Rozengeranium gezichtscreme, speciaal voor de droge huid

Rozengeranium gezichtscreme, speciaal voor de droge huid

Maak zelf je verzorgende rozengeranium gezichtscreme. Zonder schadelijke ingrediënten en puur natuur.

Dit recept voor gezichtscrème heb ik afgeleid van mijn kamille lavendel gezichtscreme.  Deze creme is speciaal geschikt voor de droge huid door de rijke ingrediënten zoals arganoliegeranium etherische olie en rozenhydrolaat.

Een goede gezichtscrème is een combinatie van water (of een thee of hydrolaat) en olie.

En zoals bekend is het niet makkelijk om water en olie te mengen. Hiervoor heb je een emulgator nodig. Er zijn verschillende soorten emulgatoren. In dit recept is stearinezuur de emulgator.

rozengeranium gezichtscreme

Benodigdheden voor je rozengeranium gezichtscreme:

Gebruiksaanwijzing

Smelt het stearinezuur in de amandelolie en arganolie au bain marie (het makkelijkste is om een glazen maatbeker in een pan heet water te zetten) totdat het geheel vloeibaar is. Goed roeren totdat het stearinezuur geheel opgelost is. Haal dan de maatbeker uit de pan, voeg de sheaboter en vitamine E toe en roer goed door totdat de sheaboter gesmolten is.  En laat het geheel afkoelen tot lichaamstemperatuur (38 graden).

Zet een kom op de weegschaal en weeg 100 gram rozenhydrolaat en 15 gram rozentinctuur af. Verwarm dit ook tot 38 graden. Het handigste is om de temperatuur te controleren met een thermometer. Als het oliemengsel en het hydrolaat de gelijke temperatuur hebben dan zal het makkelijk met elkaar mengen. Als de temperatuur teveel afwijkt dan zal je geen mooie crème krijgen maar zullen de water en olie zich weer scheiden.

Neem nu een (staaf)mixer, zet hem aan op de laagste stand en terwijl je het rozenhydrolaat klopt met de mixer laat je langzaam het oliemengsel in het hydrolaat druppelen. Let goed op dat de olie en het water goed mengen. Als het niet goed mengt stop dan even met de olie toevoegen totdat het geheel weer een egale massa is en ga dan verder met olie toevoegen. Als de massa wat dikker wordt dan kan je de mixer op een hogere stand zetten. Klop het geheel 5-10 minuten totdat je een mooie, dikke crème hebt en voeg dan je etherische olie toe. Nog even goed mengen en schep dan je crème  in schone, gesteriliseerde (met kokend water omgespoelde) glazen potjes.

Bewaren en gebruik

Bewaar je rozengeranium gezichtscreme me op een koele donkere plaats. De crème is ongeveer 2 maanden houdbaar

Ik heb altijd 1 klein potje in de badkamer staan en de rest bewaar ik in de koelkast. Breng de crème ’s ochtends en ’s avonds aan op een goed gereinigde huid.

Het is ook aan te bevelen om de crème met een spateltje uit de pot te halen om te voorkomen dat de rozengeranium gezichtscrème me sneller bederft doordat er bacteriën in komen.

Workshop natuurlijke huidverzorging:

Wil jij ook leren om met natuurlijke ingrediënten je eigen handgemaakte, persoonlijke huidverzorging producten te maken, precies afgestemd op jouw huidtype?

Het is makkelijker dan je denkt, zeker met deze handige online workshop.

Met behulp van de juiste ingrediënten knutsel je binnen no-time een heerlijke dagcrème of verzorgende zalf in elkaar.

Je zult versteld staan van wat je allemaal zelf kunt maken, handgemaakt met de beste natuurlijke ingrediënten.

Dan weet je wat je op je gezicht smeert. Namelijk een crème die met zorg gemaakt is, met natuurlijke ingrediënten en zonder chemie.

Zou je het leuk vinden om je eigen dagcrème, nachtcrème, lotion, zalf e.d. te maken, geheel aangepast aan jouw smaak en huidtype?

Dan is deze online workshop echt iets voor jou. Lees hier verder voor meer informatie.

Saskia Arkesteijn
Door

Saskia Arkesteijn

op 05 Feb 2018

Hallo, vind uw site helemaal super en maak vaak uw recepten, nou is mijn vraag wat t verschil is tussen de dagcreme en deze gezichtscreme? Ik heb zelf een droge huid dus vermoed dat de gezichtscreme beter is?

Liza van der hoeven
Door

Liza van der hoeven

op 05 Mar 2018

Goedemorgen, Ik zou graag een creme gel willen maken.......hebben jullie daar een recept voor? Voor een droge/ gecombineerde huid! Bij voorbaat dank En met vriendelijke groeten,

Maurice
Door

Maurice

op 14 Nov 2020

Na gebruik kregen 2 personen last van hun ogen, prikkende en tranende ogen, waar kan dit aan liggen?

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 17 Nov 2020

Misschien de creme te dicht bij de ogen gebruikt? Er zijn natuurlijk ontzettend veel mogelijkheden waaraan zoiets kan liggen. Een allergie voor een ingrediënt, niet schoon gewerkt en het product is misschien bedorven etc. etc.

Chris
Door

Chris

op 08 Feb 2022

Hallo Monica. Super hoor om al die zuivere produkten te maken. Vraagje. Kan ik in het recept het strearine zuur vervangen door lanette. Dat is ook een emulgator. En hoeveel gebruik ik daarvan. Dank

Monica Can
Door

Monica Can

op 07 Mar 2022

Hai, de stearine zuur is lastig te vervangen, dan zou het hele recept aangepast moeten worden. Sommige emulgatoren zijn makkelijk te vervangen maar stearine zuur is wat lastiger. Ik zal binnenkort eens kijken of ik nog een ander recept kan maken.

Reactie plaatsen