whipped-sheabutter
Lichaamsverzorging
Monica Can
Lichaamsverzorging
1 min
14

Whipped sheabutter, een lichte, romige bodybutter

1 min
14

Whipped sheabutter is sheaboter die opgeklopt is en waar een andere vloeibare plantaardige olie aan toegevoegd is. Zo krijg je een lichte, romige en verzorgende body butter met enkel natuurlijke ingrediënten! Door het maiszetmeel trekt de sheabutter snel in de huid.
Benodigdheden voor je whipped sheabutter:
Aan de slag met de whipped sheabutter:

Verwarm je sheaboter en plantaardige olie au bain marie (in een bakje of glazen maatbeker in een pan met warm water) totdat de sheaboter helemaal gesmolten is.  Roer het geheel even goed door en het het dan 15-30 minuten in de vriezer  tot het een beetje opgesteven is. Nu kan je ook de etherische olie toevoegen.

Begin nu je mengsel op te kloppen met een mixer en voeg een theelepel maïzena toe. Je zal merken dat het mengsel witter wordt en vergroot van volume. 

   

Wanneer de textuur op slagroom lijkt en ook zo voelt, is het klaar. Spatel je whipped sheabutter in een goed afsluitbare pot, die voor die tijd goed schoon hebt gemaakt en ontsmet met kokend water. En zet de pot dan nog even een uurtje in koelkast. Zo voorkom je korreltjes in je whipped sheauboter. 

Klaar is je heerlijke lotion die snel intrekt en je huid voorziet van natuurlijke voedingsstoffen en beschermt tegen uitdrogen. Deze whipped sheabutter is ook zeer geschikt voor de droge huid.

Geurcombinaties voor je whipped sheabutter:

Frisse Citrus 

Sweet Lavendel

Sweet kiss

Gebruik

Masseer de whipped sheaboter na het douchen of baden in de licht vochtige huid. De werkstoffen worden zo extra goed opgenomen. 

Alle benodigdheden vind je in de Aromalifestyle shop.

Reacties
Categorieën