Haarmasker en haarserum tegen droge punten

Een simpel maar effectief diy haarmasker.  Als je last hebt van droog en beschadigd haar en een jeukende hoofdhuid dan kan een haarmasker zeker helpen.

Het is snel te maken en werkt perfect door de combinatie van sheabutter en olijfolie.

Door het stylen van je haar met chemische producten, wassen commerciële shampoo’s en condtioners en kleuren kan je haar en hoofdhuid behoorlijk uitdrogen.

Daarom is het heerlijk om je haar af en toe een haarmasker te geven.

haarmasker

Wat heb je nodig voor je diy haarmasker?

Hiervoor heb je eigenlijk maar 2 ingrediënten nodig namelijk sheaboter en olijfolie of arganolie (dit laatste is nog beter voor je haar).

Neem 50 gram sheaboter en 50 gram olijfolie of arganolie  en doe dit in een schone glazen pot. Zet deze glazen pot in een bak met heet water (of in de winter op de verwarming) totdat de shea boter gesmolten is. Even goed doorroeren en naar wens kan je nog 20 druppels etherische olie toevoegen.

Atlasceder etherische olie: deze olie is zeer geschikt om de bloedsomloop in je hoofdhuid te verbeteren en op die manier de haargroei te bevorderen.

Kamille etherische olie: brengt de glans in je haar terug. Deze olie geeft je daarnaast ook zijdezacht haar. Een ander groot voordeel van kamille olie is dat het de hoofdhuid verzacht.

Salie etherische olie en Rozemarijn etherische olie bevorderen ook de haargroei. Dat komt doordat het voedingsstoffen bevat die een goede bloedsomloop in de hoofdhuid bevorderen. Als deze voedingsstoffen goed over de hoofdhuid verdeeld worden resulteert dat in een gezonde haargroei.

Je kan kiezen voor 1 etherische olie of een combinatie maken van verschillende etherische oliën.

Alles goed doorroeren en af laten koelen. Als je liever een romige creme hebt dan kan je het geheel als het bijna hard is opkloppen met de (staaf) mixer totdat je een crème hebt die op slagroom lijkt.

Gebruiksaanwijzing

Als je een masker wilt nemen dan masseer je een ruime hoeveelheid van het mengsel in je haar en masseer ook je hoofdhuid even mee. Afdekken met aluminiumfolie of douchemutsje en een handoek zodat het lekker warm wordt. En dan 20 minuten laten intrekken.

Hierna je haar goed wassen met een fijne natuurlijke shampoo.

Verzorgende haarserums

Heb je droge haarpunten en geen tijd voor een diy haarmasker dan heb ik hier een simpel haarserum wat perfect werkt tegen droge haarpunten.

Doe alles in een klein glazen potje en laat in een bak met heet water (of op de verwarming) vloeibaar worden. Goed doorroeren en af laten koelen.

‘s avonds voor het slapen gaan een klein beetje serum in de haarpunten inmasseren.

Wil je liever een olie met een geurtje dan is dit wellicht iets voor jou:

Geurende olie voor droge haarpunten

Meng 25 ml arganolie, 5 ml kokosolie en 10 druppels ylang ylang etherische olie.

Smeer hiermee de haarpunten dagelijks in voor het slapen gaan, let op: niet te veel gebruiken en alleen de haarpunten.

Beide serums hoef je niet uit te wassen.

Alle benodigdheden voor je haarmasker en serum vind je ook in de Aromalifestyle shop.

Ellen
Door

Ellen

op 07 Jun 2018

Als ik de recepten van andere haarprodukten lees lijkt het allemaal ongeveer een maand houdbaar; geldt dat ook voor deze recepten?

Nele V
Door

Nele V

op 10 Aug 2018

welke salie of kamille is goed? gr Nele

Marleen
Door

Marleen

op 04 Jun 2019

Kan je ook een andere drogende olie gebruiken?

Inge
Door

Inge

op 24 Oct 2021

Kun je in plaats van een kamille etherische olie ook een kamille maceraat gebruiken? Die heb ik namelijk zelf klaarstaan of gezeefd te worden :-)

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 25 Oct 2021

Dat kan ook, dan kan je kamille maceraat gebruiken ipv. argan of olijfolie. De kamille etherische olie kan je dan weglaten.

Reactie plaatsen