arrow_drop_up arrow_drop_down
Rozengeranium gezichtscreme, speciaal voor de droge huid

Rozengeranium gezichtscreme, speciaal voor de droge huid

Maak zelf je verzorgende rozengeranium gezichtscreme. Zonder schadelijke ingrediënten en puur natuur.

Dit recept voor gezichtscrème heb ik afgeleid van mijn kamille lavendel gezichtscreme.  Deze creme is speciaal geschikt voor de droge huid door de rijke ingrediënten zoals arganoliegeranium etherische olie en rozenhydrolaat.

Een goede gezichtscrème is een combinatie van water (of een thee of hydrolaat) en olie.

De meeste crème’s zijn op water in olie (w/o) basis dat wil zeggen dat je het water in de olie druppelt. Maar deze crème is op olie in water (o/w) basis en dat wil zeggen dat je de olie in het water druppelt.

En zoals bekend is het niet makkelijk om water en olie te mengen. Hiervoor heb je een emulgator nodig. Er zijn verschillende soorten emulgatoren. In dit recept is stearinezuur de emulgator.

 

rozengeranium gezichtscreme

 

 

Benodigdheden voor je rozengeranium gezichtscreme:

Gebruiksaanwijzing

Smelt de shea boter samen met het stearinezuur, amandelolie en arganolie au bain marie (het makkelijkste is om een glazen maatbeker in een pan heet water te zetten) totdat het geheel vloeibaar is.  Goed roeren totdat ook het stearinezuur geheel opgelost is. Haal dan de maatbeker uit de pan en laat het geheel afkoelen tot lichaamstemperatuur (38 graden) en voeg dan de vitamine E olie toe.

Zet een kom op de weegschaal en weeg 100 gram rozenhydrolaat en 15 gram rozentinctuur af. Verwarm dit ook tot 38 graden. Het handigste is om de temperatuur te controleren met een thermometer. Als het oliemengsel en het hydrolaat de gelijke temperatuur hebben dan zal het makkelijk met elkaar mengen. Je kan hiervoor een digitale thermometer gebruiken die ook voor zeep maken wordt gebruikt maar een vleesthermometer die je voor een paar euro bij blokker of xenos koopt werkt ook prima.

Als je geen thermometer hebt dan moet je vinger het werk doen en 38 graden is lauw-warm.

Neem nu een mixer, zet hem aan op de laagste stand en terwijl je het rozenhydrolaat klopt met de mixer laat je langzaam het oliemengsel in het hydrolaat druppelen. Let goed op dat de olie en het water goed mengen. Als het niet goed mengt stop dan even met de olie toevoegen totdat het geheel weer een egale massa is en ga dan verder met olie toevoegen. Als de massa wat dikker wordt dan kan je de mixer op een hogere stand zetten. Klop het geheel 5-10 minuten totdat je een mooie, dikke creme hebt en voeg dan je etherische olie toe. Nog even goed mengen en schep dan je creme in schone, gesteriliseerde (met kokend water omgespoelde) glazen potjes.

Bewaar je rozengeranium gezichtscreme op een koele donkere plaats. De creme is ongeveer 2 maanden houdbaar

Ik heb altijd 1 klein potje in de badkamer staan en de rest bewaar ik in de koelkast.

Het is ook aan te bevelen om de crème met een spateltje uit de pot te halen om te voorkomen dat de rozengeranium gezichtscreme sneller bederft doordat er bacteriën in komen.

Saskia Arkesteijn
Door

Saskia Arkesteijn

op 5 February 2018

Hallo, vind uw site helemaal super en maak vaak uw recepten, nou is mijn vraag wat t verschil is tussen de dagcreme en deze gezichtscreme? Ik heb zelf een droge huid dus vermoed dat de gezichtscreme beter is?

Liza van der hoeven
Door

Liza van der hoeven

op 5 March 2018

Goedemorgen, Ik zou graag een creme gel willen maken.......hebben jullie daar een recept voor? Voor een droge/ gecombineerde huid! Bij voorbaat dank En met vriendelijke groeten,

Maurice
Door

Maurice

op 14 November 2020

Na gebruik kregen 2 personen last van hun ogen, prikkende en tranende ogen, waar kan dit aan liggen?

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 17 November 2020

Misschien de creme te dicht bij de ogen gebruikt? Er zijn natuurlijk ontzettend veel mogelijkheden waaraan zoiets kan liggen. Een allergie voor een ingrediënt, niet schoon gewerkt en het product is misschien bedorven etc. etc.

Reactie plaatsen