Aromalifestyle

Maak je leven elke dag een beetje mooier!

Een natuurlijker leven is een reis en het is een reis waarvan je moet genieten. Het is iets waar je stapje voor stapje naartoe werkt. En bij de één gaat dat sneller dan bij de ander. Iedereen heeft zijn eigen tempo. Het is juist fijn om elke stap te vieren en te genieten van het effect dat het op je leven heeft. 


De meeste mensen hebben tegenwoordig een druk leven met veel stress. En dan bedoel ik niet alleen de stress die je in werk hebt of de stress die je hebt, doordat je zo ontzettend veel wilt of moet doen. Ons lichaam heeft ook veel stress van bijvoorbeeld luchtvervuiling, straling door internet, gsm, 5G etc., schadelijke chemische ingrediënten in veel huidverzorgings- en huishoudproducten. Bijvoorbeeld hormoonverstorende stoffen zoals xeno-oestrogenen – die vaak vindt in plastic en in huidverzorgingsproducten als shampoo, douchegel en make-up.


Vergeet ook niet de hoeveelheid vluchtige organische stoffen waar wij elke dag aan blootgesteld worden. Bijvoorbeeld van parfums, maar ook gassen die van meubels, tapijten, lijm etc.  En dan eten we vaak nog een dieet met kant- en klaar producten of producten met sterk bewerkte ingrediënten die haast geen voedingsstoffen bevatten voor ons lichaam.


Klinkt niet echt lekker toch? En misschien wordt je een beetje ontmoedigt als je dit allemaal leest. Maar dat hoeft niet, want er is een oplossing. Niet voor alles, maar er zijn veel dingen die je zelf kunt doen om de stress in je leven te verminderen. En daar ga ik je bij helpen op Aromalifestyle. 


Hier kan je leren om je eigen wasmiddel te maken of je eigen natuurlijke allesreiniger. Of een fijne zalf tegen bepaalde klachten. Je eigen shampoo en douchegel. Je huis schoonmaken met natuurlijke reinigingsmiddelen. Koken met natuurlijke ingrediënten, zonder pakjes en zakjes. Het zijn de eerste stappen naar een groener, natuurlijker en stressvrijer leven .


Ok, je bent het met mij eens en je wilt het wel graag. Maar het lukt toch niet om te beginnen.  Misschien omdat het je aan tijd ontbreekt.Of je voelt je onzeker om het zelf te doen. Omdat je de kennis nog niet hebt. Of omdat het simpelweg niet in je systeem zit.


Heel herkenbaar, ik heb dat probleem ook gehad en als het heel druk is vind ik het ook niet altijd makkelijk om alles zelf te maken.


Maar met deze website wil ik je een handvat geven om te gaan starten, stapje voor stapje de weg gaan naar een natuurlijk(er) leven. 


.Alle recepten die op de website staan heb ik zelf gemaakt en getest (niet op proefkonijnen maar op mezelf, mijn man en andere vrijwillige familie en vrienden). 


Op deze site voorzie ik je ook nog van alle basisinformatie over aromatherapie, etherische olie en andere basisgrondstoffen die je nodig hebt om zelf natuurlijke zeep, cosmetica, huishoudproducten en kaarsen te maken met etherische olie.

Tevens deel ik mijn kennis en recepten met je op het gebied van fermenteren, traditionele voeding (koken met natuurlijke ingrediënten volgens de principes van dr. Weston Price) en zuurdesem.


Ik wil je helpen om je leven elke dag een beetje mooier en gezonder te maken. Stap voor stap, zodat ook jij het in je leven kunt integreren. Ook als je het, net zoals ik, druk hebt en er zoveel taken op je to do list staan. Ik deel mijn ervaringen met je en neem je mee op mijn reis. 


Want naast het feit dat het leuk en zeer bevredigend is om veel zelf te maken. Is het ook nog eens milieuvriendelijk. Je spaart verpakkingsmateriaal (bewaar juist lege glazen, doosjes en potjes want die kan je prima hergebruiken voor mijn recepten) en je spaart het milieu met milieuvriendelijke schoonmaakproducten op basis van etherische olie.


En natuurlijk vind je hier vele leuke en lekkere recepten om jezelf te verwennen of aan anderen cadeau te doen.


Veel plezier op de site. Wil je van mij elke week een motiverende nieuwsbrief ontvangen met tips en recepten? En mijn gratis e-books downloaden? Wordt dan gratis lid van de aromalifestyle community.


Geurende groet,

Monica