Verwarmende winter koffie met kaneel en cacao

Deze verwarmende winter koffie mix met chocolade en een vleugje kaneel is heerlijk op koude winteravonden.

Toen ik de eerste keer deze koffie dronk was ik aangenaam verrast door combinatie van koffie met chocolade met een vleugje kaneel en nootmuskaat.

Daarnaast is deze instant mix ook nog heel makkelijk om te maken en leuk om cadeau te geven.  Je hoeft alleen maar heet water of wat nog lekkerder is warme (amandel)melk toe te voegen voor een verwarmend drankje.

Wat heb je nodig voor je verwarmende winter koffie?

  • 30 gram oploskoffie
  • 50 gram cacaopoeder
  • 100 gram melkpoeder, als je je koffiemix liever vegan wilt maken dan kan je de melkpoeder vervangen door bijv. amandelmelk poeder of kokosmelkpoeder. Persoonlijk vind ik de amandelmelk poeder erg lekker in deze mix. Vegane melkpoeders kan je meestal krijgen bij de bio winkel zoals ekoplaza of bestellen via internet.
  • 100 gram ruwe rietsuiker of kokosbloesemsuiker
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • mespuntje nootmuskaat.

Neem een grote kom en meng alles goed door elkaar.

Je kunt ook alles in de blender of keukenmachine doen en het dan even mengen. Dan is je poeder meteen ultrafijn en lost het nog makkelijker op.

Deze verwarmende winter koffie mix is natuurlijk ook heel leuk om cadeau te geven.

Je kunt het bijvoorbeeld in kleine weckpotjes verpakken en er een leuk kaartje aanhangen met de gebruiksaanwijzing.

Of je vult reageerbuisjes met de mix, in een reageerbuisje zit precies genoeg voor 2 kopjes koffie, ook handig voor onderweg of op kantoor.

 

Gebruiksaanwijzing

Doe 2 theelepels met koffiemix in een beker (naar smaak kan je ook iets meer of minder gebruiken) en vul aan met kokend water of melk.

Ook erg lekker met amandelmelk, rijstmelk of sojamelk. Goed doorroeren en genieten maar.

Weckpotjes en reageerbuisjes vind je hier.