Page content

Ricinus olie

Ricinus olie, ook bekend onder de namen wonder olie of castor olie wordt gewonnen door het persen van de zaden van de wonderboom, ricinus communis.

Ricinus olie wordt als huidolie ingezet tegen huidveroudering, littekenvorming, micro-organismen en acne. Dit laatste omdat het niet de neiging heeft poriën te verstoppen en licht uitdrogend werkt. De olie heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen. Het heeft een laag moleculair gewicht waardoor het diepere huidlagen kan bereiken.

Ricinus olie wordt ook gebruikt voor het conditioneren van haar. De olie is vrij dik ( viskeus) en wordt om deze reden vaak gemengd met andere oliën.

De olie wordt ook gebruikt in de Oil Cleansing Method en in cosmetica zoals lippenbalsem en mascara om het een mooie glans te geven.

Ricinus olie is ook zeer geschikt om kleur en geur goed te mengen in je producten en je kan het gebruiken om mooie doorschijnende en goed oplosbare zepen te maken.

Ook schijnt het een uitstekend middel zijn tegen haaruitval en voor vollere wimpers en wenkbrauwen.

 Deze olie mag niet inwendig worden gebruikt.

Ricinus olie is een half drogende olie

INCI: Ricinus communis
Ricinus (wonder) olie kan je ook kopen in de Aromalifestyle shop
ricinus olie

 

 

    Comment Section

    0 reacties op “Ricinus olie

    Plaats een reactie


    *


    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.