aroma diffuser composities

Maak je eigen aroma diffuser composities voor iedere gelegenheid!

Hier vind je enkele aroma diffuser recepten die je kan gebruiken om je huis te vullen met de heerlijke natuurlijke geuren van etherische olie.

Rustgevend en kalmerend of fris en energiek, gebruik de aroma diffuser etherische olie recepten om je humeur te verbeteren, je fitter te voelen en je leven te verrijken. We willen allemaal dat ons huis een veilige haven is in deze stressvolle tijden en dit is een prima manier om dat te bereiken!

Deze recepten doen meer dan alleen maar goed ruiken – ze werken ook therapeutisch.

Vernevelen is een prima manier om de olie in je lichaam te laten werken, je spieren te ontspannen, je zenuwen te kalmeren en je immuunsysteem een oppepper te geven.  En ook om bacteriën te doden. Hier lees je meer over aromatherapie..

 Als je de aroma diffuser recepten gebruikt in een aroma diffuser pas dan de hoeveelheid aan en verdun zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing van je diffuser. Je kan de verhouding van het recept aanhouden of maak er je eigen variatie op.

Laat je fantasie werken!

aroma diffuser composities

Een aantal aroma diffuser composities ter inspiratie:

Kruidige kaneel diffuser blend

Deze kruidige-aarde blend is perfect om een warme atmosfeer te krijgen in de koude maanden. Een warme comfortabele geur. En heeft ook nog een krachtige anti-bacteriële werking – perfect tegen verkoudheid. Als je het iets zoeter/bloemiger wilt kan je een druppel ylang ylang toevoegen.

Floral Lavendel diffuser blend

Deze ontspannende compostie ruikt als een veld met zomerbloemen. Heerlijk om te relaxen of om te verdampen in je slaapkamer voordat je gaat slapen voor een ontspannen nachtrust.

 • 8 -10 dr. lavendel etherische olie
 • 2 to 3 drops palmarosa etherische olie
 • 2 to 3 drops roos-geranium essential olie

Frisse munt diffuser blend

Koel en verfrissend, deze compositie is perfect voor warme zomeravonden. Citronella, pepermunt en citroengras houden ook de muggen op een afstand.

Deze compositie geeft ook focus en helderheid in je hoofd en maakt je energieker. Is dus ook ideaal bij studeren.

 • 4-6 dr. spearmint etherische olie
 • 3-5 dr. pepermunt etherische olie
 • 3-5 dr. palmarosa of citronella etherische olie
 • 1 dr citroengras etherische olie

Relaxing Woodsy diffuser blend

Een ontspannende warme geur met een vleugje zoet, perfect voor een rustige avond bij kaarslicht. Als je nog een druppel vetiver toevoegt krijgt de blend een rokerige ondertoon.

 • 4 dr. lavendel etherische olie
 • 2 dr. cederhout etherische olie
 • 2 dr. sinaasappel etherische olie
 • 1 dr. ylang ylang etherische olie
 • Optioneel: 1 dr. vetiver etherische olie

Sweet & Sensual diffuser blend

Kruidig en bloemig, deze sensuele blend met sandelhout is wat kostbaarder maar zeker de moeite waard. Een ontspannende en afrodiserende blend – meer hoef ik niet te zeggen!

 • 7 -10 dr. sandelhout etherische olie
 • 2 dr. vanille absolue etherische olie
 • 1 dr. jasmijn of ylang ylang etherische olie

Deze aroma diffuser composities zijn het begin, wordt creatief en maak je eigen heerlijke geurcreaties.

Wil je liever je composities kant en klaar kopen kijk dan eens in de Aromalifestyle shop bij onze heerlijke geurcomposities. Met inspirerende namen zoals Beschermengel, Ademvrij, Land van de Lach, Fresh, Geborgenheid en Elfenbos.

Biologische etherische olie vind je in de Aromalifestyle shop

Heb jij nog een fijne compositie dan kan je die hieronder graag met ons delen.

Marie
Door

Marie

op 23 Apr 2018

Ik vroeg me af of het veilig is om een elektrische geurverstuiver zelf te vullen met water en een aantal druppels etherische olie? Ik heb momenteel een geurverdamper van airwick maar ik houd niet van die felle chemische geuren. Op een aantal DIY websites las ik dat sommie mensen hun verdampers nadien zelf vullen met water (klein beetje melk als emulgator) en etherische olie. Ik wou dit zelf graag ook eens uittesten.

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 23 Apr 2018

Ik heb er zelf geen ervaring mee. Heb nog nooit een geurverdamper van Airwick e.d. gebruikt (omdat ze inderdaad zulke sterke chemische geuren hebben). Misschien zijn er andere lezers die hiermee ervaring hebben. Ik kan je helaas geen advies hierover geven.

Joyce
Door

Joyce

op 11 Dec 2019

HoiHoi,Ik ben net begonnen met het gebruiken van etherische oliën, Nu heb ik een aroma diffuser gekocht en vroeg mij af of je bovenstaande hoeveelheid druppels meteen in de diffuser doet of dat je dit eerst in een klein flesje doet en steeds een paar druppels in de diffuser doet?Groetjes Joyce

Jay
Door

Jay

op 22 Jan 2021

Weet je toevallig met wat je deze olie kan mixen voor een autoparfum? In england heet het reed diffuser base, maar in NL kan ik het nergens vinden. Hoop dat jij het weet. Mvg

Reactie plaatsen