepaalde klachten en hoe je deze veilig kunt inzetten.

 • Composities bij klachten
  Hier vind je overzicht van composities die je kunt samenstellen voor verschillende klachten. Je krijgt een handig overzicht, dat je ook kunt downloaden, om zelf goede en veilige composities te maken. 
 • Aromatherapie bij kinderen
  Het gebruik van etherische oliën bij kinderen kan zeer gunstig zijn voor algemeen welzijn en stemming. Je leert hoe je etherische olie veilig kunt gebruiken bij baby’s en kinderen en wat je beter niet kunt doen. Daarnaast krijg je speciale recepten die geschikt zijn voor kinderen zoals inhalator composities, body- en badolie, spray om lekker te slapen en het gebruik van een diffuser of stoombad om klachten te verlichten. En een overzicht welke etherische oliën je veilig kunt gebruiken bij kinderen.

2 extra bonusmodules

1.Scheikundige opbouw van etherische olie

Om goede composities te kunnen maken en etherische olie in te kunnen zetten bij klachten is het handig om te weten hoe de opbouw is van etherische oliën.

Dat ga je in deze module leren. Deze module is vooral erg handig om als naslagwerk te gebruiken. 


2. Het aromatherapie info handboek


Als deelnemer aan de Aromatherapie basiscursus kan je het aromatherapie info handboek gratis downloaden. 


In dit e-book worden de basisprincipes van aromatherapie en het veilig gebruik van etherische olie duidelijk uitgelegd.

En vind je een overzicht van de belangrijkste basisgrondstoffen zoals plantaardige olie (bijv. amandel en jojoba olie, sheaboter en bijenwas) en hun werking.


Daarnaast vind je in het e-book uitgebreide informatie over de 4 etherische oliën lavendel, citroen, pepermunt en tea tree, veel recepten met deze 4 oliën en nog vele snelle tips voor het dagelijks gebruik.


Je kunt dit e-book ook downloaden en uitprinten om als handig naslagwerk te gebruiken. Bonus PDF bestanden

Van elke etherische olie die in de cursus behandeld is ontvang je uittreksels in PDF formaat die je kunt printen (handig als spiekbriefje om overal bij de hand te hebben).


En je krijgt PDF uittreksels van alle recepten uit de cursus. Deze kan je downloaden op je eigen computer en desgewenst afdrukken. Zodat je ook je recepten kunt maken als je geen computer of mobiele telefoon bij de hand hebt.

Wat andere deelnemers zeggen:

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Goed begrijpbaar

Alles mooi uitgelegd, in duidelijke taal. En ook heel bruikbaar in het gewone leven. Ik ben tevreden als ik een product kan klaar maken en gebruiken. 

Martine

Ook voor ervaren etherische olie gebruikers

Zelfs als iemand die al jarenlang etherische oliën gebruikt, heb ik nieuwe dingen geleerd, zoals over de houdbaarheid van oliën en veiligheid.

Sonja

Zeker de moeite waard

Ik kan deze cursus aanbevelen aan iedereen die begint met een natuurlijke levensstijl. Het vervangen van eenvoudige huishoudelijke en persoonlijke producten door etherische oliën is echt de eerste stap om gifstoffen uit je leven te verwijderen, wat je gezondheid en je leven volledig kan veranderen.

Janine

Video training

De cursus bestaat niet alleen uit teksten maar wordt ondersteunt door vele video`s waarin je precies kunt zien hoe bepaalde producten in de praktijk gemaakt worden.

Certificaat van deelname

 • Na het volgen van de cursus kan je vrijwillig een test  doen om te zien of je de stof goed begrepen hebt en ontvang je een certificaat van deelname

Jouw docente

Voor als we elkaar nog niet kennen - hai, ik ben Monica, En mijn passie is het om mensen te helpen gezonder en natuurlijker te leven.


Ik ben de eigenaar van Aromalifestyle Nederland en al ruim15 jaar gepassioneerd aromatherapeute. Ik geef je in deze cursus een gedegen basis om met aromatherapie aan de slag te gaan.


Ik laat je precies zien hoe je kunt beginnen met etherische oliën en hoe je ze kunt gebruiken in alle aspecten van je leven.


Je gezondheid en welzijn zijn zo belangrijk en cruciaal voor het leiden van een gelukkig leven. Ik zal je begeleiden bij de stappen die nodig zijn om een meer holistische levensstijl aan te nemen.

 

Je kunt deze cursus op elk gewenst moment beginnen en in je eigen tempo volgen.


En denk je nu: ik heb het veel te druk om zo'n uitgebreide cursus te volgen. Dat is geen excuus, want je kunt de cursus ook volgen als je het erg druk hebt. Deze online cursus is namelijk 24 uur per dag 7 dagen per week voor jou toegankelijk en je kunt er zo lang over doen als je wilt en studeren wanneer het jou uitkomt. Het cursusmateriaal blijft altijd voor je beschikbaar. 


En de met onze handige Huddle app kan je op je mobiele telefoon overal studeren. 


Dus waar wacht je nog op? Ik verheug me erop om al mijn ervaringen en kennis met je te delen.Nog even alle voordelen op een rij!

 • Leer in je eigen tempo op de momenten dat het jou uitkomt en wanneer jij zin/tijd hebt om te leren.
  Thuis of onderweg, op je computer of mobiele telefoon.

 • Je hebt onbeperkt 24/7 toegang tot de cursus, ook als je de cursus afgerond hebt blijft deze voor je beschikbaar.
  Je kunt de video's onbeperkt terugkijken.

 • Na afronding van deze cursus kan je etherische olie en aromatherapie op een veilige en verantwoorde manier gebruiken in het dagelijks leven.'

 • Door de videotraining wordt je stapje voor stapje begeleidt bij het maken van je eigen producten zodat je deze straks met zelfvertrouwen kunt maken en gebruiken.

 • Extra bonusmodule over het gebruik van etherische olie bij kinderen inclusief recepten.

 • Gratis download van het aromatherapie handboek

 • Alle recepten en etherische olie omschrijvingen beschikbaar als PDF bestand om te downloaden op je computer of mobiele telefoon en te printen indien gewenst.

 • Certificaat van deelname

 • Feedback op je vragen via de online community en je ontmoet nieuwe gelijkgestemde mensen in de online community

Ja, ik wil starten met de cursus

Basiscursus Aromatherapie

Direct toegang tot de basiscursus Aromatherapie

 • 197,00

  € 147,-

  • Onbeperkt (24/7) toegang tot de Basiscursus Aromatherapie
  • Gratis aromatherapie info handboek
  • Certificaat van deelname
  • Korting in de Aromalifestyle shop
  • Termijnbetaling mogelijk (3 of 5 termijnen )

  Aromalifestyle 

  VIP LID

  VIP lidmaatschap van de Aromalifestyle community

 • € 19,95

  € 14,95

  • 80 euro korting op de Aromatherapie Basiscursus
  • Onbeperkt (24/7) toegang tot de workshops De Natuurlijke huisapotheek, Natuurlijk Huishouden, Natuurlijke Huidverzorging, Natuurlijke make up, Natuurlijke geschenken, Aromalifestyle Habit Tracker, cursus fermenteren en nog veel meer.
  • Iedere maand nieuwe exclusieve recepten
  • Exclusief (24/7) gratis toegang tot alle e-books:
  • Exclusief en gratis toegang tot alle toekomstige workshops
  • 5 % korting in de Aromalifestyle shop
  • Extra video's en exclusieve content
  • Support bij al je vragen
  • Gezellige en inspirerende community

  Nog twijfels of vragen?

  Nog niet helemaal zeker of de Basiscursus Aromatherapie iets voor jou is?


  Hier onderaan vind je alvast een lijstje van de meest gestelde vragen. En het antwoord natuurlijk :)


  Staat je vraag er niet bij?


  Stuur hem dan even naar info@aromalifestyle.nl en ik geef je zo snel mogelijk antwoord.


  Ik heb totaal geen ervaring met etherische olie, kan ik deze cursus volgen?

  Perfect! Deze cursus is ideaal voor jou. Ik ben er om je de basis van de aromatherapie stap voor stap te leren. Dankzij de duidelijke instructie video's en onbeperkte feedback is de cursus makkelijk te volgen.


  En het grote voordeel van online workshops; je volgt ze zo vaak, waar én wanneer jij maar wil. Druk leven of niet.


  Zo'n online cursus...kan ik dat kwijtraken op mijn computer?

  Heb je een pc, laptop en/of smartphone + internetverbinding, dan heb je toegang tot de cursus. Alles staat op ons eigen veilige platform in de Aromalifestyle community waarop je simpelweg kan inloggen. 24 op 24 en 7 op 7. Je hoeft de cursus dus niet te downloaden op je eigen computer maar hebt met je e-mail adres en wachtwoord altijd toegang tot de cursus. Ongeacht waar je bent. En als je de Huddle app hebt op je telefoon dan kan je de cursus ook heel makkelijk op je telefoon volgen. Meer info hierover krijg je bij de cursus. 


  Hoe krijg ik toegang tot de cursus?

  Na aankoop van de cursus ontvang je een bevestiging van je aankoop + een e-mail met inloggevens voor de Aromalifestyle community (ons online platform). Even inloggen en je vind de cursus onder het tabblad Aromalifestyle adacemy. Je kan 'm daar vanaf dat moment onbeperkt raadplegen.


  Moet ik met een speciaal merk etherische olie kopen?

  Nee, je kunt met elk merk etherische olie werken en in de cursus leer je ook waar je op moet letten als je etherische olie koopt. En als je nog helemaal geen etherische olie hebt dan kan je ook eerst beginnen met de cursus, kijken welke recepten en etherische oliën je aanspreken en pas dan de producten aanschaffen die je nodig hebt. In de cursus vind je ook een module met de meest gebruikte etherische oliën en een advies om mee te starten. 


  Heb ik speciale apparatuur nodig?

  Nee. Zoals gezegd heb je voor het bekijken van de workshop alleen een pc, laptop, tablet of smartphone nodig

  Voor de recepten volstaat de basisuitrusting van iedere keuken. Dus een fornuis, een pan, lepels of een roerstaaf, een weegschaal en een maatbeker. Een staafmixer en een thermometer zijn ook wel handig maar die heb je vast standaard in huis.

  Andere benodigdheden zijn een paar glazen potjes (maar dit mogen ook lege schone conserven- of jampotjes zijn), een lege sprayflacon. En natuurlijk een paar soorten etherische olie


  Zal ik alle ingrediënten voor deze recepten makkelijk kunnen vinden?

  Absoluut. De meeste ingrediënten kan je gewoon bij de supermarkt of de drogist vinden. En in de Aromalifestyle shop hebben we de benodigde producten speciaal voor jou met een korting bij elkaar staan.

  In de cursus vind je ook een les met uitgebreide informatie over de benodigde producten en waar je deze kunt verkrijgen. 

  € 197,-
  € 147 ,00

  Basiscursus Aromatherapie

  Je kunt de basiscursus ook in 3 of 5 termijnen betalen. Heb je nog vragen stel ze dan ook gerust via het contactformulier. Ik help je graag verder.