Oogmake up remover, reinigt zacht ook waterproof make up.
Gezichtsverzorging
Monica Can
Gezichtsverzorging
2 min
5

Oogmake up remover, reinigt zacht ook waterproof make up.

2 min
5

Deze snelle diy oogmake up remover is ook geschikt voor waterproof make up en voor gevoelige ogen en contactlens dragers.

En je hebt maar 2 ingrediënten nodig.

Verwijdert je oogmake up snel en grondig en verzorgt tegelijkertijd de gevoelige huid rond je ogen en je winpers.

Je kan natuurlijk kokosolie of olijfolie gebruiken om je oogmake up te verwijderen. Dat werkt op zich prima maar laat ook een vettig laagje achter op je ogen. Dat vind ik persoonlijk niet echt prettig.

Ook de oil cleansing methode werkt ook goed om je oogmake up te verwijderen. Maar omdat ik dat altijd onder de douche doe en dan geen spiegel bij de hand heb, blijkt vaak dat na het douchen er alsnog wat mascara op (en dan ook onder) mijn ogen zit.

Dus toen ik tijdens het surfen op internet op verschillende Amerikaanse websites recepten voor een zogenaamde 2-fase oogmake up remover tegenkwam ben ik gaan experimenteren.

En dit recept voor 2 fasen oogmake up remover bevalt mij het beste. Ik draag zelf contactlenzen en heb absoluut geen problemen als ik deze remover gebruik.

Een 2 fasen oogmake remover bestaat zoals het woord al zegt uit 2 fases. Namelijk een waterdeel en een olie deel. Door het schudden van de fles voor je deze gaat gebruiken vermengen de water en olie zich en kan je de remover gebruiken. Water en olie mengen niet dus na gebruik zal de olie weer op het water gaan drijven.

oogmake up remover

Benodigdheden voor je oogmake up remover

Voor het olie deel heb je natuurlijk olie nodig bijv. olijfolie of zoete amandelolie. Ik vind zelf zoete amandelolie het prettigst om te gebruiken. Hieraan heb ik nog een theelepel ricinusolie (ook bekend als wonderolie of castorolie) toegevoegd omdat dit niet alleen extra reinigt maar ook nog eens verzorgend is voor je wimpers.

Wil je nog extra verzorging toevoegen dan kan je natuurlijk ook een olie maceraat gebruiken zoals kamille of calendula.

Voor het waterdeel kan je een bloesemwater (hydrolaat) gebruiken. Zoals bijvoorbeeld rozenhydrolaat, oranjebloesem, lavendel of hamamelis hydrolaat. Het werkt verzorgend en geeft je oogmake-up remover meteen een lekkere natuurlijke geur. Je kan natuurlijk ook een combinatie van verschillende hydrolaten (bloemenwater) maken.

Bereiding:

Neem een doorzichtige fles of zeepdispenser (dit laatste is het meest hygienisch en voorkomt dat er bacteriën in je diy oogmake up remover komen.  Doorzichtig heeft de voorkeur omdat je dan kan zien of je olie en water goed gemengd zijn voor je het gaat gebruiken.

Vul deze voor de helft met de olie (het beste kan je hiervoor een trechter gebruiken) en dan aanvullen met het rozenwater of hydrolaat naar keuze.

En klaar is je oogmake up remover.

Gebruiksaanwijzing:

Voor je de oogmake up remover gaat gebruiken moet je het flesje even goed schudden.  Dan kunnen de olie en hydrolaat zich goed vermengen. De remover krijgt dan een melkachtige kleur.

Dan doe je een beetje op een wattenschijfje en kan je je ogen schoonmaken.

Je oogmake-up remover blijft wel 3 maanden goed als je ingrediënten ook zo lang houdbaar zijn.

Biologische plantaardige olie en hydrolaten vind je in de Aromalifestyle shop

Reacties
Categorieën