Citroen etherische olie

Citroen etherische olie

Citroen etherische olie is een belangrijke olie die het lichaam helpt bij het afvoeren van afvalstoffen en daarnaast een krachtige bron is van vitamine C.

De zo belangrijke vitamine voor je weerstand.

Door zijn reinigende werking is citroen etherische olie ook erg geliefd in huishoudproducten.

De etherische olie wordt gewonnen door uitpersing van het buitenste gedeelte van de verse schil. 200 kilo citroenschillen leveren 1 kilo olie.

Gebruik van citroen etherische olie in de aromatherapie


De olie is stimulerend, verfrissend en desinfecterend, in de verdamper zorgen een paar druppels al voor een frisse, schone atmosfeer.

Citroen is een belangrijke etherische olie omdat hij zoveel positieve eigenschappen heeft. Het is één van de beste oliën bij griep en verkoudheid, zijn sterke antibacteriële en antivirale werking maakt hem tot een ideaal middel om de atmosfeer in bijv.een ziekenkamer te desinfecteren.

Citroenolie beschermt het lichaam tegen alle mogelijke infecties.

Citroen bevat 68 procent d-limonene, een krachtige anti-oxidant, het heeft een reinigende werking en bevat stoffen die onderzocht zijn op hun functies voor het immuunsysteem.

Citroen kan goed gecombineerd worden met basilicum, benzoe, bergamot, ceder, eucalyptus, jeneverbes, kamille, lavendel, mandarijn, neroli, niaouli,  patchouli, pepermunt, roos, sandelhout, sinaasappel (alle soorten), tijm, venkel, wierook, ylang ylang en zwarte peper. 

 

citroen etherische olie

 

Contra indicatie:


Citroen etherische olie is fototoxisch, oppassen bij gebruik in de zon. Citroen olie niet op de huid aanbrengen die binnen 12 uur blootgesteld wordt aan direct zon- of uv- licht. Dan kunnen pigmentvlekken ontstaan.

 

Tips voor gebruik van citroen etherische olie


 • Citroen etherische olie is heel goed bij de ondersteuning van spijsverteringsproblemen.  Het kan helpen bij brandend maagzuur, gasvorming, verstopping.
 • Het helpt bij keel infecties door de antibacteriële werking.
 • Helpt bij ontstoken tandvlees, gorgelen met citroenwater. Dit helpt ook bij mondgeurtjes.
 • In het huishouden kan citroenolie ook veelzijdig ingezet worden:
 • Met 1-2 druppels citroenolie kan men kauwgum, olie, vetvlekken, lijm en potloodvlekken van de meeste oppervlakken verwijderen.
 • Gebruik citroenolie i.p.v. citroensap of citroenessences om vis/zeevruchten, groenten, dranken en desserts op smaak te brengen.
 • Verminder of voorkomt eksterogen en eelt aan de voeten door iedere ochtend en avond je voeten te masseren met een eetlepel amandelolie met 3 druppels citroen etherische olie . Ook goed voor sterkere nagels.
 • Vul een kom met koud water, voeg 2-3 druppels citroenolie toe en laat hier je fruit even in liggen om de houdbaarheid te verlengen.
 • Doe een druppel citroenolie in de vaatwasser bij het begin van het programma voor een vlekkeloze vaat.
 • Doe 10-15 druppels in 5 liter tapijtreiniger om vlekken te verwijderen, het tapijt op te frissen en de kamer een frisse geur te geven.
 • onzuivere huid; (jeugd)puistjes, jeuk en wondjes; doe 3-6 druppels Citroen in een glas gekookt water en spoel hiermee 2 keer per dag de huid af.
 • acne, rosacea; 2 druppels citroen, 4 druppels helichrysum, 2 druppels lavendel, 1 druppel geranium en 1 druppel rozemarijn met 30 ml. sint janskruid maceraat mengen, met dit mengsel dagelijks de betroffen huid licht masseren.
 • Verlichting bij griep of verkoudheid: 2 druppels citroen, 2 druppels den en 2 druppels myrte toevoegen aan een eetlepel melk, grof zeezout of honing en dit toevoegen aan het badwater. Hierin 20 minuten baden. Dagelijks herhalen totdat de griep over is.
 • Insectenbeten: doe 2 druppels citroen op een wattenschijfje en dep hiermee de insectenbult.

Biologische citroen etherische olie vind je ook in de Aromalifestyle shop.
Peter
Door

Peter

op 01 Jan 2021

Een dikke schijf verse biologische citroen in je smoothie.

renee 🇮🇹 nieuwendijk hoek
Door

renee 🇮🇹 nieuwendijk hoek

op 19 Dec 2019

Kun je citroen olie ook n je drinkwater mengen?

Sandra
Door

Sandra

op 21 Oct 2020

Ik drink iedere morgen een glas water met 3 druppels citroen olie, goed voor het immuunsysteem en heel lekker

Wilma
Door

Wilma

op 24 Feb 2020

Water en olie mengen niet...blijft er dus op drijven, met evt. gevolgen van dien..voorzichtig mee zijn dus.

Annie Hendriks
Door

Annie Hendriks

op 26 Jan 2019

Citroën olie is ook een geweldige oplossing voor diegenen die wassen met wasnoten,voor de witte was, want die kan die de wasnoten wel es wat faal worden. De citroen olie maakt je witte was weer stralend wit.

Ilkse
Door

Ilkse

op 11 Jan 2018

Deze olie is dus inwendig te gebruiken?

Carryone
Door

Carryone

op 12 Jul 2019

Nooit onverdund !

Anna
Door

Anna

op 19 Aug 2018

Ben ik ook benieuwd naar! Kun je deze olie ook in water druppelen en opdrinken?

Reactie plaatsen