arrow_drop_up arrow_drop_down

Hoe werkt een aroma diffuser

Een aroma diffuser of etherische olie diffuser is een simpele en effectieve manier om een heerlijke geur aan je huis te geven.

Een diffuser is zeer geschikt voor het verdampen van essentiële oliën op een milieuvriendelijke manier.

Het is tevens een perfecte mini luchtbevochtiger. Het water in een diffuser wordt omgezet in stoom door middel van hoge frequente trillingen, waardoor een koude verneveling ontstaat. Hierdoor blijven de moleculen van de etherische olie in tact en heeft een diffuser ook een therapeutische werking.

Je kan een diffuser gebruiken om een warme, comfortable omgeving te creëren met geuren zoals lavendel en vanille. Of je kan de lucht reinigen en de energie verhogen met citroen en eucalyptus.

Op warme dagen werkt een mengsel van citroen en pepermunt zeer verfrissend.

Diffusers met etherische olie zijn ook uitermate geschikt om de lucht te desinfecteren bij ziektes en helpen ook symptomen van verkoudheid en griep te verminderen.

Brengt verlichting bij een verstopte neus, hoesten en keelpijn.

Hiervoor zijn etherische oliën zoals teatree, kruidnagel, eucalyptus, pepermunt en tijm heel geschikt.

Een aroma diffuser is een aanwinst voor je huis of praktijk.


De meeste aroma diffusers zien er ook nog mooi uit en zijn een aanwinst voor je huis.

In het algemeen zijn de aroma diffusers zoals hierboven beschreven met de koude nevel het meest effectief maar ook de meest prijzige variant. Echter als je goede kwaliteit etherische olie wilt verdampen is dit de beste manier om het meeste profijt van je olie te hebben.

 

hoe werkt een aroma diffuser

 

Aromalampen, geurstokjes en nog meer.

Er zijn ook nog andere manieren om je olie te verdampen zoals in elektrische aromalampen, op geurstenen en natuurlijk ook als potpourri.

Er zijn natuurlijk ook de bekende warmertjes met de waxinelichtjes maar eigenlijk worden die  veel te heet waardoor de olie sneller verbrand en je niets meer aan de geur en therapeutische eigenschappen hebt.

Als je een warmer met een waxinelichtje gebruikt zorg dan dat de afstand tussen het waxinelichtje en het bakje waar de olie in zit minstens 10 centimeter is. Dat scheelt al een hoop. Zoals bijvoorbeeld de Mahara lamp van Farfalla, die aan alle voorwaarden voldoet

Hier vind je nog een paar lekkere combinaties die je kan gebruiken voor je diffuser, elektrische aromalamp of potpourri.

Denk ook eens aan sojakaarsen of waxmelts voor een heerlijke geur in je huis.

Lees voor meer informatie over het juist gebruik van een aromadiffuser ook de aromadiffuser handleiding