Whipped sheabutter, een lichte, romige bodybutter

Whipped sheabutter, een lichte, romige bodybutter

Whipped sheabutter is sheaboter die opgeklopt is en waar een andere vloeibare plantaardige olie aan toegevoegd is. Zo krijg je een lichte, romige en verzorgende body butter met enkel natuurlijke ingrediënten! Door de maizena trekt de sheabutter snel in de huid.

Benodigdheden:

  • 100 gram sheaboter
  • 50 gram plantaardige olie  zoals amandelolie, abrikozenpit olie of macadamianootolie.
  • Etherische olie naar keuze (zie hieronder)
  • 1 1/2 theelepel maïzena
  • glazen pot
  • handmixer of staafmixer
whipped sheabutter

Aan de slag met de whipped sheabutter:

Verwarm je sheaboter au bain marie (in een bakje of glazen maatbeker in een pan met warm water) tot hij gesmolten is. Voorzichtig, niet te heet laten worden. Wanneer shea boter te warm wordt krijg je korreltjes als de boter weer hard wordt. Voeg nu je vloeibare olie en de etherische olie toe en roer het geheel goed door. Nu kan je het geheel best 5-10 minuten in de koelkast zetten tot het een klein beetje opgesteven is. Begin nu je mengsel op te kloppen met een mixer en voeg een theelepel maïzena toe. Je zal merken dat het mengsel witter wordt en vergroot van volume. Je kan best telkens even goed mixen en het geheel dan 5 minuten in de koelkast zetten.     Wanneer de textuur op slagroom lijkt en ook zo voelt, is het klaar. Spatel je whipped sheabutter in een goed afsluitbare pot, die voor die tijd goed schoon hebt gemaakt en ontsmet met kokend water.  Klaar is je heerlijke lotion die snel intrekt en je huid voorziet van natuurlijke voedingsstoffen en beschermt tegen uitdrogen. Deze whipped sheabutter is ook zeer geschikt voor de droge huid.

Geurcombinaties voor de whipped sheabutter:

Frisse Citrus 4 dr. grapefruit, 4 dr. sinaasappel en 4 dr. bergamot, 4 dr.ylang ylang. Sweet Lavendel 6 dr.  lavendel, 6 dr.  sinaasappel, 2 druppels  ylangylang. Sweet kiss 8 dr. grapefruit, 4 druppels ylangylang, 2 druppels eucalyptus   Ik heb voor een lichtroze kleur gekozen door de plantaardige olie even te laten trekken met een beetje alkanetwortel, dit is een natuurlijke kleurstof die zijn kleur afgeeft aan olie. Deze roze kleur past goed bij mijn geur want ik heb gekozen voor de combinatie Sweet Kiss. Dit is natuurlijk optioneel en voegt in principe niks extra toe aan je whipped body butter maar het staat gewoon leuk en het oog wil ook wat tenslotte. Alle benodigdheden vind je in de Aromalifestyle shop.
Stefanie
Door

Stefanie

op 15 Sep 2017

Lavendel is toch fototoxisch? Ik wou het een tijdje geleden gebruiken in een bodybutter en toen las ik dat. Of is dat alleen bij puur gebruik?

Monica-Can
Tjarda
Door

Tjarda

op 06 Oct 2017

Hoe lang is deze crème houdbaar?

Monica-Can
Fabienne
Door

Fabienne

op 04 Jan 2018

Super product. Heel goed voedend en oogt zo "professioneel" in de pot. Ik koos voor de frisse citrus geurcombinatie. Ik heb geleerd dat ylang ylang niet geheel mijn geur is, dus volgende keer experimenteer ik met de geur.

Angela
Door

Angela

op 25 Apr 2018

Kan je ook een andere plantaardige olie gebruiken?

Annet Wilke
Door

Annet Wilke

op 01 Aug 2018

Kan ik de maizena weglaten of heeft deze een functie? Vervangen door arrowrootpoeder misschien?

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 01 Aug 2018

De maizena zorgt ervoor de de bodybutter beter opgenomen wordt door de huid maar dat kan ook met arrowrootpoeder.

Jennifer
Door

Jennifer

op 31 Aug 2018

Kan hier squalaan voor gebruikt worden ook?

Jose Struijk
Door

Jose Struijk

op 13 May 2020

Gebruik een thermometer om te zien hoe warm de butter is voor je de etherische olie toevoegt. Etherische oliën zijn zeer gevoelig voor hoge temperaturen. Je moet ze niet boven de 30˚C verwarmen, want dan verliezen ze hun werking en er kunnen zelfs schadelijke stoffen vrij komen.

Reactie plaatsen