Heat protection balsem, beschermt je haar tijdens het stylen

Heat protection balsem, beschermt je haar tijdens het stylen

Deze natuurlijke heat protection balsem beschermt je haar tijdens het stylen tegen de hitte van een föhn, stijl- of krultang.

De heat protection balsem zorgt ervoor dat je je haar gemakkelijk net zo kunt stylen als een professional dat doet. En het zorgt ervoor dat je haar gezond en glanzend blijft.

Door de toevoeging van tarwekiem olie heeft deze heat protection balsem een natuurlijke zonbeschermingsfactor.  Het is daarom ook heel geschikt om te gebruiken als beschermende balsem tijdens een dagje aan het strand of op vakantie tegen de uitdrogende invloed van zon, zee en wind.

Omdat ik zelf mijn haren meestal na het wassen aan de lucht laat drogen gebruik ik mijn fohn niet zo vaak. En ook de stijltang wordt maar zelden gebruikt. Behalve op vakantie, dan fohn en stijl ik mijn haar iedere dag. Als je dan ook nog de schadelijke invloed van zon, zout water en wind mee telt dan is een goede bescherming wel erg belangrijk.

Daarom heb ik voor mijn vorige vakantie deze heat protection balsem gemaakt en na mijn vakantie was mijn haar nog net zo gezond als voor de vakantie dankzij deze balsem. Een must have dus voor iedereen die regelmatig de föhn, stijl- of krultang gebruikt. En ook nog eens snel en makkelijk te maken!

heat protection balsem

Benodigdheden voor de heat protection balsem

100 gram sheaboter

10 gram arganolie*

10 gram tarwekiemolie*

10 druppels lavendel etherische olie

3 druppels vitamine E (optioneel)

glazen pot

*  hoewel arganolie en tarwekiemolie het beste resultaat geven kan je ze eventueel ook vervangen door amandel olie.

Vitamine e is niet alleen goed voor je haar maar zorgt er ook voor dat de heat protection balsem langer houdbaar blijft omdat de olie dan minder snel ranzig wordt. De balsem is minimaal 6 maanden tot 1 jaar houdbaar, ook afhankelijk van de houdbaarheid van de gebruikte ingrediënten.

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten in  een blender, keukenmachine of een mengbeker en mix met de staafmixer. Roeren totdat alles goed gemengd is en je een gelijkmatige balsem hebt. Het beste werkt dit als de sheaboter een beetje zacht is maar niet gesmolten.

Gebruik

Bij haarstyling, of als bescherming voor de haarpunten, een heel klein beetje heat protection balsem in je handen nemen (voor lang haar is de hoeveelheid ter grootte van een erwt al voldoende, bij kort haar kan je nog minder gebruiken). Verdelen over je handen en dan in het natte haar kneden voordat je gaat stylen. Niet te dicht bij de hoofdhuid gebruiken want dan krijg je snel vet haar. Alleen in het midden en in de punten gebruiken.

Als zonbescherming kan je rustig iets meer nemen en dan met je handen over het hele haar verdelen met wat extra aandacht voor de punten.

Op deze manier kan je de balsem ook als haarkuur gebruiken. De balsem `s avonds voor het slapen inmasseren en de volgende ochtend je haar wassen.

Alle benodigdheden voor je heat protection balsem vind je ook in de Aromalifestyle shop (of klik op de linkjes bij benodigdheden dan kom je direct bij de producten in de webshop)

An
Door

An

op 04 Sep 2017

Ik fohn mijn haar altijd na het wassen. Daarom lijkt deze hittebescherming mij wel iets. De ingrediënten bestaan echter uit sheaboter en oliėn, dan wordt je haar toch super vet?

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 05 Oct 2017

Je hebt maar een heel klein beetje nodig, zoals bij gebruik ook beschreven. Dan wordt het niet vet en heb je toch een goede bescherming.

Lena
Door

Lena

op 12 Dec 2020

Ik had van mijn kapster begrepen dat olie bevattende producten juist uit den boze zijn bij het gebruik van een stijltang, omdat de olie heel heet kan worden en daarmee juist de haren beschadigt.

Lena
Door

Lena

op 12 Dec 2020

Och, ik vind net een bericht terug dat aangeeft dat arganolie als ingrediënt- dus niet puur - juist wél goed werkt :-)

Katja
Door

Katja

op 04 Feb 2021

Ik heb ongeraffineerde shea boter gebruikt. Ik heb extra etherische olie toegevoegd maar ik blijf de shea boter ruiken. Heb ik de verkeerde shea boter?

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 11 Feb 2021

Ongeraffineerde sheaboter heeft een sterke geur die je bijna niet kunt verdoezelen. Dan kan je beter een sheaboter gebruiken die op milde wijze (op lage temperatuur) ontgeurd is, dan heb je wel de voordelen van de sheaboter maar niet de sterke geur.

Reactie plaatsen