6 zomerse etherische olie composities
Etherische olie composities
Monica Can
Etherische olie composities
4 min
2

6 betoverende etherische olie composities voor een geurige zomer

4 min
2

De zomer is in volle gang en wat is er beter dan de warme dagen en zwoele avonden te omarmen met heerlijke geuren? Deze 6 betoverende etherische olie composities voor een geurige zomer gaan je daar zeker bij helpen.

Etherische oliën bieden een prachtige manier om de zomerse sfeer te versterken, of je nu op zoek bent naar verfrissing, bescherming tegen insecten of een romantische ambiance. In dit artikel deel ik zes magische etherische olie composities die je kunt gebruiken om je zomerervaring naar een hoger niveau te tillen.

Ontdek twee verfrissende composities die je zullen opbeuren op een hete dag, dankzij de verkwikkende geur van citrus en verkoelende eigenschappen van pepermunt en eucalyptus

Leer ook over twee insectenwerende composities die je beschermen tegen vervelende bezoekers en tegelijkertijd je zintuigen prikkelen met kruidige en frisse aroma's. En voor de romantici onder ons heb ik twee betoverende composities die de perfecte sfeer creëren voor een romantische zomeravond, met sensuele en ontspannende geuren die je hart sneller doen kloppen.

Leer meer over de gebruikte etherische oliën in elke compositie en ontdek hoe je ze het beste kunt gebruiken om optimaal te profiteren van hun voordelen. Of je nu je huis wilt verfrissen, jezelf wilt beschermen tegen muggenbeten of een romantische sfeer wilt creëren, deze etherische olie composities zijn de geheime wapens waar je naar op zoek was.

Dompel jezelf onder in de betoverende wereld van etherische oliën en laat deze zes composities je gids zijn tijdens een geurige en onvergetelijke zomer. 

Etherische olie composities voor verfrissing:

Citrus blast:

Deze compositie geeft een gevoel van frisheid en zomerse energie, wat perfect past bij de gebruikte citrusoliën in de compositie. Het roept ook een beeld op van een verkoelend briesje op een warme zomerdag.

 • Gebruikte oliën: Citroen (Citrus limon), Sinaasappel (Citrus sinensis) en Pepermunt (Mentha piperita).
 • Eigenschappen: Citroen en sinaasappel hebben verfrissende en opwekkende eigenschappen, terwijl pepermunt een verkoelend effect heeft.
 • Gebruik: Voeg 3 druppels citroenolie, 2 druppels sinaasappelolie en 1 druppel pepermuntolie toe aan een diffuser gevuld met water. Verspreid de geur in de ruimte voor een verfrissende sfeer. Je kunt ook een paar druppels van deze compositie toevoegen aan een 100 ml. verstuiverfles met water en het gebruiken als een verfrissende bodyspray. Voor gebruik altijd goed schudden of bij de 6 druppels olie nog 24 druppels solubol toevoegen om ervoor te zorgen dat de olie goed met het water mengt.

Summer Breeze:

Deze compositie heeft verfrissende en ontspannende eigenschappen zoals een heerlijke verfrissende zomerbries. 

 • Gebruikte oliën: Lavendel (Lavandula angustifolia), Bergamot (Citrus bergamia) en Eucalyptus (Eucalyptus globulus).
 • Eigenschappen: Lavendel heeft een kalmerende werking, bergamot geeft een licht citrusaroma en eucalyptus heeft verkoelende eigenschappen.
 • Gebruik: Meng 4 druppels lavendelolie, 2 druppels bergamotolie en 2 druppels eucalyptusolie met 30 ml. plantaardige olie zoals zoete amandelolie. Gebruik dit mengsel als een verfrissende massageolie na een dag in de zon. (gebruik deze massageolie niet als je nog in de zon gaat want bergamot etherische olie is fototoxisch) Je kunt deze compositie ook weer mengen met 24 druppels solubol en dan toevoegen aan je badwater voor een ontspannend zomerbad. Etherische olie composities die insectenwerend zijn:

Bug Off:

Geniet zorgeloos van warme zomerdagen en -avonden zonder gestoord te worden door vervelende insecten.

Herbal Repellent:

Maak gebruik van de kruidige eigenschappen van deze etherische oliën en hun effectieve afweer tegen insecten.

 • Gebruikte oliën: Rozemarijn (Rosmarinus officinalis), Geranium (Pelargonium graveolens) en Pepermunt (Mentha piperita).
 • Eigenschappen: Rozemarijn heeft een heerlijke kruidige geur die insecten afstoot, geranium heeft insectenwerende eigenschappen en pepermunt heeft een verkoelend effect op de huid.
 • Gebruik: Meng 4 druppels rozemarijnolie, 3 druppels geraniumolie en 3 druppels pepermuntolie met 50 ml. plantaardige olie zoals jojobaolie. Breng dit mengsel aan op blootgestelde delen van je lichaam voordat je naar buiten gaat. Ook handig is om deze compositie met de plantaardige olie in een 50 ml. roll on fles te doen. Dan kan je hem makkelijk meenemen en het is heel makkelijk om aan te brengen.
  Je kunt deze compositie ook gebruiken voor je zelfgemaakte geurkaarsen en deze buiten branden om insecten op afstand te houden. Per 100 gram kaarsenwas neem je dan 24 druppels rozemarijn etherische olie, 18 druppels geranium en 18 druppels pepermunt

Etherische olie composities voor een romantische zomeravond: 

Sensual Evening:

Deze compositie maakt gebruik van de sensuele en romantische eigenschappen van etherische olie, en roept een sfeer op van betoverende zomeravonden.

Gebruikte oliën: Ylang Ylang (Cananga odorata), Jasmijn (Jasminum grandiflorum) en Sandelhout (Santalum album).

Eigenschappen: Ylang ylang en jasmijn hebben afrodiserende eigenschappen en sandelhout heeft een warme, houtachtige geur die ontspanning bevordert.

Gebruik: Voeg 2 druppels ylang ylangolie, 2 druppels jasmijnolie en 1 druppel sandelhoutolie toe aan een aromadiffuser gevuld met water. Laat de geur zich verspreiden in de ruimte om een romantische sfeer te creëren. Je kunt de druppels ook toevoegen aan 50 ml. plantaardige olie en en het gebruiken als een sensuele massageolie.

Summer Love:

Deze compositie benadrukt de romantische en liefdevolle sfeer die de oliën helpen creëren tijdens warme zomeravonden.

Gebruikte oliën: Roos (Rosa damascena), Vanille (Vanilla planifolia) en Sinaasappel (Citrus sinensis).

Eigenschappen: Roos en vanille hebben romantische en rustgevende eigenschappen, terwijl sinaasappel een opbeurend effect heeft.

Gebruik: Meng 3 druppels rozenolie, 2 druppels vanilleolie en 2 druppels sinaasappelolie met 10 ml. pure alcohol en 90 ml. water in een 100 ml. verstuiverfles. . Voor gebruik altijd goed schudden of bij de 10 druppels olie nog 40 druppels solubol toevoegen om ervoor te zorgen dat de olie goed met het water mengt.met water in een sprayfles. Spray deze compositie in de slaapkamer of op beddengoed voor een romantische sfeer. Je kunt deze compositie ook weer mengen met 40 druppels solubol en dan toevoegen aan je badwater voor een romatntisch  zomerbad.  En natuurlijk kan je deze compositie ook toevoegen aan 50 ml. plantaardige olie en en het gebruiken als een romantische massageolie.

Ik hoop dat deze zes etherische olie composities je helpen om van de zomer een heerlijke en geurige tijd te maken. Geniet van de verfrissing, blijf insecten op afstand en creëer romantische momenten met behulp van deze natuurlijke geuren.

Gebruik altijd de juiste verdunningsrichtlijnen en gebruik je etherische olie veilig.

Wil je hier meer over leren? Dan is de Aromatherapie basiscursus wellicht iets voor jou.

Alle benodigdheden voor je 6 betoverende etherische olie composities vind je ook in de Aromalifestyle shop

Reacties
Categorieën