Zuiveringszout gezichtsscrub, een zachte reiniger voor de huid

Zuiveringszout gezichtsscrub, een zachte reiniger voor de huid

Misschien denk je niet meteen aan een zuiveringszout gezichtsscrub maar het is echt de moeite waard om het eens te proberen.

Zuiveringszout (baksoda) is echt een wondermiddel. Je kan het gebruiken om schoon te maken, je tanden te poetsen, te wassen, te bakken, als shampoo, het verwijdert nare geurtjes (ook ideaal als deodorant) en het is ook perfect als zuiveringszout gezichtsscrub.

Zuiveringszout heeft niet alleen een reinigende maar ook helende werking op de huid.

Dit is een hele fijne gezichtsscrub omdat het zo zacht is om te gebruiken. De fijne korreltjes halen voorzichtig de dode huidcellen weg en je krijgt een heerlijk zachte huid. En het het is nog eens goedkoop ook en puur natuur.

 

zuiveringszout gezichtsscrub

 

 

Het recept voor je zuiveringszout gezichtsscrub

Het recept voor deze gezichtsscrub is super simpel:

  • 1 eetlepel zuiveringszout (baksoda)
  • Een paar druppels water (of een paar druppels hydrolaat naar keuze)
  • 1 druppel etherische olie naar keuze (mijn favorieten zijn lavendel en geranium)
  • Eventueel nog 1 druppel vitamine E (als je dat in huis hebt)

Als je een hele droge of rijpere huid hebt dan kan je i.p.v. water een theelepel olijf- of amandelolie gebruiken voor je scrub 

 

Reinig eerst je gezicht (met de Oil Cleansing Method of gebruik de Aloe Vera Face Wash) en maak dan een pasta in een klein glazen potje of glas van 1 eetlepel zuiveringszout, een paar druppels water en eventueel de etherische olie en vitamine E.

Als je de pasta de goede samenstelling heeft (niet te dik maar ook niet te vloeibaar) breng het dan op je vochtige gezicht aan. Wrijf zachtjes met kleine ronde bewegingen over je voorhoofd, wangen, neus, kin en vergeet je lippen niet want dit is ook een perfecte lipscrub.

Sla de tere huid rond je ogen over.

Doe dit voor ongeveer 2-3 minuten en spoel dan goed af met warm water totdat alle korreltjes verdwenen zijn. (Ik doe dit bij voorkeur onder de douche).

Deze scrub is ook heel geschikt voor je hals en decollete door de fijne korreltjes van het zuiveringszout.

Dep je gezicht droog met een handdoek en gebruik dan een natuurlijke tonic (bijv. rozenwater of lavendel hydrolaat) om je poriën weer te sluiten.

Sluit af met een verzorgende crème of olie zoals bijvoorbeeld aloe vera gel,kokosolie of arganolie.

Zuiveringszout (ofwel bakingsoda) en alle overige producten die je nodig hebt vind je in de  Aromalifestyle shop

Mary van der Linden
Door

Mary van der Linden

op 27 February 2018

Ik vind deze scrub heerlijk. Het voelt zelfs beter dan de scrub die ik normaal heb van de winkel. Ik heb namelijk een gevoelige gemengde huid en met deze scrub heb ik veel minder last van een trekkende droge huid. Heerlijk, helemaal met als je een paar druppels etherische olie bij doet.

Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down