Massagekaarsen, voor een ontspannende massage
Lichaamsverzorging
Monica Can
Lichaamsverzorging
1 min
6

Massagekaarsen, voor een ontspannende massage

1 min
6

Aromatherapie massagekaarsen bestaan, anders dan gewone kaarsen, uit een mix van koolzaadwas, boters en verzorgende oliën.

De koolzaadwas die wordt gebruikt voor massagekaarsen heeft doorgaans een smeltpunt van circa 45 graden. Dit zorgt ervoor dat de gesmolten olie die ontstaat na het aansteken veilig op de huid kan worden aangebracht.

De massagekaars geeft een heerlijke geur vrij tijdens het branden en de olie die eruit ontstaat is geschikt voor het hele lichaam. Een leuke en unieke manier om eens op een andere manier te masseren.

massagekaarsen

Benodigdheden voor massagekaarsen

Werkwijze:

  • Laat de koolzaadwas, cacaoboter, de olie en sheabutter zachtjes ‘au-bain-marie’ smelten. ( in een schaal die je op een pan met zachtjes kokend water zet).
  • Zet intussen een lont met lontvoetje in een vuurvast potje of kannetje, laat de lont steunen tussen 2 stokjes (of een wasknijper) zodat deze recht blijft staan.
  • Als alles helemaal gesmolten is (laat het geheel niet te heet worden) haal dan de schaal van de warmtebron en kun kun je de etherische olie toevoegen.
  • Giet de was nu voorzichtig in het glazen potje of kannetje.
  • Laat de massagekaars nu minstens 24 uur uitharden.
  • Knip het lontje eventueel wat korter. (tot ongeveer 1 cm)

Etherische olie composities voor je massagekaarsen:

Ontspannende compositie

Sport compositie (voor ontspannen spieren)

Hier vind je nog meer composities

Een massagekaars gebruiken

Houd er rekening mee dat een massagekaars gemiddeld 10 á 15 minuten moet branden voordat er genoeg olie is gesmolten om een volledige massage te geven (of te ontvangen).

Tijdens het branden vult de ruimte zich met de heerlijke geuren van de massagekaars, wat gelijk zorgt voor een fijne sfeer.

Wanneer de massagekaars voldoende olie heeft gesmolten, dan doof je de massagekaars waarna je vervolgens 1 minuut wacht totdat de gesmolten olie iets verder is afgekoeld.

Hierna is de temperatuur van de olie ongeveer gelijk aan je eigen lichaamstemperatuur, wat een erg prettig gevoel is. (Test voor het aanbrengen op de huid altijd even met je vinger of op je pols of de temperatuur niet te hoog is!)

Nu kan je beginnen met de massage.

Het gebruik van een massagekaars verhoogt de romantiek en is uitermate geschikt voor een romantische partnermassage. Uiteraard kun je de massagekaars ook gewoon gebruiken voor een reguliere massage.

Reacties
Categorieën