Rozenbottel olie

Rozenbottel olie

Rozenbottel olie ofwel Rosa mosqueta wordt gewonnen uit het zaad van de rozenbottelrozen Rosa rubiginosa of rosa Canina en is bijzonder rijk aan essentiële vetzuren (ruim 90% van de olie).

Deze vetzuren heeft je lichaam nodig om nieuwe huidcellen aan te kunnen maken. Daarnaast zit de olie ook bomvol met vitamine C, A, B1, B2, K en P.

De originele rozenbottel olie komt uit Chili, hoog uit het Chileense Andesgebergte, is biologisch en wordt koud geperst zodat alle kostbare werkstoffen behouden blijven.

Rozenbottel olie bevat voornamelijk Omega 3 en 6 vetzuren.

Omega 6 is ook bekend als Gamma Linoleenzuur (GLA) en vind je bijvoorbeeld ook  in teunisbloemolie, maar de hoeveelheid GLA in rozenbottelolie is veel hoger.

Ons lichaam heeft GLA nodig om nieuwe huidcellen te produceren. Deze zijn nodig om littekenweefsel te genezen en om een gladde, fluweelzachte huid te krijgen.

 

rozenbottel olie

 

Naast een hoge concentratie van essentiële vetzuren bevat de olie ook transretinol zuur - een natuurlijke, zeer actieve vorm van vitamine A. Dit transretinolzuur draagt bij aan een ongewoon goede genezing ook van ernstigere huidproblemen en is ook de verklaring van de goede resultaten bij het verminderen van littekens en pigmentvlekken.

De positieve werking op het regeneratieproces in de huid is wetenschappelijk onderzocht, hierin wordt aangetoond dat zelfs oude, vervormde en donkere littekens door de rozenbottelolie positief beïnvloed kunnen worden.

Bij mensen met couperose, acne en psoriasis werden grote verbeteringen vastgesteld door het gebruik van Rozenbottelolie, zelfs verbrandingen genazen sneller dan normaal.

Rozenbottel olie behoort tot de drogende oliën, laat zich goed verdelen en wordt snel door de huid opgenomen.

De olie laat zich zeer goed mengen met etherische oliën en andere basisoliën.

 

Gebruik van rozenbottelolie


Rozenbottel olie kan je puur gebruiken of in een mengsels van bijv. 20% rozenbottelolie en 80% amandelolie.

Bijvoorbeeld bij een droge, schilferige huid, matte huid, couperose, striae en huidstriemen, littekens, pigmentvlekken, vette huid met acne, beschadigde huid, kraaienpootjes,

Gebruik de olie met mate voor het beste resultaat – een klein beetje olie is al voldoende voor een optimaal resultaat.

 

Beauty olie:

Ideaal voor het verzachten van rimpels, huidstriemen en striae, kraaienpootjes en het verminderen van andere huidverouderingstekens.

Rozenbottel olie kan ook gebruikt worden op de gevoelige plaatsen van je huid, bijvoorbeeld rondom de ogen tegen kraaiepootjes en voor een fris uiterlijk.

Breng met je vingertoppen 1 of 2 druppels olie aan op de gereinigde huid rond de ogen. Maak licht ronddraaiende bewegingen om het in te masseren totdat de olie volledig is opgenomen door je huid.

 

Behandeling van littekenweefsel:

Om de littekens te verminderen die zijn ontstaan na een operatie, is het het beste om meteen te beginnen met rozenbottelolie te gebruiken als de hechtingen zijn verwijderd.

De olie helpt echter ook bij al oudere littekens (zoals van acne, waterpokken of ongelukjes) en om pigmentvlekken of andere onzuiverheden te verminderen.

Masseer 1 of 2 druppels op de aangedane huid in, 1 tot 2 minuten en 2 tot 3 keer per dag voor de maximale vermindering van littekens of om de textuur van oud littekenweefsel te verbeteren.

De huid heeft natuurlijk tijd nodig om zich te herstellen en vernieuwen dus de verbetering gaat geleidelijk. Het optimale resultaat kan je zien na 6 maanden continue gebruik.

Rozenbottel olie kan je ook gebruiken bij kinderen en babies.

INCI: Rosa Mosqueta

Koudgeperste rozenbottel olie vind je ook in de Aromalifestyle shop
Nina
Door

Nina

op 17 Dec 2019

Kun je de olie ook innemen? Zo ja, hoeveel per keer en kan dat puur?

Sonya
Door

Sonya

op 04 Sep 2018

mag ik de rozenbottelolie gebruiken in combinatie met een dagcrème en make-up? hoe doe ik dit dan?

Renee
Door

Renee

op 04 May 2018

Mag ik rozenbottelolie gebruiken als ik zwanger ben? Vanwege de hoge dosering vitamine a?

Myriam
Door

Myriam

op 11 Feb 2018

Hi Monica, kan ik zelf rozenbottel olie maken van het zaad? Ik heb rozenbottels geoogst, gedroogd en ontpit. Vooral omdat het een super vitamine C bommetje is en super heerlijk in een kruiden infuus. De pitjes heb ik bewaard, ik hoorde dat ze heerlijk zouden zijn in een cake. Ga ik zeker ook eens experimenteren. Graag jou reactie.. Greetz Myriam

Jolanda
Door

Jolanda

op 28 May 2018

Hoi Myriam je kunt het wel zelf maken natuurlijk heb je heel veel pitjes nodig maar je kunt met deze pers nog veel meer kijk maar op de site De Piteba oliepers

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 14 Feb 2018

Rozenbottel olie kan je haast niet zelf maken want dan zou je een olie pers nodig hebben om de olie uit de pitten te persen. En dan heb je heel veel pitten nodig.

Reactie plaatsen