Pumpkin spice compositie en pumpkin spice latte recept
Etherische olie composities
Monica Can
Etherische olie composities
3 min
2

Pumpkin spice compositie en pumpkin spice latte recept

3 min
2

Deze pumpkin spice compositie zorgt voor een heerlijke warme atomosfeer die past bij de herfst. En je kunt er ook een lekkere, gezonde pumpkin spice latte mee maken.

Pumpkin spice (ofwel in het Nederlands pompoen kruiden) is een kruidenmix die je veel in Amerika en op Amerikaanse blogs tegenkomt. Het is eigenlijk net zoals wij hier onze speculaas kruiden hebben.

Als je gaat googelen op pumpkin spice etherische olie composities dan kom je enorm veel varianten tegen. Ik ben met meerdere varianten aan de slag gegaan en hier is een echt zeer lekkere pumpkin spice compositie uitgekomen die je kunt gebruiken in de diffuser of je kunt er ook een fijne roomspray mee maken.

De etherische oliën in deze compositie zorgen voor een warme, gezellige atomosfeer.

Pumpkin spice compositie

Je kunt deze compositie in kleinere hoeveelheden maken bijvoorbeeld direct in de diffuser of in een roomspray. Of je kunt in één keer een grotere hoeveelheid maken en die in een 10 ml. bruinglas flesje bewaren en dan heb je de compositie altijd bij de hand. Dit laatste heeft mijn persoonlijke voorkeur maar ik geef je hier alle mogelijkheden.

Pumpkin spice blend in 10 ml. flesje

Doe alle etherische olie in het flesje en dan even goed schudden en je compositie is klaar.

Nu kan je met je pumpkin spice compositie aan de slag.

pumpkin spice compositie

Pumpkin spice diffuser blend

Doe 7 druppels van de bovenstaande compositie in het water of gebruik deze hoeveelheid:

Pumpkin spice roomspray

20 ml alcohol van 90% of hoger (verkrijgbaar bij de drogist of in de Aromalifestyle shop)

gedestilleerd water

35 druppels van je pumkin spice compositie of:

Gebruiksaanwijzing

Neem een kleine spray flacon van 100 ml. vul die met 20 ml. (biologische) alcohol van 90 % of hoger  en doe hierin de  etherische olie. De etherische olie lost goed op in de alcohol en de alcohol zorgt er ook voor dat de spray niet bederft.  Maak je geen zorgen, de alcohol vervliegt als je de spray verstuift in de ruimte.

Vul dan het flesje verder aan met (gedestilleerd) water en klaar. Wel even schudden voor gebruik!

Pumpkin spice latte

Dit is eigenlijk wel mijn favoriete recept met deze pumpkin spice compositie. Een heerlijke latte met pumpkin spice kruiden. Wellicht ken je deze latte van Starbucks die de Pumpkin Spice Latte (ook wel afgekort als PSL) in de herfst ook in Nederland verkoopt. Een PSL staat voor herfst 🍂 🍁 , halloween 🎃 en gezelligheid.

Met deze etherische olie compositie maak je snel en makkelijk een gezonde PSL thuis.

Werkwijze:

Neem 50 ml. ahornsiroop (ik gebruik zelf bij voorkeur graad C, deze is wat voller van smaak  maar je kunt ook graad A nemen). De graad C ahorn siroop kan je onder meer bij Albert Heijn en Ekoplaza kopen.

Doe dit in een 5o ml. bruinglas flesje met een pipetdop. Voeg aan de ahornsiroop 2 druppels sinaasappel etherische olie, 2 druppels kaneel etherische olie, 1 druppel gember etherische olie, 1 druppel kruidnagel etherische olie en 1 druppel kardamom etherische olie toe (of 7 druppels van je kant en klare compositie). Nu even goed schudden en je PSL siroop is klaar.

Maak vervolgens een latte zoals je dit normaal ook doet (ik maak mijn latte bij voorkeur met rauwe melk maar je kunt ook andere (plantaardige) melk nemen) en voeg hier 10 druppels van de PSL siroop aan toe. Strooi een beetje cacao en kaneel op het melkschuim en je hebt een heerlijke, gezonde pumkin spice latte.

De PSL siroop is trouwens ook heel lekker in de vanille matcha latte.

Tip: vind je dit een fijne compositie dan kan je hem ook opschrijven in je etherische olie invulboek. In dit handige invulboek kun je al je favoriete composities voor je diffuser opschrijven, de samenstellingen voor de rollers die je maakt en je kunt er leuke recepten voor DIY’s in kwijt. Maak er zo een handig naslagwerk van, zodat je altijd je favoriete recepten en composities snel bij de hand hebt!

Reacties
Categorieën