Koffie vanille lipbalsem, met de smaak van vanille latte
Koffie vanille lipbalsem die smaakt als een vanille latte van Starbucks maar dan zonder de suiker en de calorieen.
Deze lipbalsem is snel gemaakt met koffie maceraat en vanille extract. Hij smaakt echt heerlijk en ik kan je vast waarschuwen dat je de hele tijd je lipbalsem van je lippen wilt eten.
Gelukkig is dit product niet schadelijk voor je huid of gezondheid.
En aangezien de gemiddelde vrouw in haar hele leven ongeveer 3 kg lippenstift of lippenbalsem eet is het wel belangrijk om te weten wat je elke dag aanbrengt op je lippen.
De belangrijktse ingrediënten voor dit recept zijn koffiemaceraat, bijenwas en een plantaardige boter.
Voor de smaak voeg je dan vanille extract toe en eventueel nog cacaopoeder als je je koffie vanille lipbalsem een kleurtje wilt geven en nog meer wilt laten lijken op een echte vanille latte.
Koffie maceraat
De basis van deze koffie vanille lipbalsem is koffie maceraat.
Hetzelfde maceraat wordt ook gebruikt in de anti cellulite massage olie en in de verfrissende oogcreme.
Dit maceraat maak je door in een potje 20 gram koffiebonen met 100 ml. sesamolie (of een andere plantaardige olie) 2 weken te laten trekken op een lichte plaats (niet in de zon).
Dagelijks even schudden en na 2 weken kan je de olie door een filter in een schoon donker potje of flesje gieten.
Het koffie vanille lipbalsem recept
- 12 gram koffie maceraat
- 3 gram bijenwas
- 3 gram sheaboter
- 3 druppels vanille extract
eventueel een beetje cacaopoeder voor een mooie bruine kleur en extra cacaosmaak,
Als je geen bijenwas wilt gebruiken dan kan deze vervangen door candelilla of carnaubawas.
Alleen heb je van de candellila of carnauba was maar de helft nodig dan van de bijenwas.
Dus in plaats van 3 gram bijenwas gebruik je nu maar 1,5 gram candellila- of carnaubawas
Met de bijenwas kan je nog een beetje variëren, als je de lippenbalsem te hard vindt kan je hem opnieuw smelten en wat meer plantaardige olie toevoegen, vind je de balsem te zacht dan kan je wat meer bijenwas toevoegen.
Ricinus (wonder) olie kan je ook perfect gebruiken in je lippenbalsem omdat het een mooie glans geeft op je lippen. In het bovenstaande recept neem je dan 9 gram koffie maceraat en vervang je 3 gram door ricinus olie voor extra glans.
Wil je je koffie vanille lipbalsem met een kleurtje dan kan je ook nog wat cacao gebruiken Dit is optioneel.
Los de cacao dan op in de bijenwas als je die laat smelten. Begin met een 1/2 theelepeltje en kijk of de kleur je bevalt maar gebruik niet teveel want dan gaat de smaak van cacao overheersen in je lipbalsem (tenzij je natuurlijk een chocoholic bent en liever chocolade hebt dan koffie).
Gebruiksaanwijzing
1. Doe de bijenwas (of candellila/carnaubawas) in een glazen maatbeker of schone pot en smelt alles au-bain marie (in een pan met een laagje warm water) op een laag vuur totdat de was vloeibaar is. Zet dan het vuur uit en laat de sheaboter of sojaboter smelten in de warme was. Voeg daarna het koffiemaceraat en eventueel de castor (wonder) olie toe
2. Haal de maatbeker uit het water en droog de buitenkant even af zodat je straks geen water in je lippenbalsem krijgt. Voeg nu het vanille extract toe. Roer goed door zodat alle ingrediënten goed gemengd worden.
3. Vul nu kleine potjes of speciale lippenbalsem sticks met het olie mengsel en laat het geheel afkoelen.
In de Aromalifestyle shop vind je alle natuurlijke grondstoffen en speciale potjes en sticks voor lippenbalsem.
Je kunt ook je oude labello sticks bewaren en als die leeg zijn goed schoonmaken, ontsmetten en opnieuw gebruiken.
Als de balsem is afgekoeld kan je de potjes afsluiten.