Whipped sheabutter, een lichte, romige bodybutter

Whipped sheabutter is sheaboter die opgeklopt is en waar een andere vloeibare plantaardige olie aan toegevoegd is. Zo krijg je een lichte, romige en verzorgende body butter met enkel natuurlijke ingrediënten! Door het maiszetmeel trekt de sheabutter snel in de huid.
Benodigdheden voor je whipped sheabutter:
Aan de slag met de whipped sheabutter:

Verwarm je sheaboter en plantaardige olie au bain marie (in een bakje of glazen maatbeker in een pan met warm water) totdat de sheaboter helemaal gesmolten is.  Roer het geheel even goed door en het het dan 15-30 minuten in de vriezer  tot het een beetje opgesteven is. Nu kan je ook de etherische olie toevoegen.

Begin nu je mengsel op te kloppen met een mixer en voeg een theelepel maïzena toe. Je zal merken dat het mengsel witter wordt en vergroot van volume.

 

Wanneer de textuur op slagroom lijkt en ook zo voelt, is het klaar. Spatel je whipped sheabutter in een goed afsluitbare pot, die voor die tijd goed schoon hebt gemaakt en ontsmet met kokend water. En zet de pot dan nog even een uurtje in koelkast. Zo voorkom je korreltjes in je whipped sheauboter.

Klaar is je heerlijke lotion die snel intrekt en je huid voorziet van natuurlijke voedingsstoffen en beschermt tegen uitdrogen. Deze whipped sheabutter is ook zeer geschikt voor de droge huid.

Geurcombinaties voor je whipped sheabutter:

Frisse Citrus

Sweet Lavendel

Sweet kiss

Gebruik

Masseer de whipped sheaboter na het douchen of baden in de licht vochtige huid. De werkstoffen worden zo extra goed opgenomen.

Alle benodigdheden vind je in de Aromalifestyle shop.

Stefanie
Door

Stefanie

op 15 Sep 2017

Lavendel is toch fototoxisch? Ik wou het een tijdje geleden gebruiken in een bodybutter en toen las ik dat. Of is dat alleen bij puur gebruik?

Monica-Can
Tjarda
Door

Tjarda

op 06 Oct 2017

Hoe lang is deze crème houdbaar?

Monica-Can
Fabienne
Door

Fabienne

op 04 Jan 2018

Super product. Heel goed voedend en oogt zo "professioneel" in de pot. Ik koos voor de frisse citrus geurcombinatie. Ik heb geleerd dat ylang ylang niet geheel mijn geur is, dus volgende keer experimenteer ik met de geur.

Angela
Door

Angela

op 25 Apr 2018

Kan je ook een andere plantaardige olie gebruiken?

Annet Wilke
Door

Annet Wilke

op 01 Aug 2018

Kan ik de maizena weglaten of heeft deze een functie? Vervangen door arrowrootpoeder misschien?

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 01 Aug 2018

De maizena zorgt ervoor de de bodybutter beter opgenomen wordt door de huid maar dat kan ook met arrowrootpoeder.

Jennifer
Door

Jennifer

op 31 Aug 2018

Kan hier squalaan voor gebruikt worden ook?

Jose Struijk
Door

Jose Struijk

op 13 May 2020

Gebruik een thermometer om te zien hoe warm de butter is voor je de etherische olie toevoegt. Etherische oliën zijn zeer gevoelig voor hoge temperaturen. Je moet ze niet boven de 30˚C verwarmen, want dan verliezen ze hun werking en er kunnen zelfs schadelijke stoffen vrij komen.

Reactie plaatsen