Hand en voet verzorging
Monica Can
Hand en voet verzorging
1 min
0

Pepermunt voetlotion, verkoelend en verzachtend voor je voeten

1 min
0

Verfris en hydrateer je voeten met deze heerlijk frisse, verkoelende pepermunt voetlotion. Deze lotion, verrijkt met pepermunt etherische olie, verwent en verkoelt actieve voeten met een heerlijk zacht resultaat. De calendula olie zorgt voor extra verzorging.

Ideaal bij warm weer of als je de hele dag moet staan op het werk of na een avondje dansen ūüėä.

pepermunt voetlotion

Benodigdheden voor je pepermunt voetlotion

 

Vetfase:

 

Waterfase:

 

Conservering:

 

Werkstoffase

 

Bereidingswijze:

In een maatbeker of glazen pot de emulsan met de calendula olie laten smelten (au bain marie: doe de emulsan en calendula in de maatbeker/glazen pot en zet deze in een pan met warm water op laag vuur), en tot 70 graden verwarmen. Dan de maatbeker uit het water halen en de sheaboter aan het warme oliemengsel toevoegen. Goed doorroeren totdat alles gesmolten is.

In een andere maatbeker het hydrolaat/ gedestilleerd water gelijktijdig verwarmen tot 70 graden.

Nu de waterfase (het pepermunthydrolaat of gedestilleerde water) onder voortdurend roeren langzaam bij de vetfase gieten en blijven roeren totdat de crème afgekoeld is naar 35 graden. Dan de vitamine E, pepermunt etherische olie en biokons toevoegen en nogmaals goed doorroeren.

In een schone gesteriliseerde pot gieten en verder af laten koelen. Pas afsluiten als de pepermunt voetlotion geheel afgekoeld is. Dan 1 dag in de koelkast laten rusten.

Naar behoefte meermaal daags  een dun laagje pepermunt voetlotion op de voeten aanbrengen en licht inmasseren voor een verkoelend effect.

 

Alle benodigdheden voor deze heerlijke verfrissende pepermunt voetlotion vind je ook in de Aromalifestyle shop.

Reacties
Categorie√ęn