Zalf tegen luieruitslag, verzachtend en verzorgend

Zalf tegen luieruitslag, verzachtend en verzorgend

Regelmatig krijg ik het verzoek voor een natuurlijke zalf tegen luieruitslag.  Dus vandaag een simpel en natuurlijk recept.

Elke baby die luiers draagt krijgt wel eens last van luieruitslag.  Misschien ziet het er nogal onschuldig uit, maar luieruitslag kan voor je baby heel vervelend zijn.

Voorkomen en genezen is daarom erg belangrijk.

Als je voor jezelf natuurlijke recepten maakt dan wil je logischerwijze ook het beste voor je baby.  Deze zalf is ook heerlijk als je zelf een ruwe huid hebt of last hebt van eczeem dus niet alleen voor de billetjes van je baby.

Op de internetsite van Little House Living vond ik onderstaand recept en als je naar de ingrediënten kijkt van deze zalf dan kan het alleen maar goed zijn voor je kleintje.

Shea boter stimuleert de genezing van wonden. Het vermindert irritaties en maakt de huid zacht en glad. Ook beschermt het de huid tegen uitdrogen.

Kokosolie heeft vele antibacteriële eigenschappen en bevat veel vitaminen en mineralen,

Bijenwas is een natuurlijk conserveringsmiddel en zeer goed voor de huid.

Eventueel kan je nog wat lavendel etherische olie toevoegen voor de verzachtende eigenschappen en het herstel van de huid.

zalf tegen luieruitslag

Ingrediënten voor je zalf tegen luieruitslag

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten behalve de lavendel etherische olie in een glazen maatbeker of  kom en zet die in een pan met warm water op een laag vuurtje om te smelten (au bain marie)

Af en toe even doorroeren totdat alles gesmolten is. Dan nog een keer goed roeren en het geheel van het vuur afhalen. Dan eventueel de lavendel etherische olie toevoegen en nogmaals goed roeren.

Het geheel in een met kokend water schoongemaakt en ontsmet glazen potje gieten en af laten koelen.

Het is belangrijk om bij luieruitslag de billetjes droog te houden en veel te luchten. Verschoon je kindje daarom vaak. Vooral een poepluier dient zo snel mogelijk verwisseld te worden. Maak de billetjes van je kindje bij elke verschoning schoon met lauwwarm water. Gebruik hierbij geen zeep. Dep de huid goed droog. Gebruik daarna de verzorgende en beschermende zalf tegen luieruitslag.

Een andere simpele tip die erg goed schijnt te werken bij luieruitslag is om maizena te gebruiken als gezond alternatief voor babypoeder.

Doe de maizena in een poederstrooier om het makkelijker te verdelen. Of je kunt ook je eigen babypoeder maken.

Alles wat je nodig hebt voor je luierzalf vind je ook in de Aromalifestyle shop.

Greet Vanlaer
Door

Greet Vanlaer

op 20 Feb 2019

superzacht. Gebruikt voor de schiferende huid op het heel erg gevoelige been van mijn man. Werkte. Bedankt Monica voor dit fijne recept.

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 21 Feb 2019

Graag gedaan Greet, fijn om te lezen dat het recept zo goed werkt bij je man.

Michelle
Door

Michelle

op 24 Sep 2019

Kan ik dit ook maken zonder bijenwas? Ik wil het graag zonder dierlijke producten maken. Heb je tips voor me voor hoe ik dit zou kunnen doen?

Kimberley
Door

Kimberley

op 16 Sep 2020

Hi!Heerlijk product, maar hoelang kan ik dit bewaren?Dank je wel!

Edima
Door

Edima

op 18 Nov 2022

ik eb het recept verdeeld over 3 potjes, na het uitharden zag ik bij het 3e potje de vloeibare glycerine zitten. Hoe kan het dat de glycerine niet goed mengt met de rest? Ik heb exact het recept gevolgd.Groetjes

Reactie plaatsen