Page content

Sheaboter

Sheaboter

Sheaboter is ook bekend onder de naam kariteboter genoemd.  De boter wordt gewonnen uit de pit van de Afrikaanse karite-notenboom. Shea butter is een zeer werkzaam en goed te verdragen product, het maakt de huid zacht en soepel en beschermt tegen uitdrogen. Vooral de onverzeepbare bestanddelen van sheaboter zorgen door hun vochtbindende eigenschappen voor een soepel aanvoelende huid.

In Afrika wordt kariteboter als vanouds gebruikt voor de verzorging van de huid, bij reuma, spier- en gewrichtspijn en ook bij het voorkomen en verminderen van zwangerschapsstrepen

Het bevat allantoin en dit is een extract dat werkt tegen een ruwe en gesprongen huid.

Sheaboter wordt al eeuwenlang gebruikt voor de behandeling van brandwonden, vlekken, eczeem, rimpels, striae, tekeningen en andere kleine huid aandoeningen. Het is rijk aan vitamine A en E en zacht genoeg om het hele lichaam te hydrateren, zo ook bij baby`s en mensen met een gevoelige huid.Het is een zeer vocht inbrengende en beschermende boter met milde antibacteriele en anti-inflammatoire eigenschappen.

Vooral de onverzeepbare bestanddelen van sheaboter zorgen door hun vochtbindende eigenschappen voor een soepel aanvoelende huid. Dankzij de diepe hydraterende eigenschappen, is shea boter de beste remedie voor droog of beschadigd haar. Een sheaboter masker zal de vitaliteit, soepelheid en glans terug geven aan je haar.

INCI: Butyrospermum parkii

Sheaboter vind je ook in de Aromalifestyle shop

 

sheaboter

    Comment Section

    2 reacties op “Sheaboter


    Door N. Blanisma op 30 september 2018

    Ik heb een potje sheabutter, maar het is heel hard. Kan ik het au bain Marie verwarmen om het smeerbaar te maken?


    Door christine op 5 november 2018

    Is het zo dat ongeraffineerde sheaboter meer bestanddelen zitten
    dan in geraffineerd.

    Plaats een reactie


    *


    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.