Lavendel stofdoekjes, milieuvriendelijk schoonmaken
Schoonmaak recepten
Monica Can
Schoonmaak recepten
2 min
2

Lavendel stofdoekjes, milieuvriendelijk schoonmaken

2 min
2

Dit idee voor lavendel stofdoekjes komt uit een engelstalig boek ‘The Complete Illustrated Book of Herbs’ en ik vond het zo’n goed en simpel idee dat ik het meteen uit wilde proberen.

Het werkt perfect. Je hebt geen meubelspray of glasspray meer nodig, alleen maar een lavendel stofdoekje. Het is zacht voor je meubels en ze zijn ook nog eens makkelijk om te maken.

lavendel stofdoekjes

Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig:

  • Een oud katoenen t-shirt
  • Olijfolie
  • Water
  • Lavendel etherische olie.

Ik persoonlijk gebruik graag lavendel etherische olie voor mijn schoonmaakproducten omdat het mijn huis een heerlijke geur geeft en rustgevend werkt.

Maar als je niet van lavendel houdt kan je natuurlijk ook een andere geur nemen zoals bijvoorbeeld citroen of sinaasappel etherische olie. Je kunt de geur helemaal aanpassen aan je eigen smaak.

Hoe maak je lavendel stofdoekjes?

Knip het t-shirt in vierkante stukken.

Vul een maatbeker met 250 ml. water en  los een 5 druppels etherische olie op in 2 eetlepels olijfolie, voeg de olijfolie bij het water, roer goed door en laat hierin de t-shirts weken en meng het geheel goed zodat de olie zich gelijkmatig in alle stukken stof verdeeld.

Hang de doekjes op om te drogen.

Gebruiksaanwijzing

Als de doekjes droog zijn bewaar ze dan in een glazen afsluitbare pot en eventueel kan je nog een paar druppels etherische olie toevoegen.

Om af te stoffen neem je een doekje uit de pot en kan je stoffen. Doordat de doekjes heel licht vet zijn door de olijfolie trekken ze het stof makkelijk aan en houden ze het vast.

Na gebruik kan je het doekje in de wasmachine wassen en als alle doekjes gebruikt zijn kan je ze weer opnieuw gebruiken om een nieuwe lading stofdoekjes te maken.

Dit is echt milieuvriendelijk schoonmaken.

Wil je alle recepten op een rijtje en nog veel meer tips? 


Dan is de online  natuurlijk huishouden workshop ook iets voor jou. 

Reacties
Categorieën