Bloedcirculatie bodyolie, tegen koude handen en voeten

Bloedcirculatie bodyolie, tegen koude handen en voeten

Deze bloedcirculatie bodyolie helpt onder meer bij koude handen en voeten. Ze zorgt voor een betere doorbloeding.

Ben je een echte koukleum? Vaak last van koude handen en voeten? Vermoeide en onrustige benen? Dan ben je niet de enige en is er zeker genoeg aan te doen.

Ons bloed is het transportsysteem van de voedingsstoffen naar onze cellen.

Als de doorbloeding niet optimaal is in het lichaam dan kun je je voorstellen dat de weefsels onvoldoende voedingsstoffen en zuurstof krijgen en ondertussen ook nog blijven zitten met een teveel aan afvalstoffen en koolzuurgas.

Bij veel mensen in het westen is de doorbloeding erg slecht en dat komt omdat we eigenlijk veelal zittend leven. Het menselijk lichaam is gebouwd om te bewegen. Tijdens het bewegen stromen lichaamsvocht, bloed en lymfe door het lichaam waardoor alle weefsels van vers bloed worden voorzien.

Je bloedcirculatie heeft een aantal hulpsystemen die zorgen voor een optimale doorstroming van het bloed zoals de spierpomp, aderpomp en de adempomp. De hulppompsystemen kunnen alleen werken bij voldoende beweging.

Dit is ook een reden waarom slechte bloedcirculatie ook vaak voorkomt bij oudere mensen die zich niet meer zoveel bewegen.

Probeer om zo snel mogelijk een slechte doorbloeding in de benen aan te pakken.

Het is belangrijk de doorbloeding te stimuleren en te zorgen voor een toename van de elasticiteit van de aderen om terugzakken van het bloed te voorkomen.

Voorkomen is beter dan genezen en natuurlijk het liefst op een natuurlijke manier. Gelukkig is er genoeg wat we kunnen doen om de bloedsomloop te stimuleren en eventuele schade om te keren. Hieronder krijg je een aantal tips voor een goede bloedcirculatie en een recept voor een bloedcirculatie bodyolie.

 

Tips voor een betere bloedcirculatie:

  • Beweeg of wandel dagelijks een half uur
  • Niet met de benen over elkaar zitten
  • Als je achter de computer werkt neem dan regelmatig een korte pauze
  • Drink gemberthee
  • Eet regelmatig knoflook
  • Wisselbaden
  • Neem voetbad met epsom (bitter) zout en etherische olie (zie recept hieronder)
  • Masseer je benen met de bloedcirculatie bodyolie

 In het overzicht van plantaardige oliën kan je zien welke olie geschikt is voor jouw huidtype.

Er zijn een aantal etherische oliën die je bloedcirculatie kunnen ondersteunen:

Cypres, helichrysum (strobloem), grapefruitbasilicumylang ylang en rozemarijn.

Deze oliën kan je gebruiken om een goede body- of massageolie te maken die de bloedcirculatie ondersteunt.

Hieronder vind je een recept voor een goede bloedcirculatie bodyolie:

Verder heb je nodig een flesje of pot om de olie in te bewaren.

Persoonlijk gebruik ik graag een zeepdispenser voor de bodyolie omdat het dan makkelijk te doseren is. Of ik doe een deel in een 50 ml. roll on fles en breng de olie zo heel makkelijk aan.Voeg alle ingrediënten samen in het flesje, even goed schudden en klaar is je olie.

Zowel de druivenpitolie als de amandelolie hebben ook effect op de doorbloeding.

Mocht je niet van de kruidengeur van bovenstaande etherische olie compositie houden dan kan je ook een bodyolie maken met 5 druppels helichrysum, 5 druppels grapefruit en 5 druppels ylang ylang.

Of experimenteer zelf met de verschillende soorten onderling.

Heerlijk om te gebruiken na het douchen als je huid nog een beetje warm en vochtig is, dan wordt de olie goed opgenomen. Of als massagolie.

Je kan natuurlijk de oliesoorten aanpassen naar je huidtype en smaak.

*Let op: Rozemarijn etherische olie niet gebruiken tijdens de zwangerschap en bij hoge bloeddruk. Vervang de rozemarijn etherische olie dan door lavandin etherische olie.

Ook met Basilicum oppassen tijdens de zwangerschap. 

Voetenbad met epsomzout en etherische olie

Ook goed voor de doorbloeding is een voetbad met bitterzout (epsomzout) en etherische olie. Epsomzout bevat veel magnesium en bevordert ook de bloedsomloop.

Doe hiervoor 5 druppels van 1 van bovengenoemde etherische oliën (of een combinatie hiervan) in 50 gram epsomzout en los dit op in een voetenbad met warm water. En blijf hierin 15-20 minuten met je voeten zitten.

Plantaardige olie en etherische olie voor je bloedcirculatie bodyolie vind je ook in de Aromalifestyle shop.

laura de wilde
Door

laura de wilde

op 24 Jun 2018

goedenmiddag. in ander artikelen heb ik vaak gelezen dat Rozemarijn juist goed is bij hoge bloeddruk en dat het ook het verharden van de vaten aanpakt. Mag ik vragen waarom u het niet aanraadt?

baten ingrid
Door

baten ingrid

op 22 Aug 2021

kan hier op geantwoord worden? dit is wel een belangrijke vraag. aub antwoord eens wat meer op de vragen?

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 06 Sep 2021

Rozemarijn etherische olie is stimulerend en wordt in het algemeen afgeraden bij hoge bloeddruk. Maar etherische olie bij medische klachten is zeer persoonlijk en kan je alleen in samenspraak met een ervaren aromatherapeut afstemmen. Bij sommige mensen zou het dus wellicht geen probleem zijn.De algemene veiligheidsregel is dat rozemarijn etherische olie wordt afgeraden bij een hoge bloeddruk. Ik ben echter wel benieuwd naar de artikelen waarin wordt aangeraden om rozemarijn te gebruiken bij hoge bloeddruk want ik kan ze niet vinden.

Philma van Eck
Door

Philma van Eck

op 23 Nov 2020

kun je hier kiezen uit de 3 verschillende oliën of moet ik ze alle drie gebruiken ?

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 24 Nov 2020

De oliën horen alle drie in het recept. Ze vullen elkaar aan en versterken de werking. Dus alle drie gebruiken.

Carleer
Door

Carleer

op 11 Oct 2022

Hallo Monica, Ik heb nog duindoornolie staan waarvan de datum vervallen is, kan die nog in iets gebruikt worden aub! Dank voor een feedback! Christina Carleer

Monica Can
Door

Monica Can

op 26 Oct 2022

Als de olie er nog goed uitziet en goed ruikt (dus niet ranzig) dan kan je hem zeker nog gebruiken. De datum is een tenminste houdbaar tot datum en de producten zijn bijna altijd langer te gebruiken als ze koel en donker bewaard zijn.

Reactie plaatsen