Kinderen
Monica Can
Kinderen
1 min
5

Zalf tegen luieruitslag, verzachtend en verzorgend

1 min
5

Regelmatig krijg ik het verzoek voor een natuurlijke zalf tegen luieruitslag.  Dus vandaag een simpel en natuurlijk recept.

Elke baby die luiers draagt krijgt wel eens last van luieruitslag.  Misschien ziet het er nogal onschuldig uit, maar luieruitslag kan voor je baby heel vervelend zijn.

Voorkomen en genezen is daarom erg belangrijk.

Als je voor jezelf natuurlijke recepten maakt dan wil je logischerwijze ook het beste voor je baby.  Deze zalf is ook heerlijk als je zelf een ruwe huid hebt of last hebt van eczeem dus niet alleen voor de billetjes van je baby.

Op de internetsite van Little House Living vond ik onderstaand recept en als je naar de ingrediënten kijkt van deze zalf dan kan het alleen maar goed zijn voor je kleintje.

Bijenwas is een natuurlijk conserveringsmiddel en zeer goed voor de huid.

Eventueel kan je nog wat lavendel etherische olie toevoegen voor de verzachtende eigenschappen en het herstel van de huid.

 

zalf tegen luieruitslag

 

Ingrediënten voor je zalf tegen luieruitslag

 

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten behalve de lavendel etherische olie in een glazen maatbeker of  kom en zet die in een pan met warm water op een laag vuurtje om te smelten (au bain marie)

Af en toe even doorroeren totdat alles gesmolten is. Dan nog een keer goed roeren en het geheel van het vuur afhalen. Dan eventueel de lavendel etherische olie toevoegen en nogmaals goed roeren.

Het geheel in een met kokend water schoongemaakt en ontsmet glazen potje gieten en af laten koelen.

Het is belangrijk om bij luieruitslag de billetjes droog te houden en veel te luchten. Verschoon je kindje daarom vaak. Vooral een poepluier dient zo snel mogelijk verwisseld te worden. Maak de billetjes van je kindje bij elke verschoning schoon met lauwwarm water. Gebruik hierbij geen zeep. Dep de huid goed droog. Gebruik daarna de verzorgende en beschermende zalf tegen luieruitslag.

 

Een andere simpele tip die erg goed schijnt te werken bij luieruitslag is om maizena te gebruiken als gezond alternatief voor babypoeder.

Doe de maizena in een poederstrooier om het makkelijker te verdelen. Of je kunt ook je eigen babypoeder maken.

 

Alles wat je nodig hebt voor je luierzalf vind je ook in de Aromalifestyle shop.

Reacties
Categorieën