Talkvrije babypoeder, werkt jeukstillend en verkoelend
Lichaamsverzorging
Monica Can
Lichaamsverzorging
2 min
6

Talkvrije babypoeder, werkt jeukstillend en verkoelend

2 min
6

Dit talkvrije babypoeder maak je zelf met maiszetmeel, gedroogde bloemen en lavendel etherische olie.

Het talkvrije babypoeder is net als talkpoeder een middel waarmee je vochtige en broeierige plekken op de huid direct kan laten verkoelen. Het heeft een goede invloed op een geïrriteerde huid omdat het een beetje vettig aanvoelt en jeukstillend werkt.
Waarom talkvrij?

Babypoeder bestaat uit talkpoeder en dit wordt gemaakt van talk. Talk is in principe een natuurproduct en komt uit de aardkorst. Maar het kan zijn dat bepaalde delen talk verontreinigd zijn met asbest. En asbest is kankerverwekkend.

Aangezien talkpoeder tijdens het gebruik nogal kan stuiven kan je het gemakkelijk inademen.

Inhalatie van talkpoeder kan dus mogelijk op de lange duur voor problemen zorgen.

De talk komt dan als een soort fijnstof in je longen terecht. Dit kan zorgen voor kleine ontstekingen in je luchtwegen.  Het is echter beter om dit te voorkomen en dat kan je makkelijk doen door je babypoeder zelf talkvrij te maken.

talkvrije babypoeder

Wat heb je nodig

Je begint met de gedroogde bloemblaadjes tot een heel fijn poeder te malen, dit lukt het beste in een koffiemolen, blender of keukenmachine. Je kunt het ook met een vijzel proberen maar dan ben je wel even bezig voordat het poeder fijn genoeg is.

Meng nu het lavendelpoeder, goudsbloempoeder en rozenblaadjes poeder door elkaar. Voeg hier de druppels lavendel etherische olie toe en mix dit goed door.

Voeg daarna de kaolin klei en het maiszetmeel toe en meng alles goed door elkaar. Het makkelijkste gaat dit als je het in een glazen pot doet, een deksel erop en schudden maar.

Je kunt het babypoeder nu in een poederstrooier doen of in een glazen (weck) pot bewaren en met een poederdons of kwast aanbrengen op de huid.

 


Waarvoor kan je het talkvrije babypoeder gebruiken

  • Het bekendste is natuurlijk het gebruik bij de billetjes van de baby om roodheid en luieruitslag tegen te gaan.
  • Ook irritaties van de huid na het scheren van de bikinilijn, oksels en benen kun je aanpakken met dit babypoeder. Het geeft snel verkoeling op de huid.
  • Je kunt blaren voorkomen door wat poeder op je voeten te doen voordat je gaat wandelen. Vooral wanneer je nieuwe schoenen wilt inlopen kan dit heel handig zijn. Het inpoederen van  nieuwe schoenen helpt ook.
  • Bij waterpokken kan dit poeder de jeuk stillen. Zo kan je krabben verminderen en blijven er minder littekens over.
  • Talkpoeder werkt perfect bij zweetvoeten. Bestrooi de voeten ’s ochtends en ’s avonds met talkpoeder en doe vooral ook nog wat talkpoeder in je schoenen. Het absorbeert enigszins de geur en geeft een verfrissende werking.
  • Heb je last van vet haar? Door wat talkpoeder op je handen te strooien en daarmee je haren en de hoofdhuid te “wassen” kun je veel vettigheid absorberen. Borstel hierna je haar goed uit.
  • En dit poeder is ook heel geschikt als een luxe bodypoeder door de subtiele geur. Na het douchen en insmeren met bodylotion een beetje poeder op een grote kwast of poederdons en daarmee je lichaam poederen voor een luxe gevoel en een babyzachte huid.

Alles voor je talkvrije babypoeder vind je in de Aromalifestyle shop

Reacties
Categorieën