Frambozen gezichtsbalsem, voor de gevoelige en droge huid

Deze heerlijk geurende frambozen gezichtsbalsem is ideaal voor de gevoelige, geïrriteerde en droge huid. Naast dat de balsem een prachtige kleur heeft, ruikt het ook nog eens heerlijk.

De fris-fruitige geur en zachte textuur van de balsem zorgen voor een ontspannen beleving tijdens het aanbrengen.

De basis van deze frambozen gezichtsbalsem bestaat uit: frambozen (de naam zegt het al) en amandelolie.

De voordelen van amandelolie

Amandelolie maakt de huid zacht en soepel en is geschikt voor ieder huidtype.  Het is een niet-drogende olie. En om deze reden ook uitermate geschikt voor de droge en/of rijpere huid. De olie reguleert het vochtgehalte en vermindert huidirritaties.

Amandelolie vernieuwt de huid, stimuleert de stofwisseling en bevordert de verrijking van weefsels met zuurstof. Daarom heeft de olie een enorme dieptewerking. Het helpt tegen een jeukende huid, eczeem en psoriasis en helpt ontstekingen te remmen. Ook geschikt voor de gevoelige huid.

De voordelen van frambozen

Frambozen beschermen onze cellen door de grote hoeveelheid antioxidanten, waaronder polyfenolen, vitamine E, vitamine A, omega-3 en omega-6 vetzuren.

Het hoge gehalte aan antioxidanten in frambozen en frambozenpit olie, zorgen voor een sterk huid verbeterende en verjongende werking. Antioxidanten gaan schadelijke vrije radicalen tegen, die onze cellen kunnen beschadigen.

Door het toevoegen van extra frambozenpit olie aan deze crème versterk je de werking van de frambozen nog extra.

Benodigdheden voor je frambozen gezichtsbalsem

10 biologische frambozen (vers of ontdooid uit de diepvries)

50 ml. amandelolie

5 gram bijenwas

5 gram sheaboter

20 druppels frambozenpit olie

3 druppels geranium etherische olie

10 druppels biokons (of eventueel rokonsal )

2 schone gesteriliseerde potjes van 40 ml. (of 3 x 30 ml. kan ook).

Bereidingswijze:

Frambozen met een vork door een fijne zeef drukken en de puree opvangen in een bakje. Je hebt ongeveer 8-10 ml. (2 theelepels) van de puree nodig voor de creme.

Verwarm de amandelolie met bijenwas in een maatbeker van 250 ml. of  glazen pot in een een pan met warm water op laag vuur totdat de bijenwas gesmolten is. Haal de pan van het vuur en voeg dan de sheaboter toe. Goed doorroeren totdat alles gesmolten is en een egale olie is zonder klontjes.  Haal de maatbeker/glazen pot uit het warme water.

Laat het geheel ietsje afkoelen totdat de olie een iets dikkere consistentie heeft maar nog wel vloeibaar is (zo ongeveer als hele zachte boter), voeg nu de frambozenpuree, frambozenpitolie, geranium etherische olie en de biokons (of rokonsal) toe en meng het dan goed door met een staafmixer.  Meng net zolang totdat alles helemaal vermengd is en de balsem nog wat meer afgekoeld is.

Verdeel de balsem over de schone potjes en laat deze nu geheel afkoelen voordat je de deksel erop doet.

1 potje wat je gebruikt kan je in de badkamer zetten en de de rest van de balsem bewaar je in de koelkast. Hier is de balsem ongeveer 3 maanden houdbaar.

Gebruik van de frambozen gezichtsbalsem

’s ochtends en ‘ s avonds een dun laagje aanbrengen op de gereinigde, nog licht vochtige huid. Erg fijn is het om je huid vooraf licht vochtig door wat rozenhydrolaat op je gezicht te sprayen.  Door de vochtige huid trekt de balsem beter in en laat geen vet laagje op je gezicht achter.