diy anti vliegenspray
Groen leven/tuinieren
Monica Can
Groen leven/tuinieren
3 min
2

DIY Anti-vliegenspray

3 min
2

Bescherm je huis tegen vliegen op een natuurlijke manier! Met dit DIY anti-vliegen spray recept voor een veilige, betaalbare en lekker ruikende vliegenverdrijver.

 Nu het weer warmer weer is zijn er ook meer vliegen en is het de hoogste tijd om deze vliegen spray te maken!

Gebruik geen giftige spuitbussen die een fortuin kosten in de winkels. Kies in plaats daarvan voor een zelfgemaakte versie!

Mijn zelfgemaakte anti-vliegen spray recept is de perfecte oplossing. Het werkt als een afweermiddel in plaats van een vliegenverdelger en, als bonus, laat het je huis heerlijk ruiken!

Waarom een diy anti-vliegen spray gebruiken?

Ik gebruik voornamelijk een zelfgemaakte vliegen spray omdat het, naar mijn mening, net zo goed werkt als elke conventionele vliegen spray.

Ik ben niet zo dol op het feit dat commerciële  vliegen sprays veel sterke chemicaliën bevatten die vaak de luchtkwaliteit die je inademt beïnvloeden.

En, hoe raar het ook mag klinken, ik hou niet van het idee van dode vliegen in mijn huis! 😁 Ik ben dan bang dat mijn katten die vliegen misschien opeten en dan de gifstoffen binnenkrijgen van de commerciële vliegenspray.

En wat te denken van die lijmstrips waar de vliegen op blijven plakken en dan eigenlijk op een verschrikkelijke manier sterven.

Ik hou niet van vliegen in mijn huis, maar ik wil ook geen dieren onnodig laten lijden. Dus hou ik de vliegen veel liever weg  met deze spray als afschrikmiddel.
DIY anti-vliegen spray recept

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

 • Doe de alcohol in de spuitfles en voeg dan de etherische oliën toe aan de alcohol.
 • Voeg vervolgens het water toe
 • Bevestig de spuitdop en schud voorzichtig om alle ingrediënten grondig te mengen.
 • Spray in gebieden waar vliegen vaak komen, zoals de keuken, balkon- of tuindeur, patio en bij vuilnisbakken of langs vensterbanken. Besteed extra aandacht aan ingangen, ramen en andere toegangspunten waar vliegen binnen kunnen komen.
 • Breng de spray opnieuw aan indien nodig, vooral na het schoonmaken van het huis of als de geur begint te vervagen en je vliegen ziet binnenkomen.

Voordelen van een zelfgemaakte vliegen spray

 • Kosteneffectief: Door je eigen zelfgemaakte vliegen spray te maken, bespaar je geld vergeleken met een in de winkel gekocht alternatief.
 • Ingrediënten: Je weet uit de eerste hand welke ingrediënten je in de fles stopt wanneer je deze vliegen spray maakt!
 • Aanpasbaar: Je kunt deze spray zowel binnen als buiten gebruiken, bij BBQ's, tuinfeesten en terwijl je gasten ontvangt. De meeste mensen zullen geen probleem hebben met de lekkere geur van deze spray.

Waarom deze vliegen spray werkt

Het is de combinatie van de lemongrass met de rode ceder etherische olie.

Lemongrass is één van de best bekende natuurlijke insectenwerende middelen! Het is perfect voor dit recept omdat het een heerlijk citrusaroma heeft waar mensen van houden, maar vliegen haten.

Vliegen en muggen kunnen de geur niet verdragen. Sommigen geloven zelfs dat het hun receptoren verstoort, wat een andere theorie is waarom het ze op afstand houdt.

Rode ceder etherische olie is een andere uitstekende etherische olie voor het verdrijven van vliegen. Het heeft een sterke, houtachtige geur die vliegen en andere insecten op natuurlijke wijze weghoudt terwijl het je huis tegelijkertijd voorziet van een zalig verwarmend aroma.

Alternatieve oliën om te proberen

Alhoewel ik zelf met andere combinaties minder succes had als met bovenstaande combinatie, zijn er nog wel een paar andere etherische oliën die je zou kunnen gebruiken zoals: lavendel, pepermunt, citronella of citroen eucalyptus .

Het mooie is dat dit zo'n eenvoudig recept is, dus je zou verschillende batches kunnen maken met verschillende geuren en zien welke het beste voor jou werkt! Ik persoonlijk blijf nu bij mijn lemongrass-rode ceder variant.

Toepassingstips

Schud de fles  voor elk gebruik om de ingrediënten te mengen.

Voer altijd een test uit op een klein materiaaloppervlak voordat je het op grotere oppervlakken aanbrengt om ervoor te zorgen dat het geen schade of verkleuring veroorzaakt.

Wanneer je de spray op een oppervlak aanbrengt, spray dan lichtjes. Je wilt het gebied niet doordrenken - we willen de geur afgeven die vliegen op afstand houdt.

Besteed bijzondere aandacht aan gebieden waar vliegen samenkomen, zoals vuilnisbakken en in de keuken.

Breng de spray bij voorkeur aan in de vroege ochtend of late avond wanneer vliegen het meest actief zijn voor de beste resultaten.

Frequentie van toepassing

Als je de spray buiten gebruikt, breng het dan zo vaak aan als nodig is om de vliegen weg te houden! I

Gebruik het een of twee keer per dag voor binnengebruik of als je merkt dat de geur niet sterk genoeg is om vliegen nog weg te houden.

Veiligheidsoverwegingen

 • Houd de vliegen spray buiten bereik van kinderen en huisdieren.
 • Vermijd contact met de ogen. Zoek medische hulp bij accidenteel contact.
 • Niet innemen. Zoek medische hulp als de spray wordt ingeslikt.
 • Spray in een goed geventileerde ruimte
 • Voer een test uit op een klein oppervlak om je ervan te verzekeren dat het geen schade of vlekken veroorzaakt

 Als je dit recept hebt gemaakt zou ik het geweldig vinden als je hieronder een commentaar wilt achterlaten!  Ik ben heel benieuwd of de spray bij jou ook zo goed werkt.

Reacties
Categorieën