arrow_drop_up arrow_drop_down
Calamine klei masker, verzachtend voor de huid

Calamine klei masker, verzachtend voor de huid

Dit calamine klei masker is snel gemaakt en verzachtend voor de geïrriteerde huid.

Afgelopen week heb ik Calamine poeder besteld, in eerste instantie om de prachtige roze kleur en ik wilde het gebruiken als natuurlijke kleurstof in zeep. Maar je kunt met Calamine nog veel meer doen dan alleen zeep kleuren en er bijvoorbeeld zelf calamine lotion en heerlijke klei maskers mee maken.

Calamine poeder bestaat uit een combinatie van zinkoxide en ijzer oxide (zorgt voor de roze kleur). Het verlicht irritatie, roodheid en jeuk. Werkt kalmerend en geeft de huid spankracht Het is dus zeer geschikt voor de ouder wordende en gevoelige huidjes.

Vandaag een simpel recept voor een gezichtsmasker met calamine poeder.

Ook fijn als je een beetje te veel zon hebt gehad, dan geeft dit masker meteen verlichting.

 

calamine klei masker

 

Wat heb je nodig voor je calamine klei masker

 

Doe één eetlepel calaminepoeder in het schaaltje en voeg hier nu 1 a 2 eetlepels olie bij. Het masker moet stevig zijn maar toch vloeibaar genoeg om het makkelijk aan te kunnen brengen.  Roer goed door en voeg hier nu 5 druppels etherische olie naar keuze aan toe.

 

Gebruik

Reinig je huid eerst grondig bijvoorbeeld met deze kokosscrub

Breng een dikke laag van het masker op je gezicht aan en laat dit 10 tot 20 minuten zitten. Het masker droogt dan langzaam op.

Reinig je gezicht hierna met ruim water. Er blijft een dun laagje olie op je huid achter, dit kan je inmasseren en eventueel daarna nog een lekkere crème gebruiken.

Alle benodigdheden vind je in de Aromalifestyle shop

Gabrielle
Door

Gabrielle

op 12 October 2019

Ik heb dit masker zojuist uitgeprobeerd, maar ik kreeg het bijna niet van mij gezicht gewassen. Moest echt warm water en zeep(!) gebruiken, want er bleef een witte laag op mn gezicht, alsof ik mezelf ingesmeerd had met hele dikke witte zonnebrandcreme! Hierdoor vond ik het niet zo’n geslaagd recept helaas :(

Reactie plaatsen