Kruidenmixen-tincturen
Monica Can
Kruidenmixen-tincturen
1 min
0

Instant pesto mix, voor lekkere pesto a la minute

1 min
0

Met deze instant pesto mix kan je altijd binnen een paar minuten een verse pesto maken. Ideaal om een potje op voorraad te hebben. Je hebt alleen een paar eetlepels mix en wat olijfolie nodig om snel een heerlijke pesto te maken. Voor door de pasta, op brood of bij de borrel voor onverwacht bezoek.

Zelf ben ik gek op pesto maar ik ben de enige bij ons thuis dus als ik een potje pesto openmaak dan moet ik er altijd voor zorgen dat het binnen een week op is en dat is vaak toch te veel.  Daarom heb ik ook altijd een paar kleine potjes van mijn zelfgemaakte spinazie pesto in de vriezer, die zijn niet zo groot en komen makkelijk op. Maar soms heb ik zin in pesto en staat de spinazie pesto nog in de vriezer. En dan is dit instant pesto poeder de ideale oplossing. Het is niet alleen heel makkelijk maar ook nog eens super lekker.

instant pesto mix

Benodigdheden voor je instant pesto mix

200 gram amandelen (je kunt ook cashewnoten of walnoten gebruiken)

100 gram gedroogde tomaten (niet de in olie ingelegde maar de gewone droge, je kunt ook tomaten zelf drogen in een dehydrator of oven)

1 eetlepel knoflookpoeder

1/2 eetlepel peperkorrels

2 theelepels gedroogde tijm

5 theelepels gedroogde oregano

5 theelepels gedroogde basilicum

Recept

Ik heb deze mix in de Thermomix gemaakt, dit gaat super snel en makkelijk door de sterke motor van de Thermomix. Maar als je een andere sterke keukenmachine hebt waarmee je noten kunt fijnmalen werkt het ook.

Heb je geen heel sterke blender of keukenmachine dan kan je ook amandelmeel nemen ipv hele amandelen en gemalen peper ipv peperkorrels.

In de Thermomix is het simpel: doe alles in de mengbeker en 20 seconden op stand 10 en je instant pesto mix is klaar.

Bewaar je mix in goed afgesloten potjes op een koele, donkere plaats.

Voor iedere andere keukenmachine/blender: zo lang mixen totdat alles mooi fijn gemalen is.

Gebruik

Om pesto te maken doe je een paar eetlepels in een schaaltje en mengt dit met olijfolie totdat je een mooie pesto hebt.

En dan genieten maar!

Ook leuk om een potje cadeau te geven, met een mooi lint klein kaartje eraan hangen met de gebruiksaanwijzing en je bent klaar.

Reacties
Categorieën