Page content

Hoe werkt een aroma diffuser

Hoe werkt een aroma diffuser

Een aroma diffuser of etherische olie diffuser is een simpele en effectieve manier om een heerlijke geur aan je huis te geven.

Een diffuser is zeer geschikt voor het verdampen van essentiële oliën op een milieuvriendelijke manier.

Het is tevens een perfecte mini luchtbevochtiger. Het water in een diffuser wordt omgezet in stoom door middel van hoge frequente trillingen, waardoor een koude verneveling ontstaat. Hierdoor blijven de moleculen van de etherische olie in tact en heeft een diffuser ook een therapeutische werking.

Je kan een diffuser gebruiken om een warme, comfortable omgeving te creëren met geuren zoals lavendel en vanille. Of je kan de lucht reinigen en de energie verhogen met citroen en eucalyptus.

Op warme dagen werkt een mengsel van citroen en pepermunt zeer verfrissend.

Diffusers met etherische olie zijn ook uitermate geschikt om de lucht te desinfecteren bij ziektes en helpen ook symptomen van verkoudheid en griep te verminderen.

Brengt verlichting bij een verstopte neus, hoesten en keelpijn.

Hiervoor zijn etherische oliën zoals teatree, kruidnagel, eucalyptus, pepermunt en tijm heel geschikt.

Een aroma diffuser is een aanwinst voor je huis of praktijk.

De meeste aroma diffusers zien er ook nog mooi uit en zijn een aanwinst voor je huis.

In het algemeen zijn de aroma diffusers zoals hierboven beschreven met de koude nevel het meest effectief maar ook de meest prijzige variant. Echter als je goede kwaliteit etherische olie wilt verdampen is dit de beste manier om het meeste profijt van je olie te hebben.

 

hoe werkt een aroma diffuser

 

Aromalampen, geurstokjes en nog meer.

Er zijn ook nog andere manieren om je olie te verdampen zoals in elektrische aromalampen, op geurstenen en natuurlijk ook als potpourri.

Er zijn natuurlijk ook de bekende warmertjes met de waxinelichtjes maar eigenlijk worden die  veel te heet waardoor de olie sneller verbrand en je niets meer aan de geur en therapeutische eigenschappen hebt.

Als je een warmer met een waxinelichtje gebruikt zorg dan dat de afstand tussen het waxinelichtje en het bakje waar de olie in zit minstens 10 centimeter is. Dat scheelt al een hoop. Zoals bijvoorbeeld de Mahara lamp van Farfalla, die aan alle voorwaarden voldoet

Hier vind je nog een paar lekkere combinaties die je kan gebruiken voor je diffuser, elektrische aromalamp of potpourri.

Denk ook eens aan sojakaarsen of waxmelts voor een heerlijke geur in je huis.

Lees voor meer informatie over het juist gebruik van een aromadiffuser ook de aromadiffuser handleiding

Comment Section

4 reacties op “Hoe werkt een aroma diffuser


Door Kim Krook op 6 november 2018

Goedemiddag,
Ik heb eergisteren een aroma diffuser gekocht met een etherische olie sandalwood. Eindelijk 🙂 Nou hoorde ik van de webshop waar ik het gekocht had om een emulgator te gebruiken, omdat sandalwood erg dik is en niet goed mengt. Hebben jullie daar een tip voor? Is de aroma diffuser wel krachtig genoeg voor deze etherische olie?
De aroma diffuser heet “aroma diffuser tulp” en heeft 14 watt vermogen.

Alvast bedankt voor jullie reactie. Mag ook op mijn emailadres.


Door Sigrid op 24 augustus 2020

Mengen met jojoba olie ca 22 druppels op 10 ml olie. Dan is het nog sterk genoeg voor de diffuser. Dit is een 10% verdunning.


Door Erna op 7 januari 2019

Leuk artikel!
Ik vind het inderdaad super om een andere sfeer te creëren met elke keer een ander flesje olie die ik bij mistify.nl heb gekocht.


Door Abbey Oosterbos op 8 september 2020

Kan iemand mij vertellen of de aroma in je kleding trekt. Ik wil namelijk een aroma diffuser in mijn slaapkamer zetten maar deze loopt over in het wasgedeelte van het huis. Ik wil de geur van mijn diffuser niet in de schoongewassen kledij hebben. Dus iemand die deze vraag kan beantwoorden?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.