6 etherische olie composities voor meer levensvreugde
Etherische olie composities
Monica Can
Etherische olie composities
4 min
0

6 etherische olie composities voor meer vreugde

4 min
0

We hebben het tegenwoordig allemaal druk en in ons veeleisende leven vergeten we soms om vreugde en ontspanning toe te laten. Gelukkig kunnen etherische oliën een krachtig hulpmiddel zijn om ons te helpen de vreugde in het leven te herontdekken en stress te verminderen.

In dit artikel deel ik zes unieke composities met  etherische oliën die je kunt gebruiken om meer vreugde en ontspanning in je dagelijkse routine te brengen. Of je nu een aromadiffuser wilt gebruiken of een roll-on wilt maken voor onderweg, deze composities zullen je helpen een positieve sfeer te creëren en je humeur te verbeteren. Het is echt de moeite waard om het een keer uit te proberen.

1. Blijdschap

 • 3 druppels Ylang Ylang
  Deze zoet geurende olie heeft kalmerende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van stress en angst.
 • 3 druppels Sinaasappel
  Sinaasappelolie staat bekend om zijn opwekkende eigenschappen en kan een gevoel van vreugde en optimisme bevorderen.
 • 2 druppels Pepermunt
  Pepermuntolie geeft een verfrissend gevoel en kan de geest opvrolijken.

2. Get Happy

 • 3 druppels Lavendel
  Lavendelolie staat bekend om zijn rustgevende eigenschappen en kan helpen ontspannen en negatieve emoties verminderen.
 • 3 druppels Citroen
  Citroenolie heeft een verkwikkende geur en kan de stemming verbeteren, energie geven en een gevoel van vreugde bevorderen.
 • 2 druppels Scharlei
  Scharleiolie kan helpen bij het verminderen van spanning en angst, en kan een gevoel van welzijn bevorderen.
3. No Worries

 • 3 druppels Lavendel
  Zie beschrijving bij 'Get Happy'.
 • 3 druppels Sinaasappel
  Zie beschrijving bij 'Blijdschap'
 • 2 druppels Vanille:
  Vanilleolie heeft een zoete en rustgevende geur die kan helpen bij het creëren van een ontspannen sfeer en een gevoel van comfort geven.

4. Vreugde

 • 2 druppels Sinaasappel
  Zie beschrijving bij 'Blijdschap'.
 • 2 druppels Citroen
  Zie beschrijving bij 'Get Happy'.
 • 2 druppels Limoen
  Limoenolie heeft een verfrissende geur en kan helpen bij het verlichten van stress en het stimuleren van een positieve stemming.
 • 2 druppels Mandarijn Rood
  Mandarijnolie heeft een kalmerende werking en kan helpen bij het verminderen van angst en spanning.

5. Stressvrij

 • 3 druppels Grapefruit
  Grapefruitolie heeft een verkwikkende en opbeurende geur die kan helpen bij het verminderen van stress en angst.
 • 3 druppels Bergamot
  Bergamotolie heeft kalmerende eigenschappen en kan helpen bij het bevorderen van ontspanning en het verminderen van negatieve emoties.
 • 2 druppels Wierook:
  Wierookolie heeft een aardse en rustgevende geur en kan helpen bij het creëren van een serene sfeer.

6. Relaxing Vibes

 • 3 druppels Rozemarijn:
  Rozemarijnolie heeft opwekkende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van mentale vermoeidheid en het bevorderen van helderheid.
 • 2 druppels Lavendel
  Zie beschrijving bij 'Get Happy'.
 • 2 druppels Sinaasappel
  Zie beschrijving bij 'No Worries'.
 • 1 druppel Pepermunt
  Zie beschrijving bij 'Blijdschap'.
Levensvreugde compositie

Heb je geen tijd om zelf je composities te maken of wil je niet alle etherische oliën aanschaffen dan kan ik je de  Levensvreugde compositie van Farfalla van harte aanbevelen.

De Levensvreugde compositie is een levendige blend van etherische oliën die een frisse, vrolijke, warme en licht zoete geur creëren, met een heerlijke bloemige noot.

Deze compositie is perfect voor momenten waarop je stemming wel een oppepper kan gebruiken, maar ook wanneer je je al vrolijk voelt en klaar bent om de hele wereld aan te kunnen.

De feestelijke geur van Levensvreugde bevat verschillende ingrediënten die samen een unieke en inspirerende ervaring bieden. De compositie omvat onder andere de volgende etherische oliën:

 • Bloedsinaasappel: Deze etherische olie heeft een verkwikkende en opwekkende geur. Het kan helpen om een positieve gemoedstoestand te bevorderen en een gevoel van vreugde en optimisme te creëren.
 • Bergamot: Bergamot etherische olie heeft een citrusachtige geur met delicate bloemige tonen. Het kan helpen om stress en spanning te verminderen en een gevoel van welzijn te bevorderen.
 • Juffertje in het Groen: Deze etherische olie staat bekend om zijn frisse, groene geur die doet denken aan een bloeiende tuin. Het kan helpen om een luchtige en vrolijke sfeer te creëren, en om de geest te verhelderen.
 • Rozengeranium: Rozengeranium etherische olie heeft een heerlijke bloemige geur met een vleugje kruidigheid. Het kan helpen om de stemming te verbeteren, stress te verminderen en een gevoel van harmonie te bevorderen.
 • Osmanthus: Deze etherische olie heeft een zoete, bloemige geur die een gevoel van vreugde en levenslust kan oproepen. Het kan helpen om de geest te verheffen en een gevoel van optimisme te stimuleren.
 • Scharlei: Scharlei etherische olie heeft een warme, kruidige geur die een gevoel van blijdschap en tevredenheid kan bevorderen. Het kan helpen om emoties in balans te brengen en een gevoel van positiviteit te versterken.

De Levensvreugde compositie is een feestelijke en inspirerende geur die je stemming kan verbeteren en een gevoel van vreugde en optimisme kan brengen. Of je nu een oppepper nodig hebt of al vol levensvreugde zit, deze compositie zal je zeker verwennen met zijn verfrissende en vrolijke aroma's

Gebruik

Met deze composities kun je gemakkelijk de gewenste sfeer creëren, waar je ook bent. Voeg gewoon de voorgestelde hoeveelheden etherische oliën toe aan een aromadiffuser met water of meng ze met jojoba-olie in een 10 ml glazen roll-on flesje voor onderweg. Nog een andere optie is om de druppels in een inhalator te doen en bij behoefte de geur te inhaleren. Dat is ook super fijn voor op het werk of op reis. Geniet van de heerlijke geuren en laat de vreugde in je leven stromen.

Kies een compositie die bij je past en ontdek hoe etherische oliën je kunnen helpen ontspannen, stress verminderen en meer vreugde in je dagelijkse leven brengen. Ga aan de slag en omarm de positieve veranderingen die deze natuurlijke geuren teweeg kunnen brengen.

Ik hoop dat dit artikel je helpt om meer vreugde in je leven te ervaren met behulp van etherische oliën.  Heb jij nog een fijne compositie voor meer vreugde of wil je nog iets weten? Laat het me hieronder weten bij de commentaren.

Reacties
Categorieën