Kardemom extract
Kruidig en aromatisch op precies de juiste manier! Dit recept voor kardemomextract is de perfecte vervanging voor vanille-extract! Het voegt een aromatische smaak toe aan letterlijk elk recept en past perfect bij herfstsmaken of zomerbessen!
Als je van chai-thee houdt, is de kans groot dat je dol bent op kardemom. Het is zo'n unieke en veelzijdige smaak. Het past heel goed bij verwarmende specerijen zoals kaneel en steranijs, maar het is ook kruidachtig en verfrissend!
Het is één van de beste smaken, en je zult al snel ontdekken dat deze koningin van specerijen geweldig smaakt in meer dan alleen een grote chai latte!.
Kardemom heeft een zoete, scherpe geur. Deze populaire specerij is familie van de gember. De groene kardemom peulen hebben een zeer frisse geur en een heerlijke aroma.
Je kunt het extract gebruiken in hartige en zoete gerechten waarin je normaal kardemom peulen of gemalen kardemom zou gebruiken.
Wat is kardemomextract?
Net als andere extracten is kardemomextract een manier om alcohol te doordrenken met de essentiële olie en smaak van kardemom, om te gebruiken in je gebakken goederen en andere gerechten. Het is een beproefde techniek die je in staat stelt om heel eenvoudig subtiele geuren en smaken toe te voegen.
Wat is er zo geweldig aan dit recept voor kardemomextract?
- Ongelooflijk smaakvol: Dit is één van de krachtigste en gemakkelijkste extracten om te maken, en dit pure kardemomextract voegt een rijke smaak en aroma toe aan elk recept!
- Zo eenvoudig: Je hebt slechts twee ingrediënten nodig om dit extract te maken! Hoe gemakkelijk is dat?
- Snel klaar: In tegenstelling tot andere extracten die weken of maanden moeten trekken, is deze klaar in slechts 3 dagen!
- Betaalbaar: Aangezien kardemom een dure specerij is, is dit een geweldige manier om veel kardemomsmaak toe te voegen voor minder geld!
Benodigdheden
Je hebt slechts vier dingen nodig voor dit recept:
- een 250 ml. glazen pot
- een kleine zeef.
- 1 eetlepel kardamom peulen
- 200 ml. wodka
Hoe maak je kardemomextract:
Doe de kardemom peulen in de pot en vul aan met wodka. Sluit de pot en schud even goed om alles te mengen. Zet de pot op een koele plaats uit het zonlicht en schud deze dagelijks. Na 3 dagen is je extract al klaar en kan je het door een fijne zeef afgieten in een glazen fles. Ik gebruik graag 2 100 ml. bruinglas flessen voor mijn extracten. 1 fles heb ik in de keuken staan bij mijn bakspullen en de andere staat op een koele donkere plek.
Hoe je kardemomextract gebruikt:
Het beste aan dit recept is dat het vrijwel overal voor kan worden gebruikt! Probeer vanille-extract te vervangen door kardemom om een unieke smaak toe te voegen aan ijs, muffins, taarten, koekjes, slagroom en meer. Of neem de helft van je vanille extract en gebruik voor de andere helft kardemom extract.