Citrus lavendel creme parfum, met pure natuurlijke ingrediënten.
Lichaamsverzorging
Monica Can
Lichaamsverzorging
2 min
6

Citrus lavendel creme parfum, met pure natuurlijke ingrediënten.

2 min
6

Citrus lavendel crème parfum met natuurlijke ingrediënten.

Een crème parfum of solid parfum is een handige huidvriendelijke parfum op basis van verzorgende natuurlijke olie, bijenwas en natuurlijke pure etherische olie.

De parfum zit in een klein doosje en is ideaal om mee te nemen voor onderweg.

Dit citrus lavendel crème parfum recept bevat alleen natuurlijke geuren en geen synthetische ingrediënten of kleurstoffen. Je kan dit recept dus ook proberen als je normaal allergisch reageert op parfum. En als je niet van de geur van citrus of lavendel houdt dan kan je de etherische oliën ook aanpassen aan je eigen smaak. Daarover lees je hieronder meer.

Doordat dit crème parfum geheel natuurlijk is ruikt het niet zo lang als een synthetische soortgenoot maar omdat je het doosje makkelijk mee kan nemen is het geen probleem om regelmatig een beetje nieuw parfum aan te brengen. En het is nog verzorgend voor je huid ook.

Het is helemaal niet moeilijk om een crème parfum te maken.

citrus lavendel creme parfum

Wat heb je nodig voor je citrus lavendel creme parfum:Gebruiksaanwijzing

Doe de bijenwas of koolzaadwas en olie in een klein bakje of glazen maatbeker en verwarm au-bain marie (in een pan met warm water) totdat de was gesmolten is.

Doe ondertussen alle etherische oliën bij elkaar in een klein potje of glaasje zodat je het straks in 1 keer bij je was mengsel kan doen en snel doorroeren omdat bijenwas weer heel snel hard wordt. In totaal heb je 48 druppels etherische olie nodig.

Als de bijenwas/koolzaadwas gesmolten is haal je de maatbeker uit het water en voegt dan de etherische olie toe. Roer snel door met een glazen roerstokje.

Giet het dan in je lege potje of doosje, sluit het potje meteen zodat de etherische olie niet kan vervliegen en laat je parfum afkoelen. Dan is je citrus-lavendel creme parfum klaar.

De geur van dit parfum is zeer uitgebalanceerd. De hoofdnoot is citrus maar de lavendel etherische olie zorgt voor diepte. En een lichte zoete noot komt van de amandelolie en de bijenwas.

De citrus zorgt voor energie en de lavendel ontspant dus een ideale combinatie voor een perfecte start in de morgen.

Een heerlijk parfum zonder schadelijke ingrediënten en ook heel leuk als cadeautje.

Kleine glazen potjes en alle andere benodigdheden voor je citrus lavendel crème parfum vind je ook in de Aromalifestyle shop.

Omdat dit crème parfum een aantal citrus etherische oliën bevat moet je wel oppassen met dit parfum als je in de zon gaat. Maar je kunt dit recept ook als basis gebruiken voor een ander crème parfum en de bovenstaande etherische oliën vervangen door andere etherische oliën. Je hebt bij dit recept in totaal 48 druppels etherische olie nodig.

Als je lid bent van de Aromalifestyle community vind je hiervoor alle tips in het gratis e-book over geurcomposities en parfum maken. Nog geen lid? Wordt dan hier gratis lid en download het e-book.

Reacties
Categorieën