Page content

Cacaoboter

Cacaoboter

Cacaoboter wordt verkregen uit de gebrande zaden (cacaobonen) van de vrucht van de cacaoboom (Theobroma Cacao). Het is bij kamertemperatuur smeerbaar, smelt bij ongeveer 36 graden Celsius en heeft een crèmekleurige of witte (geraffineerd) kleur.

Cacaoboter wordt gebruikt om de huid zacht en soepel te houden en is de ultieme vocht inbrengende boter en werkt daarom uitstekend tegen een zeer droge en vochtarme huid Daarnaast is cacaoboter een natuurlijke bron van vitamine E.

Cacao boter wordt o.a. gebruikt in zalf, cremes, lippenstiften, lippenbalsem en haarverzorgingsproducten laat zich goed mengen met andere boters en oliën.

Cacaoboter wordt ook aanbevolen voor huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis en dermatitis. Niet alleen vanwege haar vocht inbrengende eigenschappen, maar het bevat ook CMP (cacaomassa polyfenolen), dat remt de productie van immunoglobuline IgE, (die de symptomen van astma en dermatitis kan verergeren). Daarom helpt het ook bij voorkomen van jeuk die veroorzaakt wordt door aandoeningen zoals eczeem en psoriasis.

Cacao boter smelt bij contact met de huid en wordt langzaam geabsorbeerd door de huid en vormt dus een barriere.  Met cacao boter kan je ook koken, bakken en chocolade maken.

INCI: Theobroma cacao seed butter

Smeltpunt: 30 – 36 graden

Cacaoboter is ook verkrijgbaar in de Aromalifestyle shop

 

cacaoboter

    Comment Section

    0 reacties op “Cacaoboter

    Plaats een reactie


    *


    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.