Tarwekiem olie

Tarwekiem olie

Tarwekiemolie wordt gewonnen uit kiemende tarwekorrels. De olie bevat veel bestanddelen die ook in het menselijk lichaam voorkomen en is daardoor een uitstekend voedingssuplement, goed voor de bloedsomloop en zenuwstelsel.  Voor 1 liter tarwekiemolie is 1 hectare tarwe nodig!

Tarwekiem olie heeft een eigen specifieke geur die doet denken aan vers gebakken brood.  De kleur is diep warm geel en soms bijna oranje.

Tarwekiemolie is een verzachtende en voedende olie die zeer goed is voor je huid. Het is een uitstekend middel om te gebruiken in je huidverzorgingsproducten, wat vooral veroorzaakt wordt door het hoge gehalte aan vitamine E (alpha en beta tocoferol). Maar het bevat daarnaast ook caroteen, lecithine en sporenelementen. Het percentage meervoudig onverzadigde vetzuren is hoog (80%), het merendeel hiervan is linolzuur.

Tarwekiemolie schijnt ook een zeer goede zonbeschermer te zijn en kan daarom prima gebruikt worden in zelfgemaakte zonnebrandproducten..

Tarwekiemolie is minder geschikt om te gebruiken voor een vette huid daarvoor is de olie te zwaar.

Een droge huid heeft echter enorm veel baat bij het gebruik van tarwekiemolie en het kan uitstekend gebruikt worden om littekenweefsel te herstellen. De drogende olie is niet alleen perfect voor een droge huid, maar ook voor de rijpere huid.

 

tarwekiem olie 

Eigenschappen van tarwekiemolie


Tarwekiem olie beschikt over eigenschappen die de bloedsomloop stimuleren. Het bevordert niet alleen de doorbloeding, maar heeft ook een positieve invloed op het zenuwstelsel. Daarnaast beschikt de olie ook nog over vitaliserende eigenschappen en zorgt ervoor dat de verhardingen in het bindweefsel van de huid worden tegen gegaan.

Dit maakt de olie dan ook ideaal om bij het behandelen van littekens te gebruiken. De olie kan via een lichte massage op het litteken worden aangebracht, waarna het bindweefsel soepeler zal worden en de afvalstoffen in het bindweefsel kunnen worden afgevoerd.

Om de positieve invloed op de huid vast te houden is het natuurlijk van belang om de tarwekiemolie op regelmatige basis te gebruiken. De positieve effecten blijven dan merkbaar.

 

Toepassingen van tarwekiemolie


Een paar druppels puur om littekens te verzorgen

In je zelfgemaakte zonnebrandcreme of lipbalsem met spf

Gelmasker voor een droge huid; meng 20 ml. aloë vera gel met 5 ml. tarwekiem olie en 1 druppel geranium en 1 druppel lavendel etherische olie. Laat dit 15 minuten inwerken.

Oveirge huidverzorgingsproducten: voeg aan serums en crémes een paar ml. tarwekiemolie als anti-oxidant toe

Biologische koudgeperste tarwekiemolie vind je ook in de Aromalifestyle shop
Sjoerdtje
Door

Sjoerdtje

op 29 Oct 2017

Ook fijn om te gebruiken in (zelfgemaakte) zwangerschaps olie.

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 31 Oct 2017

Goed idee, bedankt voor de tip.

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 31 Oct 2017

Goed idee,bedankt voor de tip.

Reactie plaatsen