5 x etherische olie voor je geheugen
Gezondheid
Monica Can
Gezondheid
2 min
3

5 x etherische olie voor het geheugen, concentratie en meer.

2 min
3

Heb je last van concentratieproblemen? Je bent niet alleen en het is ook niet zo vreemd. Concentratie in een wereld met zaken die constant onze aandacht vragen is iets dat een behoorlijke inspanning vereist.

Geen probleem, er is een natuurlijke manier om je concentratie en geheugen te verbeteren. Sommige etherische oliën zijn namelijk bijzonder effectief voor je geheugen. Onderstaand 5 etherische oliën waar we onze hersenen/geheugen een groot plezier mee doen.

5 x etherische olie voor het geheugen


1. Rozemarijn etherische olie

Aan top van dit lijstje staat rozemarijn etherische olie. Deze etherische olie werkt als een effectieve cognitieve stimulans en helpt het geheugen en de mentale focus te verbeteren. Een van de belangrijkste componenten die rozemarijn etherische olie bevat is 1,8-Cineol, waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat het de geheugencapaciteit verbetert. Deze etherische olie werkt ook goed in het stimuleren van hersengolven en kan helpen de neurodegeneratieve ziekten, zoals Alzheimer, te vertragen.

2. Kaneel etherische olie

Kaneel etherische olie kan helpen bij het bestrijden van mentale vermoeidheid en het verbeteren van de hersenfunctie gerelateerd aan werkgeheugen, visuele motorischesnelheid, virtueel herkenningsgeheugen en aandacht. Bovendien helpt het om hersenplakken af te breken en ontstekingen te verminderen die tot geheugenproblemen kunnen leiden. Tegelijkertijd kan ook kaneel etherische olie effectief zijn bij het voorkomen/vertragen van de symptomen van de ziekte van Alzheimer.

3. Lavendel etherische olie

Lavendel etherische olie heeft verzachtende en ontspannende eigenschappen die helpen om je zenuwstelsel in een para sympathische staat van rust te brengen. Dit kalmerende effect verlicht nerveuze spanning en depressie. Bovendien geeft het een impuls aan cognitieve vaardigheden.

4. Citroen etherische olie

Deze sterk ruikende etherische olie is zeer gunstig voor de gezondheid van de hersenen. De sterke citroengeur  bevordert de concentratie en kalmeert de geest wanneer je angstig, boos of vermoeid voelt. Door haar opwekkende geur kan citroen etherische olie zelfs helpen stress te verminderen.

5. Pepermunt etherische olie

Pepermunt etherische olie stimuleert de geest om het geheugen, concentratie, focus en mentale prestaties te ondersteunen. Bovendien heeft het een rustgevend en verfrissend effect dat ontspanning en helder denken bevordert. De geur van deze etherische olie stimuleert ook de gebieden in de hersenen die verantwoordelijk zijn voor alertheid.

Leer graag etherische olie compositie

De leer graag compositie van Farfalla is een zeer verfrissende en vitaliserende compositie die het geheugen stimuleert. Bevat eterische oliën van diverse citrusvruchten, zilverspar en meer.

Zorgt voor een frisse atmosfeer en heeft een verhelderende werking.op de geest. Bevordert de concentratie en is ideaal voor studie en voorbereidingen op examens. Zorgt ook voor focus en vastberadenheid.

Etherische olie voor je geheugen gebruiken

De beste manier om de etherische olie voor je geheugen te gebruiken is door middel van inhalatie. Dit kan je doen door de etherische olie in een inhalator te doen en de olie regelmatig te inhaleren. Met bovenstaande oliën kan je ook fijne combinaties maken. Ze zijn namelijk prima onderling te combineren.

Andere mogelijkheden zijn een aromadiffuser of een geursteen.

Geurstenen zijn erg geschikt om ’s nachts op je nachtkastje te zetten en zo tijdens je slaap ook nog van de voordelen van de etherische olie te genieten.

Alle biologische etherische olie en overige benodigdheden vind je ook in de Aromalifestyle shop.


Reacties
Categorieën