Anti aging creme, voor de droge en rijpere huid
Gezichtsverzorging
Monica Can
Gezichtsverzorging
2 min
5

Anti aging creme, voor de droge en rijpere huid

2 min
5

Deze anti aging creme is rijk en verzorgend maar toch ook licht en snel intrekkend.  Zonder schadelijke ingrediënten en puur natuur.

Regelmatig krijg ik verzoeken voor een anti rimpel of anti aging creme. Nu eindelijk een fijn recept voor een gezichtscrème die licht is en snel intrekt maar toch zeer goed verzorgend is voor de droge en rijpere huid.

Deze creme is speciaal geschikt voor de droge huid door de rijke ingrediënten zoals rozenbotteloliegeranium etherische olie en rozenhydrolaat.

Een goede gezichtscrème is een combinatie van water (of een thee of hydrolaat) en olie.

En zoals bekend is het niet makkelijk om water en olie te mengen. Hiervoor heb je een emulgator nodig. Er zijn verschillende soorten emulgatoren. In dit recept is emulsan de emulgator.

anti aging creme

Benodigdheden voor je anti aging creme:

Waterfase:

Vetfase:

Werkstoffase

Overig

  • Digitale weegschaal
  • Thermometer
  • 2 glazen maatbekers of potjes
  • glazen roerstaaf of kleine mini garde

Bereidingswijze:

Smelt de emulsan, hazelnootolie (of macadamia- of walnoot olie) en de tarwekiemolie au bain marie (in een glazen maatbeker/pot in een pan heet water op laag vuur)  totdat het geheel vloeibaar is. Verwarmen tot 70 graden.

Voeg dan een mespuntje xanthaangum of guarpitmeel toe. Goed roeren totdat alles geheel opgelost is. Haal dan de maatbeker uit de pan en voeg de sheaboter  en cacaoboter toe en laat dit smelten in de warme olie.

Terwijl olie/emulsan opwarmt in een andere glazen maatbeker/pot 21 gram rozenhydrolaat afwegen en ook in de pan met warm water tot 70 graden verwarmen. Haal deze dan ook uit het water en voeg hier de rozentinctuur (conservering), en glycerine aan  toe.  Goed roeren.

Dan giet je het rozenhydrolaat mengsel langzaam bij het vetmengsel terwijl je constant roert.

Let goed op dat de olie en het water goed mengen. Als het niet goed mengt stop dan even met hydrolaat toevoegen totdat het geheel weer een egale massa is en ga dan verder met hydrolaat toevoegen.

Blijf roeren totdat je totdat je een mooie, dikke creme hebt (de temperatuur moet dan tussen de 30 en 35 graden liggen en dit kan even duren) en dan voeg je de etherische olie en de rozenbottel- of teunisbloemolie toe.

Nog even goed mengen en schep dan je creme in een schone, gesteriliseerde (met kokend water omgespoelde) 50 ml. glazen pot.

De creme is ongeveer 3 maanden houdbaar.

Het is aan te bevelen om de crème met een spateltje uit de pot te halen om te voorkomen dat de creme sneller bederft doordat er bacteriën in komen.

Workshop natuurlijke huidverzorging

Heb je de smaak te pakken en wil je leren hoe je zelf je eigen creme kunt samen stellen dan is de ‘Workshop natuurlijke huidverzorging‘  echt iets voor jou.

Alle grondstoffen voor je creme vind je ook in de Aromalifestyle shop.

Reacties
Categorieën