Massagekaarsen, voor een ontspannende massage

Aromatherapie massagekaarsen bestaan, anders dan gewone kaarsen, uit een mix van koolzaadwas, boters en verzorgende oliën.

De koolzaadwas die wordt gebruikt voor massagekaarsen heeft doorgaans een smeltpunt van circa 45 graden. Dit zorgt ervoor dat de gesmolten olie die ontstaat na het aansteken veilig op de huid kan worden aangebracht.

De massagekaars geeft een heerlijke geur vrij tijdens het branden en de olie die eruit ontstaat is geschikt voor het hele lichaam. Een leuke en unieke manier om eens op een andere manier te masseren.

massagekaarsen

Benodigdheden voor massagekaarsen

Werkwijze:

  • Laat de koolzaadwas, cacaoboter, de olie en sheabutter zachtjes ‘au-bain-marie’ smelten. ( in een schaal die je op een pan met zachtjes kokend water zet).
  • Zet intussen een lont met lontvoetje in een vuurvast potje of kannetje, laat de lont steunen tussen 2 stokjes (of een wasknijper) zodat deze recht blijft staan.
  • Als alles helemaal gesmolten is (laat het geheel niet te heet worden) haal dan de schaal van de warmtebron en kun kun je de etherische olie toevoegen.
  • Giet de was nu voorzichtig in het glazen potje of kannetje.
  • Laat de massagekaars nu minstens 24 uur uitharden.
  • Knip het lontje eventueel wat korter. (tot ongeveer 1 cm)

Etherische olie composities voor je massagekaarsen:

Ontspannende compositie

Sport compositie (voor ontspannen spieren)

Hier vind je nog meer composities

Een massagekaars gebruiken

Houd er rekening mee dat een massagekaars gemiddeld 10 á 15 minuten moet branden voordat er genoeg olie is gesmolten om een volledige massage te geven (of te ontvangen).

Tijdens het branden vult de ruimte zich met de heerlijke geuren van de massagekaars, wat gelijk zorgt voor een fijne sfeer.

Wanneer de massagekaars voldoende olie heeft gesmolten, dan doof je de massagekaars waarna je vervolgens 1 minuut wacht totdat de gesmolten olie iets verder is afgekoeld.

Hierna is de temperatuur van de olie ongeveer gelijk aan je eigen lichaamstemperatuur, wat een erg prettig gevoel is. (Test voor het aanbrengen op de huid altijd even met je vinger of op je pols of de temperatuur niet te hoog is!)

Nu kan je beginnen met de massage.

Het gebruik van een massagekaars verhoogt de romantiek en is uitermate geschikt voor een romantische partnermassage. Uiteraard kun je de massagekaars ook gewoon gebruiken voor een reguliere massage.

jolanda
Door

jolanda

op 18 Feb 2018

kan ik deze ook kant en klaar kopen

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 19 Feb 2018

Ik denk wel dat massagekaarsen ook kant en klaar te koop zijn maar wij verkopen ze niet. Wij hebben alleen de grondstoffen om de kaarsen zelf te maken.

Martin en Ella
Door

Martin en Ella

op 24 Sep 2019

Maken jullie ook kaarsen in opdracht?

Chocolove
Door

Chocolove

op 23 Jan 2020

Waar koop je deze kaarsen?

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 06 Feb 2020

Die kan je zelf maken met dit recept. Ik weet niet waar je ze kant en klaar kunt kopen.

Dominique
Door

Dominique

op 10 Sep 2020

kan je het koolzaadwas ook,vervangen door kokos was?

Reactie plaatsen