ylang ylang etherische olie

Ylang ylang etherische olie

Ylang Ylang etherische olie, afkomstig van de bloemen van de wilde Ylang Ylang-boom (Cananga odorata), wordt verkregen door middel van waterdampdestillatie. Oorspronkelijk afkomstig uit de Filippijnen, groeit deze boom nu voornamelijk op Madagaskar, Haiti, Sansibar, Sumatra en de Comoren. De naam "Ylang Ylang" betekent 'Bloem der Bloemen', vanwege de betoverende bloemengeur.

De etherische olie wordt gewonnen uit de gele bloemen, die de hoogste kwaliteit olie bevatten. Alleen de olie verkregen bij de eerste destillatie is van de beste kwaliteit, en hiervoor is een grote hoeveelheid bloemen nodig: ongeveer 50 kilogram bloemen voor slechts 1 kilogram etherische olie. De belangrijkste oogsttijd voor de bloemen is van februari tot mei.

De lichtgele, enigszins taaie Ylang Ylang olie heeft een heerlijk zoete bloemige geur, vergelijkbaar met die van Jasmijn en Hyacint. Deze olie heeft ontspannende, zinnenprikkelende en stimulerende eigenschappen.

Traditioneel wordt Ylang Ylang olie veel gebruikt in huidverzorging en de parfumindustrie. Het is een belangrijk ingrediënt in beroemde parfums, waaronder Chanel No. 5.

Naast de fysieke voordelen heeft Ylang Ylang essentiële olie ook een gunstige energetische werking. Het schenkt vertrouwen en geborgenheid, waardoor het zorgt voor een harmonieuze en rustige sfeer die de communicatie, het begrip en de samenwerking stimuleert. Mensen die voortdurend onder stress staan, kunnen baat hebben bij een ontspannend bad met Ylang Ylang olie.

Bovendien staat Ylang Ylang bekend om zijn algemene koortswerende eigenschappen en het vermogen om de weerstand tegen infecties te verhogen.
Combinatiemogelijkheden:

Als de zoete geur van Ylang Ylang iets te overweldigend is, kan deze olie worden gemengd met Bergamot of andere Citrus-oliën om de geur frisser te maken en tegelijkertijd de kalmerende eigenschappen te versterken.

Ylang Ylangolie kan uitstekend gecombineerd worden met Rozenhout, Jasmijn, Vetiver, Bergamot, Mimosa, Cassia, Roos en Tuberoos. Voor zinnelijke geuren kan het worden gemengd met Geranium, Scharlei, Sandelhout of Jasmijn.

Gebruik in het dagelijks leven:

  • Futloos en afbrekend haar: Voeg 3 druppels Ylang Ylang toe aan een milde, neutrale shampoo en was hiermee het haar twee keer per week.
  • Ontspannend bad: Meng 2 druppels Ylang Ylang, 2 druppels Jasmijn, 2 druppels Bergamot en 1 druppel Roos met 28 druppels solubol en voeg dit mengsel toe aan een warm bad.
  • Broze nagels: Meng 5 druppels Ylang Ylang in een eetlepel (15 ml.) jojoba olie en masseer dit mengsel in de nagels en het nagelbed voor het slapengaan.
  • Verdampen: 6 druppels Ylang Ylang in een vernevelaar helpen bij het verdrijven van een depressieve stemming.
  • Haarolie: Meng 50 gram kokosolie met 50 gram arganolie en voeg hieraan 6 druppels Ylang Ylang toe. Gebruik dit als haarverzorging bij broos en snel afbrekend haar.
  • Hartkloppingen: Voeg 6 druppels Ylang Ylang, 1 druppel Lavendel en 1 druppel Neroli toe aan 30 ml plantaardige olie en gebruik dit mengsel om de hartstreek in te smeren.

Wil je genieten van de voordelen van Ylang Ylang etherische olie? Dan kun je deze olie ook bestellen in de Aromalifestyle shop.

Monica
Door

Monica

op 09 Jul 2021

Kun je deze olie ook innemen?

MAJELLE
Door

MAJELLE

op 26 Feb 2022

neen!altijd opletten met etherische olien als je die inneemt ook altijd mengen met plantaardige olie!

Monica Can
Door

Monica Can

op 05 Apr 2022

Helemaal mee eens. Ylangylang is niet geschikt om in te nemen. En inderdaad de etherische olie die je wel in kunt nemen altijd verdunnen nooit puur innemen.

Reactie plaatsen