Kamille handbalsem, handmasker voor superzachte handen
Hand en voet verzorging
Monica Can
Hand en voet verzorging
2 min
4

Kamille handbalsem, handmasker voor superzachte handen

2 min
4

Deze diy kamille handbalsem maakt je handen heerlijk zacht. Zeer geschikt voor de zeer droge huid. Of als verzorgend handmasker voor de nacht.

Deze handbalsem is lekker vet en daardoor heel geschikt als je droge handen hebt. Omdat een balsem wat langzamer intrekt dan een creme is deze balsem ook fijn om voor het slapen te gebruiken.

Je kunt voor je naar bed gaat je handen inmasseren met een dikke laag kamille handbalsem en dan een paar dunne katoenen handschoenen aantrekken zodat de balsem als een handmasker werkt en de hele nacht in kan trekken.

‘s Ochtends wordt je wakker met heerlijke zachte handen (je kan natuurlijk ook tegelijkertijd je voeten lekker insmeren met deze balsem en een paar katoenen sokken aantrekken voor extra zachte voeten).

 

kamille handbalsem

 

Wat heb je nodig voor je kamille handbalsem:

Tip: In plaats van kamille kan je deze creme ook maken met gedroogde lavendel en lavendel etherische olie of met gedroogde rozenblaadjes en roos etherische olie

Bereidingswijze

Je begint met het maken van een kamille olie. Hiervoor doe je de gedroogde kamillebloemen en de 100 ml. jojoba- of amandelolie in een glazen pot of maatbeker en zet deze in een pan met warm water op een laag vuur. Laat de olie nu langzaam warm worden en laat het geheel 30 minuten trekken in de pan met warm water.

Na 30 minuten haal je het glas met de kamillie olie uit de pan met warm water (laat de pan op het vuur staan, die heb je gelijk weer nodig). Nu kan je de olie door een fijne zeef afgieten in een schone pot of maatbeker.

Vervolgens smelt je de bijenwas in een glazen maatbeker of pot in de pan met warm water (au bain marie) en voeg dan de kokosolie, sheabutter en 60 ml. van de kamille olie toe.  Als alles gesmolten is de maatbeker of pot uit het water halen en goed roeren totdat de balsem handwarm is en al een beetje dikker begint te worden.

Nu kun je de kamille etherische olie en de vitamine E toevoegen. Nogmaals goed doorroeren en dan in 2 potjes van 50 ml. gieten.

Laat de kamille handbalsem nu verder afkoelen en doe dan de deksels op de potjes. 1 potje kan je in de koelkast bewaren en het andere potje gebruiken.

Het potje in de koelkast is 6 maanden houdbaar. Een open potje met balsem kan je het beste binnen 2 maanden opmaken.

Voor je gaat slapen je handen (en voeten) inmasseren met deze rijke balsem en genieten van de geur.

 

Alles wat je nodig hebt voor de kamille handbalsem kan je ook bestellen in de Aromalifestyle shop

Reacties
Categorieën