Verfrissende oogcreme, met koffie extract voor een stralende huid
Gezichtsverzorging
Monica Can
Gezichtsverzorging
2 min
8

Verfrissende oogcreme, met koffie extract voor een stralende huid

2 min
8

Deze herstellende verfrissende oogcreme met cafeïne zorgt voor een direct gevoel van frisheid en een stralende huid.

De cafeïne in deze creme stimuleert de microcirculatie en vermindert op deze manier zwelling van de oogleden en donkere kringen rondom de ogen. Heeft een verzachtend effect en vermindert rimpels rond de ogen.

Deze speciale creme is zeer gemakkelijk aan te brengen, wat vooral belangrijk is voor de gevoelige huid rond de ogen. De huid wordt merkbaar gladder en zichtbare tekenen van vermoeidheid zullen verdwijnen.

En het beste is: dit super recept zorgt voor een gladde, rijke crème die heerlijk ruikt naar koffie. De natuurlijke ingrediënten zijn bekend om hun anti-inflammatoire eigenschappen, zoals shea boter en lavendel etherische olie, evenals jojoba- en rozenbottel olie die huid verjongende eigenschappen hebben.

Het eindproduct is een glad en romige balsem waarvan je maar weinig nodig hebt voor een optimaal resultaat.

verfrissende oogcreme

Koffie maceraat

De basis van deze verfrissende oogcreme is koffie maceraat.

Hetzelfde maceraat wordt ook gebruikt in de anti cellulite massage olie.

Dit maceraat maak je door in een potje 20 gram koffiebonen met 100 ml. sesamolie 2 weken te laten trekken op een lichte plaats (niet in de zon).

Dagelijks even schudden en na 2 weken kan je de olie door een filter in een schoon donker potje of flesje gieten.

Wat heb je nodig voor je verfrissende oogcreme:

Alle ingrediënten zijn in gram omdat de hoeveelheden zo klein zijn dat je ze bijna niet af kunt meten in ml. Met een digitale keukenweegschaal kan je makkelijk je Ingrediënten nauwkeurig in gram wegen.

Doe eerst de cacaoboter in een glazen maatbeker en smelt dit dan au bain marie (in een pan met warm water op een laag vuur) totdat de cacaoboter gesmolten is.

Doe nu het vuur uit en voeg de sheaboter toe aan de gesmolten cacaoboter, laat de sheaboter smelten in de warme cacaoboter.

Voeg dan het koffie maceraat, de jojoba olie en de rozenbottelolie toe. Goed doorroeren, haal nu de maatbeker uit het water en voeg de etherische olie en de vitamine e toe.

Nogmaals goed roeren en dan in lege potjes gieten. Deze hoeveelheid is voldoende voor ongeveer 2 15 ml. potjes (maar je kunt natuurlijk ook 3 10 ml. potjes of 1 30 ml. potje nemen).

Laat het geheel nu langzaam afkoelen totdat je een mooie balsem hebt. Dit kan wel 1 tot 2 dagen duren. Wil je het sneller zet de balsem dan na een paar uur in de koelkast om verder hard te worden.

Voor gebruik wel weer op kamertemperatuur laten komen zodat je balsem smeerbaar is.

Gebruik

Je kunt de creme ´s ochtends en ´s avonds na het reinigen van je huid aanbrengen.

Als je voor het aanbrengen van je verfrissende oogcreme eerst de huid rondom je ogen even vochtig maakt met een beetje rozenhydrolaat of korenbloem hydrolaat(een paar spraytjes is voldoende) dan trekt de creme nog beter in je huid.

Alle ingrediënten voor je verfrissende oogcreme (behalve de koffiebonen) kun je ook bestellen in de Aromalifestyle shop.

Als je de oogcreme met een spateltje uit de pot haalt en donker bewaard is deze minstens 3 maanden houdbaar. Het beste gebruik je 2 potjes voor dit recept. Dan kan je een potje oogcreme in de badkamer zetten voor gebruik en de andere bewaar je in de koelkast tot je die gaat gebruiken.

Ook leuk om te maken met koffie:

anti cellulite massageolie

anti cellulite koffie zeezout bodyscrub

Reacties
Categorieën