Citrus lavendel creme parfum, met pure natuurlijke ingrediënten.

Citrus lavendel creme parfum, met pure natuurlijke ingrediënten.

Citrus lavendel creme parfum met natuurlijke ingrediënten.

Een crème parfum of solid parfum is een handige huidvriendelijke parfum op basis van verzorgende natuurlijke olie, bijenwas en natuurlijke pure etherische olie.

De parfum zit in een klein doosje en is ideaal om mee te nemen voor onderweg.

Dit citrus lavendel crème parfum recept bevat alleen natuurlijke geuren en geen syntetische ingrediënten of kleurstoffen. Je kan dit recept dus ook proberen als je normaal allergisch reageert op parfum.

Doordat dit crème parfum geheel natuurlijk is ruikt het niet zo lang als een syntetische soortgenoot maar omdat je het doosje makkelijk mee kan nemen is het geen probleem om regelmatig een beetje nieuw parfum aan te brengen. En het is nog verzorgend voor je huid ook.

Het is helemaal niet moeilijk om een crème parfum te maken.

citrus lavendel creme parfum

Wat heb je nodig voor je citrus lavendel creme parfum:

Gebruiksaanwijzing

Doe eerst alle etherische oliën bij elkaar in een klein potje of glaasje zodat je het straks in 1 keer bij je bijenwas mengsel kan doen en snel doorroeren omdat bijenwas weer heel snel hard wordt.

Doe de bijenwas en olie in een klein bakje of potje en verwarm au-bain marie (boven een pan met warm water) totdat de bijenwas gesmolten is. Voeg dan de etherische olie toe en roer snel door met een glazen roerstokje.

Giet het dan in je lege potje of doosje en laat afkoelen. Dan is je citrus-lavendel creme parfum klaar.

De geur van dit parfum is zeer uitgebalanceerd. De hoofdnoot is citrus maar de lavendel etherische olie zorgt voor diepte. En een lichte zoete noot komt van de amandelolie en de bijenwas.

De citrus zorgt voor energie en de lavendel ontspant dus een ideale combinatie voor een perfecte start in de morgen.

Een heerlijk parfum zonder schadelijke ingrediënten en ook heel leuk als cadeautje.

Kleine glazen potjes en alle andere benodigdheden voor je citrus lavendel cremeparfum vind je ook in de Aromalifestyle shop.

Omdat dit crème parfum een aantal citrus etherische oliën bevat moet je wel oppassen met dit parfum als je in de zon gaat. Maar je kunt dit recept ook als basis gebruiken voor een ander crème parfum en de bovenstaande etherische oliën vervangen door andere etherische oliën. Als je lid bent van de Aromalifestyle community vind je hiervoor alle tips in het gratis e-book over parfum maken. Nog geen lid? Wordt dan hier gratis lid en download het e-book.

Hanneke
Door

Hanneke

op 18 Apr 2018

Heb je hierbij geen risico op verbranden van de huid bij zonlicht? Er zit veel citrus in. Is het gebruik van bergamot niet juist heel erg zongevoelig.

Veronica
Door

Veronica

op 06 Jul 2018

Aangezien ik geen bergamot had, heb ik het zonder gedaan.. Ik vind het resultaat zeer goed. Voor een van mijn medezusters mag het een beetje sterker van geur zijn. Dus toch bergamot kopen na mijn vakantie.

Marjolein
Door

Marjolein

op 18 Jul 2018

Ik zou graag een parfum willen maken van parfumolie, dus niet een etherische olie. Kan ik deze daarvoor ook gebruiken of moet ik dan een ander recept aanhouden?

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 19 Jul 2018

Ja, dat kan. Je kunt de etherische olie vervangen door parfumolie.

sandra
Door

sandra

op 06 Sep 2018

kun je ipv bijenwas ook kokosolie nemen? dat wordt ook hard toch?

Nienke
Door

Nienke

op 11 Sep 2018

Kan je de sinasappel en citroen ook vervangen voor mandarijn en limoen?

Reactie plaatsen