Sinaasappel etherische olie (zoet)

Sinaasappel etherische olie (zoet)

Sinaasappel etherische olie wordt in de aromatherapie graag gebruikt om een warme en aangename sfeer te creeren.

Deze olie is een uitstekende olie om te stimuleren en te revitaliseren en heeft een heerlijk citrus aroma. Zoet en toch verfrissend.

Zoete sinaasappel etherische olie, Citrus sinensis, wordt gewonnen door koude persing van de schil. Voor het winnen van 1 kilo olie benodigd men ± 200 kilo verse schillen.

Sinaasappelolie heeft een frisse aromatische geur en varieërt in kleur van lichtgeel tot oranje-bruin. De olie is vaak ook geliefd bij kinderen.

Sinaasappel etherische olie kan ook heel goed als smaakmaker gebruikt worden bij het koken en bakken. Bijvoorbeeld in chocolade sinaasappel muffins.

Je water wordt verfrissend met 1 druppel sinsaasappel olie (op 1 liter water, goed mengen voor je het drinkt) en probeer ook eens 1-2 druppels door het pannekoekenmeel. Of voeg een druppel toe aan je groene smoothie voor een verrassende en verfrissende smaak.

Sinaasappel is kalmerend voor de spijsvertering en versterkend voor de geest.

Het is een warme olie die de ziel voedt. Deze olie geeft een gevoel van vreugde en verbetert de stemming. Verdampen in de leefruimte zorgt voor een betere atmosfeer, verdrijft sombere gevoelens en maakt problemen dragelijk.

 

sinaasappel etherische olie

 

 

Contra-indicatie: voorzichtig gebruiken bij een gevoelige huid. niet gebruiken tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap.  Bij geconcentreerd gebruik kan sinaasappelolie huidallergie oproepen.

Combineren met:


Zoete sinaasappel olie kan goed gemengd worden met Cipres, Citroen, Den, Eucalyptus, Jeneverbes, Kaneel, Koriander, Nootmuskaat, Kruidnagel, Lavendel, Mirre, Neroli, Patchouli, Sandelhout, Scharlei en Ylang Ylang.

 

Wat kan je allemaal doen met sinaasappel etherische olie?


Tandvlees problemen, aften: 3 druppels in een glas gekookt water, goed mengen en hiermee dagelijks spoelen. niet doorslikken.

Slapeloosheid: een paar druppels op het hoofdkussen sprenkelen of in de slaapkamer in een aromalamp verdampen.

Spanningen: 3 druppels toevoegen aan een eetlepel amandel olie en hiermee het lichaam masseren.

Of 5 druppels sinaasappel en 5 druppels lavendel mengen met een beetje melk, een lepeltje honing of een eetlepel zeezout. Dit toevoegen aan een warm bad en 15 - 20 minuten baden.

Angsten: 2 druppels sinaasappel olie op een tissue of zakdoek sprenkelen of in een inhalator doen en meermaals per dag inhaleren.

Stress en vermoeidheid: 1 druppel sinaasappel, 2 druppels citroen, 1 druppel spearmint (of pepermunt) mengen met 1 eetlepel zeezout, een beetje melk, room of een lepeltje honing. Dit toevoegen aan een warm bad en 15 - 20 minuten baden.

 

Biologische zoete sinaasappel etherische olie vind je ook in de Aromalifestyle shop
Ella
Door

Ella

op 04 Oct 2018

Is er een verschil in eigenschappen tussen Zoete Sinaasappel en Wilde Sinaasappel?

Reactie plaatsen